7Η ΕΦΟΡΕΙΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΩΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ

Προβάλουν το κάστρο της Βελίκας

Δημοσίευση: 17 Σεπ 2013 22:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40

 

 (Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Το τριήμερο 27 – 29 Σεπτεμβρίου θα γιορτασθούν σε όλη την Ευ­ρώπη οι Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς με ανοιχτούς αρχαιολογικούς χώρους και εκδηλώσεις σε μνημεία. Φέτος, το θέμα των εκδηλώσεων, που έχει ορισθεί από το Υπουρ­γείο Πολιτισμού, είναι «Τα πρόσωπα του Χρόνου».

Η 7η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, σε συνεργασία με τον Δήμο Αγιάς, προσανατολίζεται στην προβολή του Κάστρου Μελιβοίας στη Βελίκα, το οποίο αναδείχθηκε μέσω του ΕΣΠΑ, καθώς και άλλων μνημείων της περιοχής, με σκοπό να φανεί η διαχρονικότητα του πολιτι­σμού στην Αγιά.

Προγραμματιζόμενες δράσεις:

Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου, πρωί: Εκπαιδευτική δράση για σχο­λεία στο Κάστρο Μελιβοίας στη Βελίκα.

Παρασκευή απόγευμα, ώρα 8.00: Συναυλία με το συγκρότημα «Ήχος Γηγενής» στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά. Θα προηγηθεί ομιλία της αρχαιολόγου Σταυρούλας Σδρόλια, με θέμα «Μα­τιές στον Χρόνο. Το Κάστρο Μελιβοίας και η περιοχή Αγιάς τον 6ο αιώνα μ.Χ.». Το συγκρότημα «Ήχος Γηγενής» θα παρουσιάσει τραγού­δια της βορειοδυτικής Θεσσαλίας που έχει συμπεριλάβει στους τρεις ψη­φιακούς δίσκους του, «Αρετούλα», «Τα Ραψανιώτικα» και «Στου Τυρ­νάβου το Χαμάμ». Θα ακουστούν σπάνια τραγούδια του τέλους της βυ­ζαντινής περιόδου, όπως «Στης Ωριάς το Κάστρο», το «Τραγούδι του νε­κρού αδερφού», αλλά και ιστορικά, όπως «Στον Τύρναβο στον καφενέ», «Θεμιστοκλάκης» κ.α. Συμμετέχουν οι Θανάσης Ζιώζιας (βιολί), Κώστας Κωστούλης (κλαρίνο – φλογέρα), Χρήστος Καλαμπούκας (λαούτο), Παύλος Λάλος (τραγούδι).

Σάββατο – Κυριακή, 28 – 29 Σεπτεμβρίου, ώρα 11:00 – 13:00, ανοιχτό το κάστρο για το κοινό με παρουσία αρχαιολόγου.

Σάββατο πρωί, ώρα 10:00 – 12:00, περίπλους στα Κάστρα Κισσά­βου και το Όρος των Κελλίων με ιστορική και αρχαιολογική αφήγηση. Αφετηρία το λιμάνι του Στομίου, στις 10πμ, και τερματισμός στις θα­λάσσιες σπηλιές του Βένετου, όπου προαιρετικό κολύμπι, και επιστροφή στο Στόμιο. Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή. Απαραίτητες δηλώσεις συμμετοχής στο 2413.508283 (κό­στος 25 ευρώ).

Σάββατο βράδυ, ώρα 9:00, ρετρό πάρτι στην «Ακτή Σπιτάκι» στη Βελίκα.

Συνδιοργάνωση: Τοπικό Τουριστικό Δίκτυο Αγιάς, Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Αγιωτών «Μιλτιάδης Δάλλας».

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass