ΜΕΙΩΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ 5,69% ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ, ΤΟΝΙΣΤΗΚΕ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δραματική η μείωση γεννήσεων το 2012

* Ο Σύλλογος μοίρασε σχολικές τσάντες στα πρωτάκια

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2013 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:29
Με παιδικές φωνούλες πλημμύρισε το πάρκο του Αγίου Αντωνίου Λάρισας το περασμένο Σάββατο το απόγευμα, όπου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη πια εκδήλωση του Συλλόγου Πολυτέκνων Λάρισας για την προσφορά σχολική τσάντας στα παιδιά των μελών που θα φοιτήσουν φέτος στην Α Δημοτικού.
Σχεδόν 100 παιδιά της πόλης παρέλαβαν με χαρά το ιδιαίτερο δώρο τους, ενώ ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Τσιόγιας ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά και άδραξε την ευκαιρία να ενημερώσει για τις καθημερινές ενέργειες και παρεμβάσεις του Συλλόγου για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνες οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
 Στην ομιλία του ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Τσιόγιας αναφέρθηκε στις πολύ δύσκολες στιγμές που περνάει η πολύτεκνη οικογένεια μετά και τα πρωτοφανή μέτρα που πάρθηκαν την τελευταία τριετία, δημιουργώντας σοβαρούς τριγμούς στα θεμέλια της ελληνικής και ιδιαίτερα της πολύτεκνης οικογένειας.
«Μία πόλη 16.299 κατοίκων έσβησε οριστικά από το χάρτη της Ελλάδας το 2012 εξαιτίας των μνημονίων που επέβαλαν οι δανειστές και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις. Πρόκειται για αρνητική μεταβολή του ελληνικού πληθυσμού, αφού οι γεννήσεις μειώθηκαν κατά 5,69% και οι θάνατοι αυξήθηκαν κατά 5% μέσα σε ένα χρόνο. Το σχέδιο λοιπόν του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων έχει τελικά… αποτέλεσμα. Ξεκληρίζει το λαό.
Συνεχίζουν να κόβουν συντάξεις και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη από τους ηλικιωμένους. Συνεχίζουν να κόβουν μισθούς και επιδόματα από οικογένειες, να απολύουν γονείς και να στερούν από τους νέους το δικαίωμα στην εργασία, αλλά και στη δημιουργία οικογένειας. Δεν μπορεί, θα σταματήσουν οι Έλληνες να γεννάνε! Τόσο κυνικά και στυγνά σκέφτονται αυτοί που συνέταξαν το μνημόνιο και το επέβαλαν στην Ελλάδα» πρόσθεσε χαρακτηριστικά μετακή άλλων. Στη συνέχεια ο γραμματέας του Συλλόγου κ. Παναγιώτης Γκουντελάκης ενημέρωσε τα μέλη για θέματα που απασχολούν την πολυτεκνική κοινότητα και έχουν να κάνουν με μετεγγραφές, διαθεσιμότητα-κινητικότητα, πολυτεκνικά επιδόματα κ.λ.π).
Σύντομο χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε και ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνος Τζανακούλης που ευχήθηκε στα παιδιά και τους γονείς μια καλή και δημιουργική χρονιά, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό των πολύτεκνων οικογενειών με όποιο τρόπο μπορεί. Στη συνέχεια δόθηκαν οι σχολικές τσάντες στα παιδιά που είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν στη παιδική χαρά του πάρκου, όσο οι γονείς τους συζητούσαν για ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας. Στην εκδήλωση παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος κ. Θ. Μαμάκος και ο   περιφερειακός σύμβουλος κ. Χρήστος Σιδερόπουλος.
ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass