ΕΓΚΑΙΝΙΑΣΤΗΚΕ ΧΘΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΠΛΗΘΟΥΣ ΚΟΣΜΟΥ

Σύγχρονο νηπιαγωγείο στον Αμπελώνα

* Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ: ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Δημοσίευση: 20 Σεπ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:44
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα, Φωτ.: Ν. Σιούμκας
Με την παρουσία δεκάδων γονέων, μαθητών του διπλανού 2ου Δημοτικού Σχολείου Αμπελώνα, των νηπίων που απέκτησαν να πλέον σύγχρονο χώρο πραγματοποιήθηκαν, χθες, στις 10 το πρωί, τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου 2/θέσιου νηπιαγωγείου Αμπελώνα.
Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την περαιτέρω ανάπτυξη της εκπαίδευσης στον Αμπελώνα και μάλιστα στη συνοικία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Αμπελώνα, μια συνεχώς αναπτυσσόμενη περιοχή με νέα σπίτια και νέες οικογένειες γίνεται πραγματικότητα.
Μετά τον αγιασμό από τους πατέρες της τοπικής εκκλησίας τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο οποίος αναφέρθηκε στις πολλές προσπάθειες που έκανε η σημερινή δημοτική αρχή η οποία παρέλαβε ένα κτίριο γιαπί και το παραδίδει σήμερα ως ένα από τα πλέον σύγχρονα νηπιαγωγεία της Θεσσαλίας. Μίλησε για τις συχνές επισκέψεις στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) στην Αθήνα ώστε να εξασφαλιστούν οι σχετικές πιστώσεις. Επίσης ο κ. Μαλάκος τάχθηκε εναντίον της προσπάθειας από κάποιους να υποβαθμίσουν το ρόλο του δημόσιου σχολείου. Στο ίδιο επίπεδο και η παρέμβαση του προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Τυρνάβου κ. Δημητρίου Σερλέτη, αλλά και ο χαιρετισμός του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Δημήτρη Καστώρη.
Να σημειωθεί ότι η προσθήκη του 2/θέσιου νηπιαγωγείου στον Αμπελώνα είναι διπλό έργο με το αντίστοιχο του 2/θέσιου νηπιαγωγείου του Λιβαδερού Κοζάνης. Το έργο γίνεται με τη μέθοδο της προκατασκευής και συνολικά ήταν προϋπολογισμού 1.815.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση του Νηπιαγωγείου Αμπελώνα γίνεται από τον Οργανισμό Σχολικών Σχολείων Α.Ε (ΟΣΚ)
Το κτιριακό συγκρότημα το οποίο κατασκευάστηκε με τους πλέον σύγχρονους τρόπους και υλικά κατασκευής τελευταίας τεχνολογίας περιλαμβάνει σύμφωνα με τα στοιχεία από τον εκπρόσωπο της κατασκευαστικής εταιρίας κ. Μανώλη Δαδιώτη, αλλά και την επιβλέπουσα μηχανικό του Δήμου Τυρνάβου κ. Ελένη Κων. Πατσιατζή, δύο αίθουσες διδασκαλίας, πολυδύναμο χώρο εισόδου, τραπεζαρία, κουζίνες, γραφεία νηπιαγωγών, χώρους καθαριότητας και για ΑμΕΑ και βοηθητικούς όπως λεβητοστάσιο κ.λπ. Η συνολική επιφάνεια του καλαίσθητου κτιρίου είναι 300 τ.μ. και διαθέτει δίκτυο φωτοβολταϊκών στη στέγη του.
Σύμφωνα με τα έργα που έγιναν από τη νέα σχολική χρονιά, που μόλις ξεκίνησε, τα νήπια του Αμπελώνα της συνοικίας έχουν ήδη πέρα από το κυρίως κτίριο έναν μοναδικό αύλειο χώρο, με πέργκολα από ξύλο και πέτρα, βρύσες από λιθοδομή, και καθιστικούς πάγκους. Ο εξωτερικός χώρος είναι μοναδικός επίσης όχι μόνο για τα νήπια και τους εκπαιδευτικούς αλλά και για τους γονείς.
Στα χθεσινά εγκαίνια παρευρέθηκαν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Ζώης, οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Νταβαρούκας, Δημήτρης Χαλούλης, Ντίνος Κέντρας και Λάμπρος Βλιώρας, ο πρόεδρος της Α’/βάθμιας Σχολικής Επιτροπής Δ. Σερλέτης, ο πρόεδρος του «Δελήχειου κ. Εθυθύμιος Γεωργάκης ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας κ. Δημήτης Καστώρης, ο αντιπρόεδρος κ. Κώστας Μπελόγιας, η τοπική σύμβουλος κ. Ειρήνη Λιάπη, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ. Φωτεινή Κυρίτση - Νταφούλη, και κ. Γ. Μηλιώνης, Μάκης Αβραμούλης και Γιώργος Σακοράφας, ο πρόεδρος της «Ελπίδας» κ. Απόστολος Παπαϊωάννου, η διευθυντής του 2ου Δημοτικού Σχολείου κ. Αγάπη Τζίκα ενώ τον συντονισμό και την παρουσίαση είχε η διευθύντρια του νηπιαγωγείου κ. Δήμητρα Τσιγαρίδα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass