ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ, ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟΓΕΙΩΣΕΙΣ ΑΓΩΓΩΝ ΑΡΔΕΥΣΗΣ ΣΕ ΠΟΥΡΝΑΡΙ, ΓΟΝΝΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟ

Ενισχύονται οι υποδομές άρδευσης στον Δήμο Τεμπών

* ΥΠΟΓΡΑΦΗΚΑΝ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 544.000 ΕΥΡΩ

Δημοσίευση: 13 Σεπ 2013 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:35
Βελτιώνεται και αναβαθμίζεται άμεσα το αρδευτικό δίκτυο τριών οικισμών του Δήμου Τεμπών καθώς τις δύο τελευταίες ημέρες υπογράφηκαν οι συμβάσεις έργων που αποτελούν χρόνια αιτήματα των κατοίκων του Πουρναρίου, των Γόννων και του Παραποτάμου.
Όσον αφορά το Πουρνάρι πρόκειται συγκεκριμένα για το έργο «Αντικατάσταση – υπογείωση υφιστάμενου δικτύου άρδευσης Πουρναρίου» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, του οποίου η σύμβαση υπογράφηκε χθες από τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κων/νο Κολλάτο και τον κ.Γεώργιο Αποστολάκη εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ECO – ΓΕΩΡΓΙΟΣ & ΝΙΚΟΛΑΟΣ Π. ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και η χρηματοδότηση προέρχεται από το Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης της ΕΛΛΑΔΑ 2007-2013 του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Οι εργασίες που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια της μελέτης αφορούν την κατασκευή υπόγειων αγωγών άρδευσης με πλαστικούς σωλήνες πολυαιθυλενίου μήκους 9.355 μ. περίπου, σε αντικατάσταση του υφιστάμενου επιφανειακού δικτύου με στόχο την προστασία του από κάθε μορφής φθορές και απώλειες που υφίσταται μέχρι σήμερα.
Επιπλέον, υπογράφηκαν οι συμβάσεις δύο ακόμη αρδευτικών έργων χρηματοδοτούμενων από τη ΣΑΤΑ και συγκεκριμένα η «Αντικατάσταση και επέκταση αρδευτικού δικτύου στη θέση Κισμελί Γόννων» με προϋπολογισμό 77.490 ευρώ και ανάδοχο τον κ. Αθανάσιο Σαμαρά καθώς και η «Υπογείωση – βελτίωση αρδευτικού δικτύου Παραποτάμου» με προϋπολογισμό 66.420 ευρώ και ανάδοχο την εταιρεία Μ. Τόσκας & ΣΙΑ ΕΤΕ.
Με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων των τριών έργων ο δήμαρχος Τεμπών Κ. Κολλάτος δήλωσε στην «Ε» : «Επιβεβαιώνουμε την άποψή μας ότι η ανάκαμψη θα προέλθει μέσα από τις τοπικές κοινωνίες με έργα ουσίας, άμεσης απόδοσης και υψηλή προστιθέμενη αξία για την τοπική και εθνική οικονομία.
Από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης για το Δήμο μας είναι ο πρωτογενής τομέας. Σ΄ ένα Δήμο όπου η ποικιλομορφία της αγροτικής γης και ο συνδυασμός των παραδοσιακών και δυναμικών καλλιεργειών χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση, προβολή και διαρκή ανταγωνιστικότητα, δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη δημιουργία βασικών υποδομών άρδευσης.
Έτσι μετά την «Κατασκευή υπόγειου δικτύου αγωγών ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου» το οποίο πραγματοποίησε για το Δήμο μας η Περιφέρεια Θεσσαλίας και τα έργα στο Πουρνάρι, τους Γόννους και τον Παραπόταμο που υπογράψαμε σήμερα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας με την υποβολή και νέας πρότασης στο Πρόγραμμα Αγροτική Ανάπτυξης της ΕΛΛΑΔΑΣ 2007-2013 για τη χρηματοδότηση του έργου «ΑΡΔΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ Δ.Δ. ΠΥΡΓΕΤΟΥ – Δ.Δ. ΑΙΓΑΝΗΣ» προϋπολογισμού 583.020 ευρώ έργο που η πραγματοποίησή του θα δώσει τέλος στον ουσιαστικό και οικονομικό μαρασμό που επιφέρει στις καλλιέργειες η υφαλμύρωση των υδάτων της περιοχής και νέα άνθιση στην αγροτική οικονομία».
Εξάλλου ο Δήμος, μέσω των υπηρεσιών του και πάντα στην κατεύθυνση της ώθησης της τοπικής αγροτικής οικονομίας, έχει προβεί στην εκπόνηση και νέων μελετών αρδευτικών έργων για το Συκούριο, τη Ραψάνη και την Ελάτεια.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass