ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΑΝ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ κ. ΑΘ. ΚΑΛΙΑΚΟΥΔΑ

Χωρίς γιατρούς το ιατρείο Αντιχασίων

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:41

 

Την έλλειψη αγροτικών ιατρών και την αδυναμία λειτουργίας του περιφερειακού ιατρείου Αντιχασίων θέτει ο Δήμος Ελασσόνας και ο αναπληρωτής δήμαρχος κ. Αθαν. Καλιακούδας, στους αρμόδιους υγειονομικούς φορείς της Θεσσαλίας. Στο έγγραφο αναφέρονται:  

«Όπως ενημερωθήκαμε με  την αριθ. Υ10γ/Γ.Π οικ 82805/4-9/2013 προκήρυξη του Υπουργείου Υγείας προκηρύχτηκαν οι  κενές και κενούμενες θέσεις των Κέντρων Υγείας- Περιφερειακών Ιατρείων και Πλοίων για την κάλυψή τους από α. Γενικούς Γιατρούς – β. γιατρούς υπόχρεους υπηρεσίας υπαίθρου – γ. γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου με θητεία. Η ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η 19η Σεπτεμβρίου 2013 . Μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών(έως 3 μήνες)  το Περιφερειακό Ιατρείο της Δημ. Ενότητας Αντιχασίων  παραμένει κλειστό και οι κάτοικοι της ορεινής και δυσπρόσιτης περιοχής  βρίσκουν ερμητικά κλειστή την είσοδο του ιατρείου βιώνοντας την ιατρική ανασφάλεια και εγκατάλειψη για ακόμη μια φορά.

 Η μακρόχρονη  απουσία ιατρού επιβεβαιώνει την κρατική αδιαφορία  για την υγεία των πολιτών και την μη  λήψη  ειδικών  μέτρων για την προστασία της νεότητας, του γήρατος, της αναπηρίας και για την περίθαλψη των απόρων, ενώ δεν προστατεύεται το  δικαίωμα των πολιτών  να απολαμβάνουν ασφαλείς και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες υγείας, που παρέχονται με επαγγελματική φροντίδα, κατάρτιση και  ικανότητα , όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Η παντελής απουσία βασικών υποδομών , η δυσλειτουργία των υπαρχουσών ,η έλλειψη σχεδιασμού και προοπτικής, η ανικανότητα  και η αίσθηση ανασφάλειας αυξάνει την δυσφορία των πολιτών και οδηγεί σε κοινωνική αναταραχή.

Πρέπει να επισημάνουμε ότι η μέχρι τώρα λειτουργία του ιατρείου βασίζεται στην οικονομική συμμετοχή του Δήμου Ελασσόνας που παρέχει την σύνδεση του διαδικτύου, των επαγγελματιών της Κρανέας που δώρισαν τον απαραίτητο ηλεκτρονικό εξοπλισμό και των κατοίκων που παρέχουν τα υλικά εκτύπωσης (χαρτί Α4 ,μελάνι) συνεχώς.

 Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της Δημ. Ενότητας Αντιχασίων απαιτούν την άμεση αντίδραση των υπευθύνων και συναρμόδιων υπηρεσιών για την επίλυση του ζητήματος ,ακόμα και με την εξεύρεση προσωρινής λύσης, προκείμενου να υπάρχει ένα πρωτοβάθμιο επίπεδο υπηρεσιών υγείας και επιπλέον ένα ελάχιστο όριο ασφαλείας. Η δημοτική αρχή και οι κάτοικοι της Δημ. Ενότητας Αντιχασίων απαιτούν τον άμεσο σχεδιασμό, προγραμματισμό  και  μεριμνά για την εφαρμογή προγραμμάτων και τη λήψη μέτρων για την προαγωγή της δημόσιας υγείας στην ελληνική περιφέρεια για την άμβλυνση των ανισοτήτων στον τομέα της υγείας. Η δημοτική αρχή  και οι κάτοικοι της Δημ. Ενότητας Αντιχασίων διεκδικούν τα δικαιώματα  της υγείας, περίθαλψης και της ανθρώπινης αξιοπρέπειας τα οποία παραβιάζονται και καταπατούνται καθημερινά.»

         

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass