Στην Καραγιώργα Αγοραστός-Καραλαριώτου

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2013 15:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:27

Επίσκεψη στις εργασίες της βορειοδυτικής παράκαμψης της πόλης της Λάρισας, πραγματοποίησαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας  Κώστας Αγοραστός και η  αντιπεριφερειάρχη Λάρισας  Ρένα Καραλαριώτου  και είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους κατασκευαστές και τους επιβλέποντες για την πρόοδο του έργου. Το έργο προχωρά με ικανοποιητικούς ρυθμούς και έχει ολοκληρωθεί κατά το ήμισυ του.

Ως έργο ιδιαίτερης σημασίας και μεγάλης χρησιμότητας το χαρακτήρισε ο κ. Κ. Αγοραστός σημειώνοντας ότι ο   προϋπολογισμός του ανέρχεται στα  18,6 εκατ. ευρώ και η υλοποίηση τους, αποτελούσε χρόνιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας και όχι μόνο. Με την ολοκλήρωσή του, επεσήμανε ο περιφερειάρχης,  αναμένεται να αποσυμφορηθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος του κέντρου πόλης με την κατασκευή: παράκαμψης της βορειοδυτικής εισόδου της πόλης, σύνδεση με τον Δακτύλιο, τρεις ισόπεδους κόμβους και γέφυρα μήκους 60 μέτρων. Πέρα από το κυκλοφοριακό ρόλο, το έργο συντελεί και στην βελτίωση της αντιπλημμυρικής προστασίας, καθώς η νέα αρτηρία, λειτουργεί και ως αντιπλημμυρικό ανάχωμα του ποταμού Πηνειού, για την προστασία της συνοικίας της Νέας Σμύρνης. Παράλληλα αναβαθμίζει αισθητικά την ευρύτερη περιοχή, δίνοντας πρόσβαση σε δράσεις αναψυχής των κατοίκων της πόλης. Σε όλο το μήκος του έργου υπάρχει ηλεκτροφωτισμός και φανάρια όπου απαιτείται, ενώ η όλη παρέμβαση προσθέτει ασφάλεια και ευελιξία στις μετακινήσεις.

Η κ. Καραλαριώτου υπογράμμισε ότι η οδός  Σ. Καράγιωργα αποτελεί ένα έργο πνοής και ουσίας για την πόλη της Λάρισας. Η ολοκλήρωση της οδού, τόνισε, συμβάλλει στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού φόρτου αφού τα οχήματα που κινούνται από Θεσσαλονίκη προς Τρίκαλα, Καρδίτσα, Ιωάννινα, και Κοζάνη θα διέρχονται μέσω αυτής, συμβάλλοντας στην αποσυμφόρηση αρκετών κεντρικών οδικών αρτηριών της πόλης, αναβαθμίζοντας, ταυτόχρονα, τις περιφερειακές συνοικίες της Λάρισας. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο, είναι ένα έργο περιφερειακής αλλά και τοπικής σημασίας.

Τεχνικό αντικείμενο του έργου «Κατασκευή Οδού Καράγιωργα, Τεχνικού Τ1 και Οδού Αεροδρομίου» είναι η κατασκευή της νέας οδού Καράγιωργα δίπλα στο αντιπλημμυρικό ανάχωμα της συνοικίας Νέας Σμύρνης, ώστε να επιτυγχάνεται η βορειοδυτική παράκαμψη της Λάρισας. Η σύνδεση της με τον εσωτερικό δακτύλιο Πόλεως Λάρισας γίνεται με διαμόρφωση ισόπεδου κυκλικού κόμβου στη θέση που συμβάλλουν η οδός Ηρώων Πολυτεχνείου και η οδός Αεροδρομίου. Η διαμόρφωση του κυκλικού κόμβου απαιτεί την ανακατασκευή και διαπλάτυνση της οδού Αεροδρομίου.

Το έργο αποτελείται από τα ακόλουθα επί μέρους τμήματα:

 α) Οδός Καράγιωργα, συνολικού μήκους αρτηρίας 1,90 χιλιομέτρων με ημιπλάτος 7,50μ, κεντρική νησίδα 4,0μ και πεζοδρόμια αριστερά πλάτους 3,50μ και δεξιά 2,50μ, με ισόπεδους κόμβους στην συμβολή της με τις οδούς Ευκλείδου και Αρτεμισίου και την έξοδο της επί της Π.Ε.Ο. Λάρισας - Θεσσαλονίκης.

     β)  Γέφυρα Τ1 που γεφυρώνει την τάφρο Τ1 και συνδέει την οδό Καράγιωργα με τον εσωτερικό δακτύλιο Λάρισας.  Η διατομή της γέφυρας είναι με πλάτος 29,50μ και μήκος σε άξονα έδρασης 60,50μ καθώς αποτελείται από δύο ανοίγματα μήκους 30,25μ το καθένα, ενώ για τη θεμελίωσή της προβλέπεται βαθιά θεμελίωση με πασσάλους Φ150 σε ομάδα 22τεμαχίων ανά βάθρο (2 ακρόβαθρα και 1 μεσόβαθρο).

     γ) Οδός Αεροδρομίου και Γεωργιάδου.

Οι οδοί Αεροδρομίου και Γεωργιάδου ανακατασκευάζονται σε συνολικό μήκος 0,70 χιλιομέτρων. Στο μεγαλύτερο μήκος της υπό διαμόρφωση οδού το συνολικό πλάτος είναι μεταβαλλόμενο από 19,00μ- 25,00μ με 4 λωρίδες κυκλοφορίας, ενδιάμεσα νησίδα μεταβαλλόμενου πλάτους 1,00μ -4,00μ, πεζοδρόμιο αριστερά πλάτους 1,50-2,00μ και δεξιά από 2,00μ και άνω.

    δ) Κατασκευή κυκλικού κόμβου στην διασταύρωση των οδών Καράγιωργα – Εσωτερικού Δακτυλίου Λάρισας – Αεροδρομίου – Ηρώων Πολυτεχνείου.

    ε) Προβλέπεται ο ηλεκτροφωτισμός όλων των οδών και η φωτεινή σηματοδότηση των ισόπεδων κόμβων καθώς και του κυκλικού κόμβου, για πεζοδιαβάσεις.

Να σημειωθεί ότι Διευθύνουσα Υπηρεσία του έργου είναι το Τμήμα Συγκοινωνιακών Έργων της Δ/νσης Τεχνικών Έργων Περιφέρειας Θεσσαλίας. Παρόντες κατά την αυτοψία ήταν ακόμη ο δ/ντης της δ/νσης Τ.Ε. κ.  Στάμος Διαμαντάς και η προϊσταμένη κ. Σταυρούλα Καρρά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass