Εφταήμερο εξορμήσεων της ΕΛΑΣ στη Θεσσαλία

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 22:10 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:41

Εφταήμερο συνεχών αστυνομικών εξορμήσεων πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλία με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας και κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, λαθραίος καπνός και πολλά είδη παραεμπορίου κλπ Αναλυτικά:

Στο πλαίσιο ευρύτερου σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με στόχο την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, πραγματοποιήθηκαν το 7ημερο από 11-09-2013 μέχρι και 17-09-2013 αστυνομικές εξορμήσεις σε όλη την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στις εξορμήσεις αυτές συμμετείχαν οι κατά τόπους υπηρεσίες τάξης, Ασφάλειας και Τροχαίας, καθώς και εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Δίωξης Ναρκωτικών κ.λπ. από το προσωπικό των αρμόδιων Αστυνομικών Διευθύνσεων.

Αποκλειστικά στις εξορμήσεις αυτές:

•        διατέθηκαν (781) αστυνομικοί και (330) οχήματα,

•        προσήχθησαν (537) άτομα από τα οποία (270) ημεδαποί και (267) αλλοδαποί,

•        ελέγχθησαν (7.247) οχήματα,

•        συνελήφθησαν (81) άτομα για διάφορα ποινικά αδικήματα και συγκεκριμένα:

      (19) για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών,

      (21) για καταδιωκτικά έγγραφα,

      (30) για παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών και

      (11) λοιπά αδικήματα,

•        διαπιστώθηκαν και βεβαιώθηκαν συνολικά (1.971) παραβάσεις της ποινικής νομοθεσίας, καθώς και διοικητικές παραβάσεις, για τις οποίες ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Διοικητικές – Δημοτικές Αρχές, από τις οποίες οι (272) αφορούν παραβάσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι (1.699) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.),

•        κατασχέθηκαν ποσότητες ναρκωτικών, όπλα, λαθραίος καπνός, είδη παραεμπορίου κλπ και ειδικότερα:

      (0,1) γραμμάρια ηρωίνης,

      (38,28) γραμμάρια κάνναβης,

      (325) ναρκωτικά δισκία,

      (1.500) γραμμάρια λαθραίου καπνού,

      (5) κυνηγετικά όπλα,

      (1) κινητό τηλέφωνο και

      (1.045) είδη παραεμπορίου.

Οι συλληφθέντες, με τη σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στους κατά τόπους αρμόδιους Εισαγγελείς. Παρόμοιες αστυνομικές εξορμήσεις θα συνεχιστούν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας.

ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Αστυνομικοί έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν χθες (17-09-2013) το πρωί στην Ελασσόνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης  Ελασσόνας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού για την πάταξη του παραεμπορίου.

Κατά τους ελέγχους προσήχθησαν τρεις αλλοδαποί μικροπωλητές, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 23, 26 και 51 ετών, οι οποίοι κατείχαν προς πώληση (1.008) είδη παραεμπορίου, όπως ξυριστικές μηχανές, μπαταρίες, ζώνες μέσης, πολυκατσαβίδια κ.α.  Τα είδη παραεμπορίου βρέθηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν και κατασχέθηκαν.

Σε βάρος των τριών αλλοδαπών επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα, διότι στερούνταν άδειας μικροπωλητή, ενώ για τα παραπάνω κατασχεθέντα δεν κατείχαν τα απαιτούμενα παραστατικά έγγραφα. Από τις Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας θα συνεχιστούν παρόμοιοι έλεγχοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass