Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟN ΔΗΜΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

« Να διαφυλάξουμε την παιδεία ως κόρη οφθαλμού »

* Ζήτησε να καλυφθούν άμεσα τα κενά σε εκπαιδευτικούς

Δημοσίευση: 12 Σεπ 2013 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:32
« Η παιδεία είναι το ύψιστο αγαθό, που μπορούμε να προσφέρουμε στους νέους και τις νέες μας. Αν θέλουμε η Ελλάδα μας να βγει από τη σημερινή κρίση και να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα, οφείλουμε να διαφυλάξουμε την παιδεία ως κόρη οφθαλμού και να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα αναγκαία εφόδια, μέσα από την εκπαιδευτική διαδικασία, ώστε να γίνουν χρήσιμα μέλη της κοινωνίας μας και οντότητες με πνεύμα ανεξάρτητο, ανήσυχο, δημιουργικό», επεσήμανε ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, στο πλαίσιο των αγιασμών στα σχολεία του Δήμου.
Της αναγκαιότητας να στηριχθεί από την πολιτεία η ελληνική παιδεία υπερθεμάτισε ο, κ. Ρίζος Κομήτσας, ευχόμενος
καλή και δημιουργική χρονιά σε όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Δήμου Κιλελέρ.
 « Δίχως υψηλού επιπέδου παιδεία, δίχως σχολεία που δεν απωθούν αλλά θέλγουν τους μαθητές, δε μπορούμε να χτίσουμε στέρεες βάσεις για μία κοινωνία δικαιοσύνης και αλληλεγγύης, για μία Ελλάδα που θα δημιουργεί, θα καινοτομεί, θα αναπτύσσεται, θα ακτινοβολεί » είπε, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος. «Πρέπει όλοι να κοπιάσουμε βοηθώντας τα παιδιά μας να κατανοήσουν και να αγαπήσουν το διάβασμα, τη μάθηση, τη γνώση» πρόσθεσε.
Ο δήμαρχος παρέστη στις τελετές αγιασμού του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου – Λυκείου της Νίκαιας. Αντίστοιχα, στελέχη της δημοτικής αρχής και πολλοί γονείς παρακολούθησαν τους αγιασμούς των σχολικών μονάδων σε όλη την επικράτεια του Δήμου Κιλελέρ.
Μετά τον αγιασμό ο δήμαρχος τόνισε μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος σε δασκάλους, γονείς και μαθητές: «Το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς βρίσκει τους εκπαιδευτικούς σε αναβρασμό και κινητοποιήσεις, λόγω των απολύσεων συναδέλφων τους και των δραματικών περικοπών στα κονδύλια για την παιδεία. Εγώ θα πω ότι η ελληνική πολιτεία, αντί να απολύει, πρέπει να προσλάβει περισσότερους νηπιαγωγούς, δασκάλους και καθηγητές.
Δυστυχώς, σε ορισμένες σχολικές μονάδες του Δήμου μας υπάρχουν ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να υφίστανται προβλήματα στη λειτουργία τους και μεγάλη ταλαιπωρία για τους μαθητές και φυσικά αγανάκτηση στους κόλπους των γονέων. Αυτά τα κενά πρέπει να καλυφθούν άμεσα, δεν επιτρέπεται να υπάρχουν παιδάκια που μένουν εκτός νηπιαγωγείου έστω και για μία μέρα.
Αν κάπου πρέπει να ξεφύγουμε από τη λογική του ψαλιδίσματος των δαπανών ελέω μνημονίου, είναι στην παιδεία, όπου χρειάζεται αύξηση στους διαθέσιμους πόρους και προαγωγή της εκπαίδευσης, της έρευνας και της καινοτομίας. Γιατί μόνον με τη διαρκή επένδυση στην εκπαίδευση, μπορούμε να έχουμε σταθερή και βιώσιμη ανάπτυξη, κρατώντας στην Ελλάδα, τα δημιουργικά μυαλά, που αυτή τη στιγμή μεταναστεύουν σε άλλες χώρες για να βρουν δουλειά και να φτιάξουν τη ζωή τους.
Στον Δήμο Κιλελέρ, με το 1/3 των πόρων, που λαμβάναμε πριν τρία χρόνια από την πολιτεία, πασχίζουμε για να έχουμε τις σχολικές μας μονάδες σε ένα αξιόλογο επίπεδο. Και ευτυχώς τα έχουμε καταφέρει με τη βοήθεια όλων των εμπλεκόμενων στην εκπαιδευτική διαδικασία. Ήδη, μέσα στο καλοκαίρι, προχωρήσαμε στη συντήρηση όλων των σχολείων παραδίδοντάς τα προς χρήση στην καλύτερη δυνατή κατάσταση. Από εκεί και πέρα, μιλάμε καθημερινά με τους διευθυντές των σχολείων, ώστε να παρεμβαίνουμε άμεσα και να επιλύουμε προβλήματα, που ανακύπτουν με το ξεκίνημα αλλά και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Συνάμα, αφουγκραζόμαστε τις αγωνίες γονιών και μαθητών και διατηρούμε με τα συλλογικά τους όργανα μία άριστη συνεργασία με βασικό στόχο τα παιδιά να λειτουργούν σε ένα υγιές περιβάλλον, που τους επιτρέπει να συγκεντρωθούν στο μάθημά τους και στην κατάκτηση της γνώσης. Αυτό είναι το πρωταρχικό μας μέλημα και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε καθ’ όλη τη διάρκεια και της φετινής σχολικής χρονιά ».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass