ΣΤΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ασυνείδητος δηλητηριάζει σκυλιά

* ΓΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΙΛΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2013 2:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντικρίζουν καθημερινά το τελευταίο διάστημα κάτοικοι του Αργυροπουλίου, αλλά και των Πλατανουλίων Τυρνάβου με τα τσοπανόσκυλα, κυνηγόσκυλα, αλλά και τα οικόσιτα σκυλιά που είναι στις αυλές των σπιτιών να είναι στο έδαφος δηλητηριασμένα και να σφαδάζουν από τους φρικτούς πόνους. Υπολογίζεται ότι στο Αργυροπούλι έχουν δηλητηριαστεί το τελευταίο διάστημα πάνω από 200 σκυλιά και γάτες.
Οι επεμβάσεις των κτηνιάτρων δεν μπόρεσαν τελικά να σώσουν τα άτυχα ζώα και κυρίως της κτηνιάτρου κ. Χριστίνας Οντου – Μαραμή παρά τις προσπάθειες που έκανε δεν κατάφερε να σώσει τα ζωντανά αφού το δηλητήριο με το οποίο κατασκευάζουν οι ασυνείδητοι τις «φόλες» δρα ακαριαία.
Παλιότερα στην περιοχή των Πλατανουλίων κάποιοι ασυνείδητοι σε ακτίνα πέντε χιλιομέτρων διασκόρπισαν σουβλάκια ποτισμένα με δηλητήριο φυτοφάρμακο ενώ όπως φάνηκε από την αρχή οι δράστες είχαν σκοπό να κάνουν κακό.
Ειδικά στην περιοχή «Ρουμάνι» όπου διασκορπίστηκαν τα δηλητηριασμένα σουβλάκια αυτή την εποχή όπως και στις γιορτές του Πάσχα και την Πρωτομαγιά το δάσος κατακλύζεται από οικογένειες με μικρά παιδιά και οικόσιτα σκυλιά όπου ο κίνδυνος γίνεται μεγαλύτερος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον νόμο 4039 / 2012 η κακοποίηση ζώων και η θανάτωσή τους με δηλητηριασμένα δολώματα επιφέρει αυστηρότατες ποινικές και διοικητικές κυρώσεις, οι οποίες τιμωρούνται με φυλάκιση μέχρι δύο έτη και με χρηματική ποινή από πέντε χιλιάδες έως δεκαπέντε χιλιάδες ευρώ και οι διοικητικές κυρώσεις φτάνουν τις 30.000 ευρώ για κάθε ζώο και για κάθε περιστατικό.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται κατατεθεί μήνυση κατ’ αγνώστων, ενώ παράλληλα εκτός από το φωτογραφικό υλικό θα καταθέσουν στοιχεία για τις ενδείξεις που έχουν για το ποιοι έριξαν τα δηλητηριασμένα σουβλάκια.
Οι ίδιοι δηλώνουν φίλοι του περιβάλλοντος και τονίζουν ότι πάντα στα πλαίσια της νομιμότητας θα αποκαλύψουν τους δράστες και θα τους τιμωρήσουν.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass