Υπογράφτηκε η σύμβαση για την ασφαλτόστρωση του δρόμου Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι

Δημοσίευση: 04 Σεπ 2013 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23

Στη φάση της υλοποίησης μπαίνει το έργο της ασφαλτόστρωσης  του δρόμου Κυψελοχώρι-Μακρυχώρι, μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό και της αναδόχου εργοληπτικής επιχείρησης «ΜΑΡΙΑ Γ. ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑ & ΣΙΑ ΕΕ».

Η εργολαβία είναι προϋπολογισμού 1.000.000 €, δημοπρατήθηκε στις 9-05-2012, η προσφερθείσα έκπτωση είναι 55,58%, και το ποσό της σύμβασης  506.564,41€. Η προθεσμία περαίωσης του έργου είναι 12 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης (δηλαδή 4-9-2014) και η χρηματοδότηση του έργου είναι από πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων ΚΑΠ.

 

Όπως σημείωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Είναι ένα σημαντικό έργο γιατί ενώνει δυο δημοτικές  κοινότητες με την εθνική οδό αλλά και με την έδρα του δήμου.  Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η καλή επικοινωνία των ανθρωπίνων κοινοτήτων, μικραίνει  η απόσταση πρόσβασης προς την έδρα του δήμου , την  εθνική οδό και τον Κίσσαβο ενώ  θα υπάρξει μεγαλύτερη ασφάλεια και καλύτερη διακίνηση των εμπορευμάτων. Είναι ένας δρόμος περίπου 4 χλμ,  ένας δρόμος που θα δώσει θέσεις εργασίας αλλά και  ταυτόχρονα θα τονώσει την τοπική οικονομία. Σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, εμείς συνεχίζουμε, όσο ακόμη μπορούμε, τα έργα, ωστόσο, οφείλουμε να κάνουμε και την εξής υπενθύμιση: στον προϋπολογισμό του 2013 και του 2014, το κεντρικό κράτος και πιο συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών πρέπει να ενισχύσει τις Περιφέρειες, γιατί, διαφορετικά θα υπάρξει πρόβλημα, τόσο στην συντήρηση των δρόμων, όσο και στους αποχιονισμούς, στον ηλεκτροφωτισμό των κόμβων αλλά και στην έγκαιρη επέμβασή μας για την αντιμετώπιση των έκτακτων καιρικών φαινομένων. Επίσης θα ήθελα να απευθύνω έκκληση προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και ειδικά σε εκείνους οι οποίοι αναλαμβάνουν τη διαδικασία για την έγκριση κάποιων έργων, να γίνονται με πιο γρήγορες διαδικασίες οι έλεγχοι για την υλοποίησή τους. Εμείς θέλουμε τον έλεγχο, επιθυμούμε ο έλεγχος να είναι σωστός και σε όλα τα επίπεδα, ωστόσο πρέπει να γίνεται με ταχύτητα, γιατί αυτή είναι που εξασφαλίζει και τις θέσεις εργασίας,  την τόνωση της τοπικής οικονομίας, αλλά ταυτόχρονα και την έγκαιρη παράδοση των έργων προς χρήση στην κοινωνία».

 

Απ΄ την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κα Ρένα Καραλαριώτου δήλωσε τα εξής: «Ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Δήμου Τεμπών ικανοποιείται σήμερα, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η οδός Κυψελοχώρι – Μακρυχώρι είναι ένας δρόμος ο οποίος θα βοηθήσει στην καθημερινή κίνηση των κατοίκων των δύο Δημοτικών Κοινοτήτων, προς την έδρα του δήμου Τεμπών, προς τα παράλια του νομού Λάρισας, προς τον Κίσσαβο αλλά και προς την εθνική οδό. Θα ήθελα όμως να επισημάνω ότι το έργο αυτό καταδεικνύει με τον πιο έντονο τρόπο το πρόβλημα της γραφειοκρατίας, που εξακολουθεί να υφίσταται. Έτσι, ενώ το έργο δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2012, εξαιτίας της όλης χρονοβόρας διαδικασίας και των ενστάσεων που έγιναν, χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος και 4 μήνες και να φτάσουμε στη σημερινή ημέρα, προκειμένου να υπογράψουμε τη σύμβαση για την κατασκευή του. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ και εντολή μας προς τον ανάδοχο είναι να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατόν».

 

Ο Δήμαρχος Τεμπών κ. Κωνσταντίνος Κολλάτος δήλωσε τα εξής: «Ένα χρόνιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών των πρώην Καποδιστριακών Δήμων και του Δήμου Τεμπών γίνεται σήμερα πραγματικότητα με την υπογραφή της σύμβασης. Ο δρόμος θα λύσει  πολλά προβλήματα , θα βοηθήσει στους τομείς της παραγωγικής διαδικασίας, στον πρωτογενή τομέα,  στην  τουριστική αξιοποίηση του Κισσάβου και των παραλίων του νομού μας». Κλείνοντας ο κ. Κολλάτος ευχαρίστησε θερμά την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Περιφερειακή ενότητα Λάρισας διότι συνέλαβαν  την αναγκαιότητα αυτού του έργου ενώ αφιέρωσε το έργο  σε πρώην αυτοδιοικητικούς και ιδιαίτερα στον αποβιώσαντα προ λίγων ημερών πρώην δήμαρχο Μακρυχωρίου Ζήση Λιούπα του οποίου η κατασκευή του συγκεκριμένου δρόμου ήταν διακαής πόθος.

Τεχνικό αντικείμενο του έργου είναι:

Το έργο αφορά στην οδική σύνδεση του Δ.Δ. Κυψελοχωρίου με το Δ.Δ. Μακρυχωρίου του Δήμου Τεμπών. Θα εκτελεστούν κυρίως εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.

Αναλυτικά προβλέπεται να εκτελεστούν οι παρακάτω εργασίες:

1.      Εκσκαφή διαπλάτυνσης του δρόμου, μήκους περίπου 3.900,00 μέτρων, κατά θέσεις.

2.      Κατασκευή επιχωμάτων.

3.      Μόρφωση τάφρου για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.

4.      Κατασκευή μιας στρώσης υπόβασης οδοστρωσίας συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.

5.      Κατασκευή δύο στρώσεων βάσης οδοστρωσίας, εκάστη συμπ. πάχους 0,10 μέτρα.

6.      Κατασκευή φρεατίων –αγωγών αποχέτευσης, με εγκιβωτισμένους τσιμεντοσωλήνες, για την απομάκρυνση των ομβρίων υδάτων.

7.      Επένδυση τάφρων με σκυρόδεμα C12/15.

8.      Κατασκευή και οριζόντια σήμανση (πινακίδες, διαγράμμιση).

Σκοπός των παραπάνω εργασιών είναι να αποκατασταθεί η βατότητα της οδού για την ομαλή και ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων.

Παρών κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν και ο δ/ντης  Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, κ. Χ.  Λυτροκάπης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass