ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΜΕΤΩΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΗΜΕΙΩΝΕΙ Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Η ΔΕΘ να αποτελέσει την αρχή»

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23
Κάλεσμα για τη συγκρότηση αγωνιστικού μετώπου των εργαζομένων, με στόχο την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, απηύθυναν χθες συνδικαλιστές της Αυτόνομης Παρέμβασης Λάρισας. Οι συνδικαλιστές, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν στο ξενοδοχείο Μετροπόλ, στάθηκαν στις εξελίξεις στο χώρο της υγείας, της παιδείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης που πλήττονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας και κάλεσαν τους εργαζόμενους στο συλλαλητήριο της ΔΕΘ, σημειώνοντας ότι μισθωμένα λεωφορεία θα αναχωρήσουν στις 2.30 το μεσημέρι του Σαββάτου από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας.
Εκ μέρους της συνδικαλιστικής παράταξης, η κ. Ελπίδα Αναστασίου τόνισε την ανάγκη οι εργαζόμενοι να συγκροτήσουν μέτωπο σε «μια νέα συγκρουσιακή αγωνιστική πορεία από τη ΔΕΘ» με σκοπό την ανατροπή της κυβερνητικής πολιτικής, σημειώνοντας ότι «με τις μνημονιακές πολιτικές που εφαρμόζονται, ζούμε την πιο μεγάλη οικονομική και κοινωνική καταστροφή, με θύματα τους εργαζόμενους και την μεγάλη πλειοψηφία του λαού».
«Να πάρουν την πρωτοβουλία, πρόσθεσε, τα συνδικάτα που βρίσκονται στη πρώτη γραμμή της μάχης, για τον συντονισμό του εργατικού κινήματος σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που κινείται κερματισμένο και αναποτελεσματικό, παρά τους μεγάλους αγώνες και τις ηρωικές αντιστάσεις που ξεδιπλώνονται, για να εξασφαλίσουμε, την κλιμάκωση, την αντοχή, την διάρκεια.
Αυτή να είναι η απάντηση των εργαζομένων, στις συνδικαλιστικές ηγεσίες που έχουν διακόψει κάθε επαφή με τους εργαζόμενους, έχουν παραιτηθεί από τον ρόλο τους και έχουν ενσωματωθεί με την αδράνειά τους στο μνημονιακό στρατόπεδο, που λυμαίνεται την εργατική τάξη και τον λαό» κατέληξε η κ. Αναστασίου.
Ο κ. Νέστορας Αντωνίου αναφέρθηκε στο χώρο της Υγείας σημειώνοντας ότι «αυτή την περίοδο η συγκυβέρνηση και οι τροϊκανοί κλιμακώνουν την επίθεση ενάντια στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, διαλύουν την δημόσια υγεία».
Ο κ. Αντωνίου αναφέρθηκε σε γενικότερα θέματα όπως μεταξύ άλλων «το χαράτσι των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα νοσοκομεία» αλλά και σε ειδικότερα θέματα όπως η «αποδιοργάνωση της Χειρουργικής κλινικής του ΠΝΛ και των Νευροχειρουργικών Κλινικών του ΠΝΛ και του ΓΝ Βόλου με τις ανεκδιήγητες αυτοδιοίκαιες αργίες γιατρών». Για να καταλήξει σημειώνοντας ότι «οφείλουμε να προχωρήσουμε στη δημιουργία πρωτοβουλιών αγώνα σε κάθε περιοχή για να μην κλείσουν σχολεία, νοσοκομεία κοινωνικές υπηρεσίες των ΟTA και άλλων υπηρεσιών του δημοσίου, για να αποτρέψουμε διαθεσιμότητες - απολύσεις, να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία και τα εργασιακά δικαιώματα.
Σε αυτές τις επιτροπές καλούμε να συμμετέχουν σωματεία του ιδιωτικού τομέα, σύλλογοι επαγγελματιών, αγροτικοί σύλλογοι, επιστημονικά σωματεία, κινήματα αντίστασης. Κορμός αυτών των πρωτοβουλιών μπορεί να αποτελέσουν οι ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, τα σωματεία των Νοσοκομείων, οι τοπικές Ενώσεις των καθηγητών, των δασκάλων τα σωματεία των Δήμων και της περιφέρειας».
Η κ. Γιάννα Θεοχάρη επικεντρώθηκε στο χώρο της Εκπαίδευσης επικρίνοντας το νομοσχέδιο για το νέο λύκειο για να καταλήξει σημειώνοντας πως «όταν μια κυβέρνηση ρίχνει στον Καιάδα μαθητές και δασκάλους δυο πράγματα μπορούν να συμβαίνουν: ‘Η έχουμε χούντα που απεχθάνεται τη μόρφωση και το ελεύθερο πνεύμα ή έχουμε ολίγον δημοκρατία με πολύ αυταρχισμό και κυνισμό».
Τέλος η κ. Κρυσταλλία Μακατού τόνισε πως «η Τοπική Αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα καθώς τέθηκαν σε διαθεσιμότητα 2.500 σχολικοί φύλακες ενώ σε καθεστώς κινητικότητας τίθενται από τις 23 Σεπτεμβρίου και 3.500 δημοτικοί αστυνόμοι, με την Τρόικα να απαιτεί απολύσεις» για να καταλήξει σημειώνοντας την ανάγκη μαζικοποίησης του εργατικού κινήματος.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass