Φωτιά έπληξε αγροτική περιοχή του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 09 Σεπ 2013 23:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:30

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Ο κίνδυνος να παραδοθούν  ολοκληρωτικά στις φλόγες βιοτεχνίες  χώροι εργασίας αλλά και πολυετείς αγροτικές καλλιέργειες αποφεύχθηκε την τελευταία στιγμή στην ευρύτερη περιοχή του Τύρναβου στο δρόμο προς Αμπελώνα, χάρη στη έγκαιρη παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας, αλλά και των ίδιων των ιδιοκτητών των κτιριακών εγκαταστάσεων, αλλά και των αγροτεμαχίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά ξέσπασε ταυτόχρονα  από πολλές πλευρές της ευρύτερης περιοχής και οι εστίες βοηθούντος και του ανέμου ενώθηκαν μεταξύ τους δημιουργώντας μεγαλύτερο πρόβλημα γενικότερης αναζωπύρωσης.

Οι πρώτες εστίες εντοπίστηκαν  λίγο πριν τις  12 χθες το μεσημέρι. Στο χώρο κατέφθασαν άμεσα  δύο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας με  τέσσερις άνδρες οι οποίοι έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό για την κατάσβεση της φωτιάς η οποία  εκτείνονταν σε μήκος ξεπερνούσε που ξεπερνούσε σχεδόν τα δύο χιλιόμετρα μέσα σε αγροτικές εκτάσεις αλλά και στην κοίτη του Τιταρήσιου ποταμού.

Η φωτιά τέθηκε σε έλεγχο τελικά μετά τις 3 το μεσημέρι και με τη συνδρομή του υδροφόρου οχήματος του Δήμου Τύρναβου.

Η συγκεκριμένη φωτιά παρά το γεγονός ότι δεν υπήρξαν σημαντικές απώλειες έθεσε  στην επικαιρότητα ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Τυρνάβου, της Γιάννουλης και των κατοίκων  ακόμα και της βόρειας περιοχής του ίδιου του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας για πυροσβεστικό σταθμό  βόρεια της Λάρισας.

Το αίτημα αυτό γίνεται τώρα ακόμα ποιο επίκαιρο με το κλείσιμο της οδού Σανδράκη (ανάχωμα στη ΔΕΥΑΛ) όπου τα οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Λάρισας μέσω της οδού αυτής έφταναν συντομότατα βόρεια της Λάρισας, ενώ τώρα τα πυροσβεστικά οχήματα πρέπει να διανύσουν το κέντρο της Λάρισας  προς τη βόρεια έξοδό της.

Μιλώντας χθες στην «Ε» μετά το συμβάν τόσο ο δήμαρχος Τυρναβου κ. Νίκος Μαλάκος όσο και οι  νυν  και πρώην πρόεδροι της Δημοτικής Ενότητας Γιάννουλης του Δήμου  Λαρισαίων κ. Γιώργος Πακάκης και Γιάννης Δαβλέρης, από το πρόβλημα που θα υπάρξει για ένα χρόνο λόγω εργασιών στην οδό Σανδράκη, τόσο η Δημοτική Ενότητα Γιάννουλης και ο Δήμος Λαρισαίων, στη Γιάννουλη όσο και ο δήμος Τύρναβου διαθέτουν αξιοπρεπή χώρο στάθμευσης, με ανεφοδιασμό σε  νερό τόσο για την Πυροσβεστική υπηρεσία Λάρισας, αλλά και για το ΕΚΑΒ με δωμάτιο φιλοξενίας των εργαζομένων  των υπηρεσιών αυτών.

Τέλος στην περιοχή του Βρυοτόπου σημειώθηκε χθες το απόγευμα και νέα φωτιά σε αγροτική περιοχή η οποία επίσης κατασβήστηκε από την ΠΥΛ.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass