ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΙΣ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Κυριακή χωρίς αυτοκίνητο

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:41

  Συμβολική Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο θα είναι η ερχόμενη Κυριακή για τη Λάρισα, έστω για λίγες ώρες και φυσικά για το κέντρο της πόλης. Ο Δήμος Λαρισαίων, μετέχοντας στην πρωτοβουλία της Πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο, διοργανώνει και φέτος σειρά εκδηλώσεων την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου με ποδηλατοβόλτες. και περιπάτους, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια για μείωση της χρήσης των μηχανοκίνητων αστικών μετακινήσεων.

Προκειμένου να μεγιστοποιηθεί η συμμετοχή των πολιτών στις εκδηλώσεις, διοργανώθηκε χθες ευρεία σύσκεψη στο Δημαρχείο στην οποία συμμετείχαν ως συνδιοργανωτές οι ποδηλατικές οργανώσεις της πόλης, (Ποδηλάτες Λάρισας, Ποδηλατικές Δράσεις Λάρισας «Μία Λουρίδα», Ποδηλατικός  Όμιλος Λάρισας, Ποδηλατικός Γυμναστικός Σύλλογος Λάρισας, Ποδηλατικός Α.Σ. Πηνειός) καθώς επίσης εκπρόσωποι του τμήματος Τροχαίας Λάρισας,  του Ορειβατικού Συλλόγου Λάρισας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σαμαρείτες - Διασώστες, του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Τ.Τ. Λάρισας, της Περιφερειακής Εφορείας Προσκόπων Λάρισας, των ραδιοερασιτεχνών και της Υπαιθρίου Ζωής.

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν περιλαμβάνουν:

- ποδηλατοβόλτα στο μικρό δακτύλιο της Λάρισας που θα απομονωθεί για τα μηχανοκίνητα με ευθύνη της Τροχαίας. Η βόλτα θα ξεκινήσει στις 11 το μεσημέρι από την Κεντρική Πλατεία και ακολουθώντας την διαδρομή Κύπρου – Μανωλάκη – Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Αν. Γαζή – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αλ. Παναγούλη – Κύπρου – 28ης Οκτωβρίου – Ηρ. Πολυτεχνείου – Αγιάς – Ερ. Σταυρού – Δήμητρας – Ελ. Βενιζέλου – Φιλελλήνων,  θα καταλήξει και πάλι στην Κεντρική Πλατεία.

- περίπατο στο κέντρο της Λάρισας, με διαδρομή από το Αρχαίο Θέατρο, στο Φρούριο, στον Πηνειό και το Αλκαζάρ, για τους πεζούς που συμμετέχουν στις δράσεις.

- το τρενάκι του ΚΤΕΛ θα κάνει δωρεάν ξεναγήσεις σ’ όσους το επιθυμούν στο δίκτυο του κέντρου της πόλης.

- την Κεντρική Πλατεία θα φιλοξενηθούν δράσεις από εικαστικούς των αντίστοιχων τμημάτων των Λεσχών Πολιτισμού του ΔΟΠΑΕΛ με θέμα: «Ζωγραφίζω την πόλη χωρίς αυτοκίνητο», ενώ την ίδια στιγμή θα γίνονται παιχνίδια με ποδήλατο στην πλατεία για τους μικρούς ποδηλάτες από την Ακαδημία Ποδηλασίας του ΔΟΠΑΕΛ. Σε εξέλιξη θα βρίσκονται αγώνες επιτραπέζιων παιχνιδιών. 

Ο Δήμος Λαρισαίων σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας έχει προσκαλέσει όλους τους μαθητές των σχολείων της Λάρισας να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, δίνοντας έτσι το μήνυμα των εναλλακτικών αστικών μετακινήσεων, ενώ οι ομαδικές μετακινήσεις των μαθητών προς την Κεντρική Πλατεία προκειμένου να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις, θα είναι δωρεάν, προσφορά του Αστικού ΚΤΕΛ Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν  μέχρι τη 1.30 το μεσημέρι της Κυριακής, οπότε το κέντρο της Λάρισας θα παραδοθεί ξανά στα αυτοκίνητα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass