ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΗ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΕΚΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ

Άνω - κάτω τα δημοτικά πράγματα στον Τύρναβο

* ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΟΞΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:25
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τα πάνω κάτω έφερε και στην τοπική κοινωνία του Τυρνάβου η είδηση περί αλλαγής του εκλογικού νόμου για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές το 2014. Σε ό,τι αφορά τις δημοτικές εκλογές, ο Δήμος Τυρνάβου μέσω του νόμου του «Καλλικράτη» ενώθηκε με τον τέως Δήμο Αμπελώνα. Ο νέος πλέον Δήμος Τυρνάβου θεωρείται ως ένα δυναμικός Δήμος της επαρχίας με συμπαγή και ομοιογενή πληθυσμό ενώ και οι αποστάσεις μεταξύ των δύο πόλεων Τυρνάβου και Αμπελώνα όπως και των χωριών του Δήμου είναι μικρές και οι σχέσεις των δημοτών άριστες.
Το τελευταίο διήμερο οι συζητήσεις στα καφενεία και τα υπόλοιπα στέκια του Τυρνάβου και του Αμπελώνα για τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων έδιναν και έπαιρναν.
Επίσημες δηλώσεις δεν υπάρχουν ακόμα αλλά με τη νέα πρόταση νόμου, αν αυτή φυσικά προχωρήσει, θα υπάρχουν δύο ξεχωριστά ψηφοδέλτια στις δημοτικές εκλογές, όπου στο πρώτο θα περιλαμβάνει τα ονόματα των υποψηφίων δημάρχων, κατά αλφαβητική σειρά και στο δεύτερο των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, επίσης κατά αλφαβητική σειρά.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες τα ονόματα που «παίζουν» για υποψήφιοι Δήμαρχοι Τυρνάβου -είτε οι ίδιοι το έχουν ανακοινώσει σε συνεργάτες τους, είτε υπάρχουν προτάσεις από πολίτες -είναι πάνω από δέκα.
Δεδομένο θεωρείται ότι θα διεκδικήσουν τη θέση του Δημάρχου Τυρνάβου ο νυν δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος, ο πρώην δήμαρχος κ. Θανάσης Νασίκας, ο νυν δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Λάμπρος Βουγιατζής. Ο τελευταίος μάλιστα το ανακοίνωσε και επίσημα με δηλώσεις στην «Ε» προ ημερών. Ως γνωστόν ο κ. Μαλάκος υποστηρίχθηκε από το χώρο του ΠΑΣΟΚ αλλά και ευρύτερα ενώ οι κ. Νασίκας και Βουγιατζής ανήκουν στη φιλελεύθερη παράταξη.
Από το χώρο της κεντροδεξιάς εκείνα τα ονόματα τα οποία επίσης ακούγονται έντονα είναι της πρώην δημάρχου Αμπελώνα, υποψήφιας βουλευτή και πιστή στον κεντροδεξιό χώρο κ. Αναστασίας Ψύρρα. Δεν είναι λίγοι στον ίδιο χώρο που ζητούν ανανέωση και σε πρόσωπα και προτείνουν να είναι υποψήφιος δήμαρχος ο νυν δημοτικός σύμβουλος κ. Χρήστος Τσιτσιρίγγος. Αλλά να αξιοποιηθεί και η εμπειρία του πρώην δημάρχου Αμπελώνα κ. Θανάση Χρυσοβέργη.
Όλα τα παραπάνω ονόματα πλην φυσικά του κ. Μαλάκου αντλούν ουσιαστικά ψήφους από τη δεξαμενή της κεντροδεξιάς και λιγότερο από άλλους χώρους. Τι θα γίνει στην περίπτωση που κανείς από αυτούς δεν κάνει πίσω και θελήσουν όλοι να είναι στο ψηφοδέλτιο των υποψηφίων δημάρχων; Υπάρχει βέβαια και η άλλη πρόταση να παραμερίσουν όλοι και να είναι στη λίστα των υποψηφίων δημάρχων δύο παλαίμαχοι της τοπικής αυτοδιοίκησης ο κ. Απόστολος Ρίζος, πρόεδρος της Ένωσης Τυροκόμων Ελλάδος, ή ο πρώην υποψήφιος δήμαρχος στο παρελθόν καθηγητής χημικός οινολόγος κ. Γιάννης Κοντογιάννης
Από την πλευρά του ο νυν δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος ο οποίος, όπως φαίνεται θα είναι εκ νέου υποψήφιος και με το νέο νόμο, το μόνο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι η πτώση του ΠΑΣΟΚ, αφού κατά τα άλλα κανένας από τους συνεργάτες του δεν θα τον προδώσει διεκδικώντας τη Δημαρχία, ακόμα και ο πρώτος σε ψήφους Βασίλης Νταβαρούκας ο οποίος παραμένει πιστός στο ψηφοδέλτιο.
Από το χώρο της Αριστεράς τώρα, τα πράγματα μπερδεύονται αρκετά αφού υπάρχουν δύο τουλάχιστον τάσεις. Αυτή του ΚΚΕ η οποία είναι ξεκάθαρη και δεν …υποκύπτει σε συμφωνίες όπως π.χ. με τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνοι που προσπαθούν να βρουν κοινή συνιστώσα και κοινό πρόσωπο.
Ο πρώην δήμαρχος κ. Χρήστος Κιτσίδης ξεκαθαρίζει ότι επί του παρόντος δεν θα ασχοληθεί (εκτός αν…).
Από το χώρο της ευρύτερης Αριστεράς «παίζει» πολύ το όνομα του καθηγητή Στέλιου Χατζηκράχτη ο οποίοις είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην τοπική κοινωνία, αλλά και του δημοσιογράφου Σάκη Κωστούλα, ο οποίος αν και μένει στα Τρίκαλα δηλώνει «παρών» και κάνει αισθητή την παρουσία του στον Τύρναβο.
Στο ΚΚΕ τα πράγματα είναι ποιο ξεκάθαρα, στέλεχός του έλεγε χθες: «Εμείς θέλουμε έστω και έναν στο Δημοτικό Συμβούλιο αλλά να είναι «καθαρόαιμος» κομμουνιστής». Τέτοια στελέχη υπάρχουν πολλά και μεταξύ αυτών οι κ. Νίκος Μπαντόγιας, Γιώργος Σακοράφας από τον Αμπελώνα και ο πρώην δήμαρχος του ΚΚΕ Κώστας Γιώτας, χωρίς να αποκλείονται και άλλα πρόσωπα.
Ένα από τα πρόσωπα που μπορεί να ενώσει την Αριστερά στον Τύρναβο είναι και ο πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ερωτηθείς όμως για το τι θα πράξει απαντά μόνο με ένα χαμόγελο.
Σε ό,τι αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, στελέχη του λένε ότι υπάρχουν κρυφές εφεδρείες. Προσωπικότητες κύρους στην τοπική κοινωνία, ενώ τα μέλη κρατούν το στόμα τους κλειστό, ωστόσο κυκλοφόρησε και το όνομα του επιχειρηματία κ. κ. Μάκη Κατσικαβέλα όμως ο ίδιος κρατά «σιγή ιχθύος». Πάντως βέβαιο είναι ότι ο κ. Γιώργος Κολοβός θα είναι και εκείνος παρών αν χρειαστεί.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass