«Ελευθέρια» αφιερωμένα στον Στ. Βαλασσόπουλο

Δημοσίευση: 10 Σεπ 2013 23:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:31

Γιορτάστηκαν  και  φέτος  με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα για 3η συνεχή χρονιά τα «ΕΛΕΥΘΈΡΙΑ ΓΟΝΝΩΝ 1881-2013».

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τεμπών Κ.Κ. Κολλάτος, εμπνευστής και υποστηρικτής του θεσμού, το Δημοτικό Συμβούλιο, το Τοπικό Συμβούλιο Γόννων, ο Ιερός Κλήρος και σύμπας ο λαός.

Τα εφετινά  ΕΛΕΥΘΈΡΙΑ  ήταν αφιερωμένα στον αείμνηστο Δήμαρχο Γόννων Στέφανο Βαλασσόπουλο (1850-1918) για την ανεκτίμητη προσφορά του, αλλά κυρίως για το κοινωφελές έργο της υδροδότησης των Γόννων με δίκτυο, για την εποχή του ευρωπαϊκών προδιαγραφών υδροδοτώντας το Δήμο απευθείας από τις πηγές του Ολύμπου.

Το έργο αυτό ήταν μεγαλόπνοο στην σύλληψή του και πανάκριβο στην υλοποίησή του. Το έφερε εις πέρας, ξοδεύοντας  την περιουσία του, και πέθανε πάμφτωχος.

Την εκδήλωση προλόγισε, ο Δήμαρχος Τεμπών Κύριος Κώστας Κολλάτος, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Γόννων Κύριος Γιάννης Αργυρακούλης αναφέρθηκε τόσο στα ΕΛΕΥΘΈΡΙΑ ΓΟΝΝΩΝ 2013 και στο έργο του αείμνηστου Δημάρχου Στεφάνου Βαλασσόπουλου.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Γοννιώτισα δασκάλα και συγγραφέας κυρία Μαρία Τσεκούρα-Μπασλή. Ο λόγος της ήταν συγκινητικός αλλά και πλήρως περιεκτικός για την ζωή και  το έργο του Δημάρχου, ξυπνώντας μνήμες από το παρελθόν συνεπαίρνοντας το ακροατήριο.

Την εκδήλωση έκλεισαν τα χορευτικά συγκροτήματα Αγιάς Μιλτιάδης Δάλλας και του Μορφωτικού Συλλόγου – Λαογραφικού Μουσείου Γόννων που εντυπωσίασαν με την παρουσία τους.     

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass