ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ

Νέος διαγωνισμός για το Διαχρονικό Μουσείο

* Μάχη με τον χρόνο δίνουν στα εργαστήρια οι συντηρητές αρχαιοτήτων

Δημοσίευση: 05 Σεπ 2013 2:31 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:23
Της Λένας Κισσάβου
Προκηρύχτηκε και ο τελευταίος εκ των μεγαλύτερων διαγωνισμών σε χρηματικό ποσό και διάρκεια, που προβλεπόταν για την ολοκλήρωση του εκθεσιακού χώρου του Διαχρονικού Μουσείου Λάρισας.
Αφορά στην επιλογή αναδόχου για προμήθεια και εγκατάσταση των φωτιστικών στοιχείων (σωμάτων, εξαρτημάτων και λαμπτήρων) καθώς και στη ρύθμιση φωτισμού εντός και εκτός των προθηκών για τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.
Οι προσφορές ενδιαφερομένων γίνονται δεκτές μέχρι και τις 23 Οκτωβρίου 2013, ενώ αναλυτικά τα στοιχεία της διακήρυξης μπορούν να τα δουν τόσο στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού όσο και στην ιστοσελίδα «Διαύγεια».Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 227.642,28 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.
Η σύμβαση η οποία θα υπογραφεί μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, 7ης Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Λάρισας και του αναδόχου, θα χρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης στο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα –Επιχειρηματικότητα ΕΠΑΝ ΙΙ, 2007-2013».
Καλώς εχόντων των πραγμάτων αν οι διαδικασίες κυλήσουν ομαλά, τότε το εν λόγω έργο αναμένεται να ξεκινήσει αρχές του επόμενου χρόνου.
Εξ άλλου συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς και ολοκληρώνεται σύντομα, το έργο του πρώτου διαγωνισμού που αφορούσε στη διαμόρφωση του μόνιμου εκθεσιακού χώρου, με κατασκευή διαχωριστικών και προθηκών (2.000 τετραγωνικών μέτρων) και με ανάδοχο τον κ. Αντ. Λιγνό, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται και η διαδικασία της αναδοχής για την προμήθεια μεταφορά και εφαρμογή, των υποβάσεων και μεταλλικών στηριγμάτων και των υποβάσεων των υπερυψωμένων δαπέδων για τη στήριξη και τοποθέτηση των αρχαίων ελεύθερων εκθεμάτων.
Το τελευταίο περιλαμβάνει 74 κατασκευές μεταλλικών υποβάσεων και στηριγμάτων, 55 κατασκευές σύνθετων βάθρων, 10 σύνθετες κατασκευές βάθρων από MDF (χωρίς μεταλλική υπόβαση) και εφαρμογή μεταλλικών στηριγμάτων, 31 σύνθετες κατασκευές εκ μεταλλικού σκελετού, υπερυψωμένων δαπέδων ελεύθερων αρχαίων εκθεμάτων. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 178.861,79 ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ).
Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν κι άλλοι μικρότεροι, πρόχειροι διαγωνισμοί, και από τις δύο Εφορείες Αρχαιοτήτων της Λάρισας ( Κλασσικών και Βυζαντινών), που θα αφορούν στην επίστρωση του δαπέδου της μόνιμης έκθεσης με ειδικό υλικό, σε εποπτικό και οπτικοακουστικό υλικό καθώς επίσης και στην προμήθεια στηριγμάτων μικροαντικειμένων (εκθεμάτων) που θα βρίσκονται στις προθήκες.
ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ
ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ
Παράλληλα, όλο αυτό το χρονικό διάστημα, στα εργαστήρια του Διαχρονικού μουσείου Λάρισας, οι συντηρητές δουλεύουν πυρετωδώς προκειμένου να συντηρήσουν τις αρχαιότητες που θα εκτεθούν στη μόνιμη έκθεσή του.
Επίσης οι αρχαιολόγοι ετοιμάζουν το πληροφοριακό υλικό, που θα τις συνοδεύει, με τα ιστορικά στοιχεία ταυτότητάς τους, αλλά και το υλικό που θα αναρτηθεί σε κάθε αρχαιολογική ενότητα, που θα παρουσιάζεται στην έκθεση.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass