Τον κίνδυνο απόλυσης ατόμων με αναπηρία καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσίευση: 11 Σεπ 2013 17:53 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:32

Τον κίνδυνο απόλυσης ατόμων με αναπηρία που εξαιρούνται από το καθεστώς διαθεσιμότητας, λόγω των αρρυθμιών στα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας, επεσήμαναν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, 32 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, μεταξύ αυτών και η Λαρισαία Ηρώ Διώτη.

Οι βουλευτές τόνισαν ότι «η έκδοση εγκυκλίου της Διεύθυνσης Επιλογής Προσωπικού του Υπουργείου, σχετικά με το καθεστώς διαθεσιμότητας, έχει προκαλέσει έντονη ανησυχία στους εργαζόμενους με αναπηρία. Το έγγραφο, αναφορικά με τις προϋποθέσεις και τα κριτήρια που απαιτούνται για να εξαιρεθούν από το μέτρο τα πρόσωπα με αναπηρία και τα μέλη των οικογενειών τους, δημιουργεί επιπρόσθετα προβλήματα σε όσους έχουν καταθέσει αίτηση στα ΚΕΠΑ και ενδέχεται να παραμείνουν “φυλακισμένοι” στις λίστες αναμονής για πολλούς μήνες, που μπορούν να ξεπεράσουν ακόμη και το ένα έτος. Η νέα εγκύκλιος προβλέπει μικρότερο χρόνο προκειμένου να γίνει δεκτό το πιστοποιητικό από τις αρμόδιες Διευθύνσεις Διοικητικού για εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα».

Οι βουλευτές, βάσει των προαναφερθέντων, σημειώνουν ότι «στην περίπτωση που ένας υπάλληλος αναμένει την πιστοποίηση της αναπηρίας του για χρονικό διάστημα πέραν των 8 μηνών βάσει του νόμου θα απολυθεί. Παράλληλα η εγκύκλιος δεν προβλέπει τι θα συμβεί στην περίπτωση που ο απολυμένος εξεταστεί και πιστοποιηθεί με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%. Επιπροσθέτως, άδικη χαρακτηρίζεται η απόφαση να τίθενται σε διαθεσιμότητα πρόσωπα που έχουν αδερφό ή αδερφή με αναπηρία πάνω από 67% τα οποία παραμένουν στο οικογενειακό περιβάλλον, επειδή τυγχάνει στην συγκεκριμένη ημερομηνία να μην έχουν την επιτροπεία του εν λόγω προσώπου».

Με βάση τα παραπάνω, ζήτησαν τις άμεσες ενέργειες του Υπουργού «προκειμένου να διορθωθούν: (α) το σημείο της εγκυκλίου που αφορά στις περιπτώσεις των υπαλλήλων που είναι στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, (β) η αδικία σε βάρος αδερφών ατόμων με αναπηρία >67%, καθώς και να προχωρήσει στην ακύρωση του παράνομου και καθʼ όλα απαράδεκτου μέτρου της διαθεσιμότητας σε βάρος των υπαλλήλων του δημοσίου τομέα».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass