ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ

«Παγώνουν» βλάβες και παροχές στη ΔΕΗ

* Δηλώνουν ότι θα τηρήσουν τη νομοθεσία...

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 2:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:40
Του Δημήτρη Βάλλα
Τα πάνω – κάτω στον χώρο της ΔΕΗ σε επίπεδο Νομού και συγκεκριμένα σε θέματα που έχουν να κάνουν με τις παροχές, τις συνδέσεις και τις βλάβες αναμένεται να έχουμε τις επόμενες ημέρες καθώς οι τεχνικοί της περιοχής Λάρισας αποφάσισαν από την ερχόμενη Παρασκευή την κήρυξη απεργιακών μέτρων για μια σειρά εργασιών που καλούνται να διεκπεραιώσουν σε καθημερινό επίπεδο.
Τα μέτρα αυτά αναμένεται να ανεβάσουν από 10 έως 15 ημέρες τον χρόνο αναμονής στις παροχές, οι βλάβες δεν θα αποκαθίστανται εάν δεν υπάρχουν τα προβλεπόμενα υλικά ενώ σχεδόν θα «παγώσουν» οι επισκοπήσεις σε νέα κτίρια και οικοδομές.
Μέτρα καθημερινότητας
Για όλα αυτά και σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες το μεσημέρι από το Προεδρείο της ΕΤΕ- ΔΕΗ Λάρισας επισημάνθηκε ότι πρόκειται απλά για την τήρηση μέτρων που προβλέπονται από τους κανονισμούς και τη σχετική Νομοθεσία που πλέον θα τηρούνται από τους εργαζόμενους.
Τα μέτρα αυτά, τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Ι. Λαδάς, συγκεκριμένα θα έχουν ως εξής:
«* Δεν οδηγούμε υπηρεσιακά αυτοκίνητα.
* Δεν δουλεύουμε Σάββατο και Κυριακές, Δεν κάνουμε υπερωρίες.
* Δεν κάνουμε δουλειές πέραν της ειδικότητάς μας.
* Δεν κάνουμε επέμβαση στο δίκτυο αν δεν έχουμε υλικά.
* Να τηρούνται οι όροι υγιεινής και ασφάλειας.
* Να ελέγχουμε τους εργολάβους αν δουλεύουν βάσει της σύμβασης.
- Να μην εκτελούνται εργασίες αν δεν υπάρχουν υπηρεσιακά σημειώματα».
Αφορμή για όλα αυτά ήταν το ψήφισμα πρόσφατης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων της ΕΤΕ όπου τίθεντο επί τάπητος τα προβλήματα ήδη από τον Ιούλιο.
Τα αιτήματα της Συνέλευσης ετέθησαν στη Διεύθυνση της Περιφέρειας Κεντρικής Ελλάδος και η απάντηση που εδόθη προχθές ήταν το «κόκκινο πανί» για τους εργαζόμενους τεχνικούς που μας δήλωσαν ότι από εδώ και πέρα τερματίζει το φιλότιμο και θα εφαρμόζεται εκ μέρους τους το γράμμα του Νόμου.
Ενδεικτικά παραθέτουμε ορισμένα θέματα που τέθηκαν και απαντήσεις που ελήφθησαν.
Η συνέλευση των εργαζομένων μεταξύ άλλων ζήτησε:
* Να γίνεται κύκλος όλων των τεχνιτών από τα τμήματα ανά ένα χρόνο.
* Οι επικεφαλής της βάρδιας να έχουν ανάθεση Εργοδηγών ή Αρχιτεχνίτων.
* Να λειτουργήσει το τμήμα των παροχών.
Να μην τοποθετείται καμιά ασφάλεια στο δίκτυο μικρότερη ή μεγαλύτερη παρά μόνο με γραπτή εντολή.
* Άμεση πρόσληψη τεχνικού προσωπικού μέσω σχολών ΔΕΗ.
* Δικαστική προσφυγή κατά παντός υπευθύνου για το
ασυντήρητο δίκτυο Μ.Τ. και Χ.Τ. που εγκυμονεί κινδύνους πυρκαγιάς και ατυχημάτων.
Οι απαντήσεις που ελήφθησαν από τη Δ/νση ήταν μεταξύ άλλων:
«* Οι προϊστάμενοι των Τομέων σε συνεργασία με τη Διεύθυνση της Περιοχής προβαίνουν σε κυκλική εναλλαγή των τεχνιτών ανάλογα με τις ανάγκες της Μονάδας και τις ατομικές δυνατότητες του προσωπικού.
Πέραν τούτου, με βάση το πρόγραμμα εργασίας εφαρμόζεται η πολυαπασχόληση ώστε το προσωπικό να γνωρίζει κατά το δυνατό το σύνολο των αντικειμένων εργασίας.
- Το πλήθος των Εργοδηγών και Αρχιτεχνίτων της Περιοχής καλύπτει τις Υπηρεσιακές Ανάγκες. Στην πορεία και εφόσον χρειαστεί θα προκηρυχθούν θέσεις σύμφωνα με τα ισχύοντα.
- Οι εργασίες που εκτελεί το τεχνικό προσωπικό προγραμματίζονται μετά από ιεράρχησή τους και σύμφωνα με τη σοβαρότητα αυτών. Είναι
ευνόητο ότι προέχουν οι εργασίες επιθεώρησης - συντήρησης - αποκατάστασης βλαβών στα δίκτυα της Μονάδας και εφόσον υπάρχει διαθέσιμο προσωπικό προγραμματίζονται και κατασκευές παροχών. Σε αντίθετη περίπτωση και σύμφωνα με τη Σύμβαση της Επιχείρησης επιδίδονται για κατασκευή στον Ανάδοχο Εργολάβο.
- Το μέγεθος των ασφαλειών που τοποθετούνται στο δίκτυο καθορίζονται από τις Οδηγίες της Επιχείρησης και αυτές εφαρμόζονται.
- Οι προσλήψεις προσωπικού γίνονται κατόπιν απόφασης της Πολιτείας σε συνεννόηση με τη Διοίκηση και δεν εμπίπτουν στις αρμοδιότητες των κατά τόπους Μονάδων.
Στα όρια της Μονάδας που εξυπηρετεί τον Νομό Λάρισας είναι εγκατεστημένα δέκα χιλιάδες χιλιόμετρα (10.000 ΚΓΠ) δικτύου και εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) στύλοι. Το εν λόγω δίκτυο επιθεωρείται βάσει προγράμματος από τους τεχνίτες της Περιοχής σύμφωνα με τις οδηγίες των προϊσταμένων και του Διευθυντή. Η προγραμματισμένη επιθεώρηση του δικτύου γίνεται αδιαλείπτως σε ποσοστό 90% του συνόλου του δικτύου σε ετήσια βάση. Πέραν τούτου κάθε επέμβαση για οποιοδήποτε λόγο (βλάβες, χειρισμοί κλπ) των τεχνιτών στο δίκτυο γίνεται πάντα κατόπιν επιθεώρησης του δικτύου (καθημερινή έκτακτη επιθεώρηση).
Οι παρατηρήσεις που εντοπίζονται από τους τεχνίτες διαβιβάζονται εγγράφως στον Τομέα Εκμετάλλευσης με υπηρεσιακά σημειώματα και τα δελτία εργασίας και δρομολογείται η αποκατάστασή τους σε ποσοστό υλοποίησης 100%.
Απόδειξη των παραπάνω είναι ότι το πλήθος των βλαβών στη Μονάδα μας είναι εντός των ορίων του Επιχειρησιακού Προγραμματισμού. Πέραν τούτου γνωρίζετε ότι οι προδιαγραφές κατασκευής των δικτύων έχουν μεγάλο συντελεστή ασφάλειας για κάθε ενδεχόμενο. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν εγκατεστημένα και λειτουργούν στο δίκτυο τα μέσα ηλεκτρικής προστασίας που απομονώνουν το δίκτυο για την αποφυγή ατυχημάτων και πυρκαγιάς.
Είναι απορίας άξιον ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους τα μέλη της Τοπικής Διοικούσας Επιτροπής επιλέγουν να επικαλούνται προβλήματα στο δίκτυο παραβλέποντας της υποχρέωσή τους για καταγραφή αυτών στα Φύλλα Επιθεώρησης με σκοπό την τακτοποίησή τους. Τέτοιου είδους ενέργειες δεν συμβάλλουν στην ομαλή λειτουργία της Επιχείρησης, ούτε επιλύουν κοινωνικοπολιτικά θέματα και υποβαθμίζουν κάθε φιλότιμη προσπάθεια των τεχνιτών οι οποίοι από τη θέση τους πρωτογενώς επιθεωρούν και συντηρούν τα δίκτυα».
Αυτά και πολλά άλλα λοιπόν όμως το γεγονός παραμένει: Οι 40 τεχνικοί που παρέμεινα ακόμα στη ΔΕΗ είναι αποφασισμένοι να τηρήσουν τους κανονισμούς στέλνοντας πίσω τις βλάβες και όλα τα... παρεπόμενα!
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass