Στη Σαγκάη η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας!

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2013 23:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:31

 

 

 

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Γιάννη Μουκίδη

 

 

Για την μακρινή Σαγκάη της Κίνας αναχωρεί αύριο Πέμπτη η αποστολή της «Ακαδημίας Έρευνας Παραδοσιακών Χορών» Ελασσόνας, προκειμένου να συμμετάσχει με το τμήμα ενηλίκων στο 24ο Φεστιβάλ Τουρισμού που θα διεξαχθεί εκεί 12-25 Σεπτεμβρίου, μετά από ειδική πρόσκληση που δέχθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή του Φεστιβάλ και το Υπουργείο Τουρισμού της επαρχίας της Σαγκάης και αφού έγινε ο έλεγχος του φακέλου υποψηφιότητας που απεστάλη. Το συγκεκριμένο φεστιβάλ (STF) της Σαγκάης διεξάγεται για περισσότερα από είκοσι χρόνια και πιο συγκεκριμένα από το 1990. Το όλο γεγονός είναι μια μεγάλης κλίμακας μητροπολιτική γιορτή και έχει θέμα «Περπατώντας με ευτυχία και χαρά».

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Τουρισμού, όπου τα Ελληνικά «χρώματα» εκπροσωπούνται από τον Ελασσονίτικο σύλλογο, ανοίγουν με μια δίωρη μεγάλη παρέλαση στον πολύ γνωστό εμπορικό δρόμο Huaihai Road (ή «θάλασσα της ευτυχίας» από τις δυνατές επευφημίες του κοινού που θα παρευρεθεί), το βράδυ της Παρασκευής(13 Σεπτεμβρίου). Το φεστιβάλ λειτουργεί ως μια τέλεια εκδήλωση για τους ντόπιους και είναι ευκαιρία για τους ξένους να ανακαλύψουν τη γοητεία του κινεζικού πολιτισμού και της ιστορίας. Παράλληλα αποτελεί μία μεγάλη ευκαιρία για τους Κινέζους να έρθουν σε επαφή με γνωστούς πολιτισμούς, για τους οποίους γνωρίζουν λίγα πράγματα, να μάθουν για την ιστορία τους, να διδαχθούν τα επιτεύγματα τους και να εξερευνήσουν τα φυσικά κάλλη και τις ιδιομορφίες κάθε χώρας που θα φιλοξενήσουν. Μια σειρά από παραδοσιακά, καθώς και μη παραδοσιακά προγράμματα διασκέδασης πραγματοποιούνται παράλληλα σε διάφορους χώρους, σε όλη την πόλη. Η διοργάνωση έχει γίνει μια μεγάλη γιορτή για τη Σαγκάη των 23.000.000 κατοίκων, την πόλη με το μεγαλύτερο λιμένα στον κόσμο και είναι πλέον το πιο σημαντικό γεγονός της Σαγκάης. Η παρέλαση όλων των καλλιτεχνών κατά την τελετή έναρξης γίνεται σε ζωντανή αναμετάδοση από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο και προσελκύει ένα ακροατήριο των 200 εκατομμυρίων ατόμων!

Κατά τη διάρκεια της εκεί παρουσίας η «Ακαδημία Χορών» Ελασσόνας θα επισκεφτεί την πλατεία People’s Square, το Μουσείο της Σαγκάης, την περιοχή του Nanjing Road (το δρόμο με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμo) και την αρχαία πόλη Chenghuangmiao, θα περιηγηθεί στα εργοστάσια μεταξιού και μαργαριταριών, θα ξεναγηθεί στο Ναό του Jade Buddha (με το ομώνυμο μουσείο) και θα παρουσιάσει το πρόγραμμά της στο Global Harbor (το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο της Ασίας). Χρήζει αναφοράς η επιλογή της Ακαδημίας για παρουσίαση του προγράμματός της στο διάσημο υδάτινο χωριό Zhouzhuang (σε κοντινή απόσταση από τη Σαγκάη) καθώς και η επίσκεψη στα Longmen Grottos (χώρος όπου βρίσκονται τα πανύψηλα αγάλματα του Βούδα).

Όπως έγινε γνωστό, για την εφετινή διοργάνωση οι ξένες συμμετοχές αναμένεται να ανέλθουν στις 30, μεταξύ των οποίων αποστολές από Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Φινλανδία, Νότια Κορέα, Ινδία, Ελβετία, Ιταλία, Ρωσία, Ουκρανία, Σλοβακία, Νέα Ζηλανδία, Ινδονησία, Μπρουνέι, Πολωνία, Αυστραλία καθώς και από τις τοπικές περιφέρειες του Μακάο και του Χονγκ Κονγκ.

Αρχηγός της αποστολής είναι ο πρόεδρος της «Ακαδημίας Χορών» Στέλιος Κατσάρας, ενώ την μουσικοχορευτική επιμέλεια του προγράμματος στην Κίνα έχει αναλάβει ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής και χοροδιδάσκαλος της Ακαδημίας Γιώργος Κόκκινος. Την «Ακαδημία Χορών» συνοδεύουν οι καταξιωμένοι και ταλαντούχοι μουσικοί και μέλη του Ελασσονίτικου συλλόγου Κώστας Παλάγκας(μπουζούκι), Θανάσης Παρασκευάς(ακορντεόν), Παναγιώτης Μπίσμπας(κλαρίνο) και Δημήτρης Σκρέτας(νταούλι, τουμπερλέκι), ενώ την ορχήστρα θα πλαισιώσει και ο γνωστός Ελασσονίτης – Λαρισαίος λάτρης της παραδοσιακής μουσικής και όχι μόνο, ένθερμος υποστηρικτής των εκδηλώσεων του συλλόγου Μιχάλης Μαντέλας(τρομπέτα, βιολί). Η αποστολή απαρτίζεται από 48 χορευτές, μουσικούς και μέλη της Ακαδημίας. Σημειώνεται ότι το κόστος του ταξιδιού θα καλυφθεί εξ ολοκλήρου από τους συμμετέχοντες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass