ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας: Εσείς, κ. Τζανακούλη, γιατί θίγεστε;

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 15:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας απαντώντας στον δήμαρχο Λαρισαίων Κων. Τζανακούλη, σχετικά με τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα περί «βλαχοδημάρχων»,  σε ανακοίνωή του αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με το λεξικό του Τριανταφυλλίδη “βλαχοδήμαρχος” σημαίνει: Νεόπλουτος και άξεστος χωριάτης. Έκανε λεφτά και το πήρε πάνω του. Δήμαρχος με αυταρχική νοοτροπία και παλιές αντιλήψεις. Σύμφωνα, επίσης, με το λεξικό του Μπαμπινιώτη (2005), “βλαχοδήμαρχος” είναι ο πρόεδρος κοινότητας ή δήμαρχος μικρού δήμου που συμπεριφέρεται σαν σπουδαίο πρόσωπο, ως φορέας σημαντικής εξουσίας.

Ενώ, σύμφωνα με τον ιστότοπο slang.gr, ο όρος “βλαχοδήμαρχος” χρησιμοποιείται για να χαρακτηρίσει άτομα τα οποία γνωρίζουν τους πάντες, είναι δικτυωμένα, έχουν όλα τα “κονέ” και υπόσχονται ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν οποιοδήποτε αίτημα, ενώ παρόμοια έκφραση είναι ο “γυφτοπρόξενος”.

Προσβάλλονται κ. Τζανακούλη, οι βλαχόφωνοι από την χρήση της λέξης “βλαχοδήμαρχοι” μ’ αυτήν την σημασία από τον κ. Τσίπρα, αλλά δεν προσβάλλονται από την συγκεκριμένη σημασιολογική καταγραφή, η οποία εντάχθηκε στο ελληνικό λεξιλόγιο πριν την γέννηση του κ. Τσίπρα;

Θεωρείτε ότι κανένας αιρετός δεν εμπίπτει στην κατηγορία των “βλαχοδημάρχων”, με την αρνητική σημασία του όρου, όπως καταγράφεται στα έγκυρα λεξικά;  Εσείς κ. Τζανακούλη που δεν “έχετε μείνει αρκετά πίσω στις εξελίξεις” και είστε ευπρεπής, επιλέγετε τον κομματικό σοβινισμό, ότι όλοι οι αιρετοί της ΝΔ και στην Τ.Α. είναι άξιοι ή “νερό για λειτουργία”, όπως λέει και ο λαός, και θέλετε να πιστέψουμε ότι έχετε αγαθές προθέσεις; Μήπως βρήκατε ευκαιρία, επιτιθέμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να κερδίσετε πόντους στο εσωκομματικό σας ακροατήριο και να υπηρετήσετε καλύτερα τις σκοπιμότητές σας;

 Ως προς την πρόσκληση του κ. Τζανακούλη να ανακαλέσει ο κ. Τσίπρας, θα είχε νόημα αν ανέφερε ονόματα δημάρχων που εντάσσονται στην κατηγορία των “Βλαχοδημάρχων”. Εσείς, κ. Τζανακούλη, γιατί θίγεστε χωρίς να σας κατονομάσουν;»  καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass