Διαγωνισμός επιχειρηματικών ιδεών για νέους

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2013 23:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:41

Τόπο στην νεανική ευρηματικότητα και δημιουργικότητα και χώρο στην επαγγελματική προοπτική δίνει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, μέσω του 3ου Διαγωνισμού Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων που απευθύνεται σε φοιτητές. Μία πρωτοβουλία που ένθερμα στηρίζουν και συνδιοργανώνουν τόσο η Περιφέρεια Θεσσαλίας όσο και τα επιμελητήρια της Θεσσαλίας και της Φθιώτιδας αλλά και ο Σύνδεσμός Θεσσαλικών Βιομηχανιών καθώς και  Σύνδεσμο Βιομηχανιών Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδας.

Στόχος μέσω του διαγωνισμού να αναδεχθούν οι νέες ιδέες που εν συνεχεία θα αξιοποιηθούν ακόμη και εντασσόμενες στο νέο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης, όπως ανέφερε χθες ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για το θέμα. Ενώ, από την πλευρά του οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων υπογράμμισαν την μείζονα σημασία ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας ώστε να επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης και να βγει ο η χώρα από την κρίση.

 Τολμούμε ,έναν πρωτοπόρο διαγωνισμό σχολίασε ο περιφερειάρχης, μέσα από μια σύμπραξη και συνεργασία με καταξιωμένους φορείς της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, ο οποίος επιθυμούμε να καταλήξει σε μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να είναι ρεαλιστικά έτσι ώστε να μπορούμε να τα εντάξουμε στο καινοτόμο Πρόγραμμα 2014-2020 το ΣΕΣ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης), δηλαδή το νέο ΕΣΠΑ. Είναι μια πρωτοβουλία την οποία φέτος διευρύνουμε προσπαθώντας να συνδέσουμε την μάθηση με την επιχειρηματικότητα και το Πανεπιστήμιο με την πραγματική οικονομία. Χρειαζόμαστε την συνεργασία όλων για να αυξήσουμε την δημόσια εμπιστοσύνη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Οι νέοι είναι οι φορείς ιδεών και το οξυγόνο της ζωής και τις ιδέες τους πρέπει να τις στηρίξουμε για να βρουν το δρόμο της αξιοποίησης»

Η αντιπεριφερειάρχης  Ρένα Καραλαριώτου  επεσήμανε ότι η συγκεκριμένη  πρωτοβουλία  είναι σημαντική, διότι μπορεί να μας οδηγήσει σε νέες ιδέες, οι οποίες μέσα στην επόμενη προγραμματική περίοδο να βρουν διέξοδο, έτσι ώστε να έχουμε συγκεκριμένα και απτά αποτελέσματα για την οικονομία. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές τις προσπάθειας αυτής.

Εξάλλου ο   αναπληρωτής πρύτανης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι φέτος η γεωγραφική διεύρυνση του Πανεπιστημίου με την προσθήκη τμημάτων από τη Στερεά Ελλάδα οδήγησε το Πανεπιστήμιο  να διοργανώσει τον διαγωνισμό αυτό σε συνεργασία με την αιρετή Περιφέρεια και τα πέντε Επιμελητήρια, τέσσερα από τη Θεσσαλία και ένα από τη Φθιώτιδα, αλλά και το Σύνδεσμο Βιομηχάνων. Διευκρίνισε δε ότι  απευθύνεται σε φοιτητές οι οποίοι μπορούν να καταθέσουν τις προτάσεις και τις ιδέες τους για αξιολόγηση, με στόχο να βοηθηθούν στη επιχειρηματική τους ιδέα και να προχωρήσουν στην υλοποίηση.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Β. Γιαγιάκος υπογράμμισε ότι δεν μπορεί να προχωρήσει το ισχύον μέχρι σήμερα μοντέλο αν δεν προχωρούν μαζί η έρευνα και η επιχειρηματικότητα και αυτός είναι ο στόχος του διαγωνισμού.

Σήμερα σε αυτό το έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον, σημαντικό κομμάτι για την επιτυχία αποτελεί η γνώση του αντικειμένου πάνω στο οποίο οι νέοι πρόκειται να επιχειρήσουν. Είναι όμως ανάγκη οι νέοι όχι μόνο να παίρνουν εξειδικευμένες γνώσεις από τα Πανεπιστήμια, αλλά και να υποστηρίζονται όταν εξάγουν το προϊόν της γνώσης στην αγορά, εξήγησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων κ. Απόστολος Δοντάς.

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Λάρισας κ. Σωτήρης Γιαννακόπουλος, επεσήμανε ότι το σπιράλ της ύφεσης μπορεί να ανατραπεί μέσω της επιχειρηματικότητας και μάλιστα της νεανικής, που φέρνει το καινούργιο και το καινοτόμο. Δεν μπορούμε να στηριζόμαστε άλλο στον Δημόσιο τομέα.

Το Δημόσιο έχει πεθάνει, δήλωσε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας λέγοντας ότι αυτό που γίνεται μέσω του διαγωνισμού είναι ιδιαίτερα σημαντικό  γιατί αποτελεί τη γέφυρα σύνδεσης της ανώτατης εκπαίδευσης με το επιχειρείν. 

Ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Μπασδάνης ανέφερε ότι η ανάπτυξη νέων καινοτόμων ιδεών και σχεδίων αποτελεί μονόδρομο για τη βελτίωση της  ελληνικής ανταγωνιστικότητας και την έξοδο από την παρατεταμένη ύφεση.

Ο διαγωνισμός

 . Ο διαγωνισμός αφορά σε όλους τους φοιτητές (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί, υποψήφιοι διδάκτορες) και το σύνολο των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, χωρίς περιορισμούς σε σχέση με το ακαδημαϊκό ή τεχνολογικό τους υπόβαθρο και το επίπεδο εκπαίδευσης. Το εγχείρημα αυτό διοργανώνεται από τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) και την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) σε συνεργασία με τους προαναφερόμενους φορείς.

Σημειώνεται ότι οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να λάβουν μέρος στο διαγωνισμό είτε μεμονωμένα είτε σε ομάδες. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται σε προτάσεις για νέες επιχειρηματικές ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια  που οδηγούν στην ίδρυση νέων επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμμετέχουν στο Διαγωνισμό υποβάλλοντας Επιχειρηματικές Ιδέες ή Επιχειρηματικά Σχέδια, συμπληρώνοντας τις ειδικές φόρμες που θα βρουν στην κατηγορία «Υποβολή Συμμετοχής» στην ιστοσελίδα innocontest.uth.gr. Η προθεσμία υποβολής λήγει στις 20 Οκτωβρίου 2013. Η αξιολόγηση των Επιχειρηματικών Ιδεών και των Επιχειρηματικών Σχεδίων θα γίνει από Επιστημονική Επιτροπή απαρτιζόμενη από μέλη της ακαδημαϊκής και της επιχειρηματικής κοινότητας, την οποία θα ορίσει η ΔΑΣΤΑ σε συνεργασία με τη ΜΟΚΕ.

Επισημαίνεται ότι στο πλαίσιο ενίσχυσης της καινοτομίας στη νεανική επιχειρηματικότητα, η συμβολή της Οι ιδέες και τα σχέδια που θα διακριθούν στην τελική φάση θα έχουν την δυνατότητα να αξιοποιήσουν τις Υπηρεσίες Επιχειρηματικής Αρωγής που υλοποιεί η ΜΟΚΕ, εφ’ όσον το επιθυμούν, για την περαιτέρω ανάπτυξη των επιχειρηματικών ιδεών ή σχεδίων τους, ενώ θα προωθούνται σε επενδυτικά προγράμματα και φορείς και δίκτυα χρηματοδότησης. Σε όλους τους συμμετέχοντες στην τελική φάση του διαγωνισμού θα απονεμηθούν Διπλώματα συμμετοχής.

Ο Διαγωνισμός Επιχειρηματικών Ιδεών και Σχεδίων πραγματοποιείται στο πλαίσιο των αντίστοιχων έργων που χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass