Ατυοψία στην Σανδράκη Αγοραστού-Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 06 Σεπ 2013 22:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:26

Αυτοψία στην οδό Σανδράκη, όπου ξεκίνησαν ήδη οι εργασίες για την ολοκλήρωση του εσωτερικού δακτυλίου της Λάρισας, πραγματοποίησαν χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας Ρένα Καραλαριώτου και με την ευκαιρία, ο περιφερειάρχης ζήτησε για μία ακόμη φορά την κατανόηση οδηγών και πολιτών για την ταλαιπωρία που υφίστανται μέχρι να ολοκληρωθεί αυτό το μείζονος σημασίας για την πόλη και την ευρύτερη περιοχή έργο.  Διευκρίνισε  δε, ότι σε περίπτωση που κριθεί αναγκαίο οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις μπορούν να αλλάξουν, ώστε να εξυπηρετούνται καλύτερα οι πολίτες.

 Παράλληλα,  κάλεσε όλους τους οργανισμούς κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΠΑ) να πραγματοποιήσουν άμεσα τις μετατοπίσεις των δικτύων τους για να μην υπάρξουν καθυστερήσεις στο έργο, ενώ τόνισε ότι έχουν ήδη χρηματοδοτηθεί από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τις εργασίες αυτές.

Όπως είναι γνωστό η οδό Σανδράκη, ευρύτερα γνωστή ως «ανάχωμα» θα παραμείνει κλειστή για ένα  χρόνο, προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες και χθες οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο των εργασιών.

Όπως σχολίασε ο περιφερειάρχης,  κατασκευάζονται δύο έργα συνολικού προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ, με  ιδιαίτερη σημασία και μεγάλη χρησιμότητα για την πόλη της Λάρισας και όχι μόνο. Είναι έργα που μαζί με την ολοκλήρωση της Καράγιωργα, ολοκληρώνουν τον δακτύλιο της πόλης και βοηθούν στο να αποφορτιστεί η κυκλοφορία του κέντρου πόλης επεσήμανε και πρόσθεσε:« πέρα από το κυκλοφοριακό ρόλο, το έργο συντελεί και στην βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η νέα αρτηρία, λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό ανάχωμα του ποταμού Πηνειού, για την προστασία της συνοικίας του Ιπποκράτη. Παράλληλα αναβαθμίζει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας πρόσβαση σε δράσεις αναψυχής των κατοίκων της πόλης, ενώ στο πλαίσιο κατασκευής του ενδυναμώνει την τοπική οικονομία και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας».

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι η  κατασκευή του δρόμου από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού, στο ύψος της ΔΕΥΑΛ, έως την οδό Κοζάνης  αποτελεί ένα έργο – «ανάσα»  για την πόλη της Λάρισας.

Η ολοκλήρωσή της νέας οδού Σανδράκη, μαζί με την ολοκλήρωση της οδού Σάκη Καράγιωργα, θα συνδράμει στην κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση της πόλης παρατήρησε και τόνισε:« Για να εξελιχθεί όμως σωστά το έργο της κατασκευής του δρόμου, η ΔΕΗ Λάρισας οφείλει να κάνει τις απαραίτητες  μετατοπίσεις των δικτύων της, προκειμένου να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Από την πλευρά της η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει προχωρήσει στις απαραίτητες πληρωμές, ούτως ώστε να επισπευτούν οι εργασίες κατασκευής της οδού Σανδράκη και να δοθεί στους κατοίκους το συντομότερο δυνατόν».

 Τα δύο έργα που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας έχουν συνολικό προϋπολογισμό ένταξης 14.076.000 και είναι τα εξής:

- «Κατασκευή τμήματος από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης». Με ποσό σύμβασης 6.736.552,22€ με φορέα υλοποίησης την  Περιφέρεια Θεσσαλίας 

 - «Μετατόπιση δικτύων  ΔΕΥΑΛ ύδρευση για την κατασκευή του έργου – Κατασκευή τμήματος από Β’ Γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης» με ποσό σύμβασης  877.664,29 € με φορέα υλοποίησης την  ΔΕΥΑ Λάρισας

Ενώ από τον συνολικό προϋπολογισμό του έργου έχουν αποπληρωθεί οι απαλλοτριώσεις αλλά και οι μετατοπίσεις δικτύων Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Η κατασκευή της νέας οδού Σανδράκη θα έχει μήκος 1,54 Κμ  με  πλάτος οδοστρώματος 7,50μ ( 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση ), νησίδα πλάτους 4,00μ σε όλο το μήκος της οδού ενώ τα πεζοδρόμια εκατέρωθεν έχουν πλάτος 2,50μ.   και θα συνδεθεί με την ΕΟ Λάρισας – Κοζάνης και του ήδη κατασκευασμένου δακτυλίου  με την κατασκευή ισόπεδου κόμβου όπου μελετάτε να γίνει κυκλικός έτσι ώστε να μειωθεί ο  κυκλοφοριακός φόρτος που δημιουργούν οι φωτεινοί σηματοδότες .

  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass