Παραδόθηκαν τα έργα αναβάθμισης της περιοχής ROMA στη Νέα Σμύρνη

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 22:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν στη συνοικία της Νέα Σμύρνης Λάρισας, καθώς παραδόθηκε το ενταγμένο από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «ΕΡΓΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ», αρχικού προϋπολογισμού 250.000,00 ευρώ.
Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας με το συγκεκριμένο έργο είναι η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης και της καθημερινότητας των κατοίκων ευπαθών ομάδων (ΡΟΜΑ) της συνοικίας της Νέας Σμύρνης αλλά και των υπόλοιπων κατοίκων της περιοχής. Πρόκειται για μια σημαντική παρέμβαση που θα αλλάξει την εικόνα της Νέας Σμύρνης, αμβλύνοντας τα υφιστάμενα αρνητικά χαρακτηριστικά της περιοχής, με απόλυτο σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον». Στην ίδια περιοχή χρηματοδοτείτε το 33Ο Δημοτικό Σχολείο προϋπολογισμού 6,9 εκ. ευρώ, η κατασκευή του οποίου θα αμβλύνει το διδακτηριακό πρόβλημα της Λάρισας καθώς και η οδός Σάκη Καράγιωργα προϋπολογισμού 18,6 εκ. ευρώ  με την ολοκλήρωση της  οποίας θα αποφορτιστεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του κέντρου της πόλης.

Απ΄ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου τόνισε  τα εξής: « Με την κατασκευή της παιδικής χαράς και με τα έργα ηλεκτροφωτισμού που παραδίδουμε, δόθηκε στους κατοίκους ένα έργο που έχει σχέση με την καθημερινότητά τους. Τα χρήματα που εξασφαλίσθηκαν για την κατασκευή των  έργων προέρχονται από πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, ενώ οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στην περιοχή επιλέχθηκαν μέσα από πολλές προτάσεις που είχαμε, θέλοντας να συμβάλλουμε στην βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων της. Δύο σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή είναι η ολοκλήρωση της οδού Σάκη Καράγιωργα, που θα απαλλάξει από την κυκλοφοριακή συμφόρηση τη συνοικία της Νέας Σμύρνης και θα της δώσει τη δυνατότητα να «αναπνεύσει» αλλά και η κατασκευή του 33ου Δημοτικού Σχολείου, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μικρών μαθητών της συνοικίας, ενώ αποτελεί χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής».

Ειδικότερα,  εκτελέστηκαν τα εξής έργα:

1. Κατασκευή με σκυρόδεμα μικρού πλάτους ανώνυμου οδού παράπλευρος του ΟΣΕ και ανακατασκευή τμήματος οδού Βοιωτίας.

2. Κατασκευή τοιχίου από σκυρόδεμα με οπλισμό στον Ανώνυμο δρόμο που βρίσκεται κάτω από την Παλαιά Εθνική Οδό για στήριξη του πρανούς .
3. Μερική ανακατασκευή παιδικής χαράς στη πλατεία Αγ. Δημητρίου και αναβάθμιση φωτισμού στο Κοινόχρηστο Χώρο 1092.

4. Κατασκευή παιδικής χαράς στο Οικοδομικό Τετράγωνο 1067 και φωτισμού

5. Συμπλήρωση φωτισμού σε διάφορες οδούς της συνοικίας.

Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Λαρισαίων. Το ποσό Σύμβασης του έργου είναι 220.000 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 29/03/2012 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α)

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass