Τ. ΤΣΙΑΠΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΟΝΝΟΥΣ:

Το τέρας του φασισμού δεν θα περάσει

Δημοσίευση: 23 Σεπ 2013 2:57 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:46
Οι κομμουνιστές δεν τους φοβόμαστε τους μπράβους της «Χρυσής Αυγής». Μαζί με τον λαό θα τους απομονώσουμε. Το τέρας του φασισμού που αντιπροσωπεύουν οι δολοφόνοι της Χ.Α., δεν θα περάσει στην Ελλάδα, ούτε στους Γόννους. Μην τους φοβάστε. Απομονώστε τους σε κάθε χώρο δουλειάς, σωματείο, γειτονιά, σχολείο, γιατί αλλιώς θα έρθουν τα Μαύρα Μεσάνυχτα.
Αυτό τόνισε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας Τάσος Τσιαπλές , μιλώντας σε ανοικτή εκδήλωση του κόμματος στην πλατεία των Γόννων.Το στέλεχος του ΚΚΕ παρουσίασε τις θέσεις του κόμματος για όλα τα μεγάλα θέμα της χώρας εν μέσω της κρίσης , άσκησε σκληρή κριτική στα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης -και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ -και προέτρεψε τους εργαζόμενους να μετέχουν ενεργά στα συνδικάτα, να στηρίζουν τις διεκδικήσεις και τους αγώνες τους και να ενισχύσουν το ΚΚΕ ως το μόνο κόμμα με διαχρονικά σταθερές και κρυστάλλινες θέσεις που αγωνίζεται για τον εργαζόμενο άνθρωπο και τα δικαιώματά του. Πιο συγκεκριμένα , μεταξύ άλλων , ανέφερε ότι:
...Με την εκδήλωσή μας εδώ στους Γόννους, τιμούμε και ένα χωριό που έχει μεγάλη συμμετοχή στους κοινωνικοπολιτικούς αγώνες, ιδιαίτερα στην Εαμική Αντίσταση και το ΔΣΕ, στους οποίους το ΚΚΕ έπαιξε πρωτοπόρο ρόλο, όπως και σήμερα.
Το ΚΚΕ έχει γερούς δεσμούς με τον λαό των Γόννων. Δεσμούς αγώνα και αίματος. Σύμβολο και απόδειξη αυτών των δεσμών, είναι και θα είναι τα δεκάδες στελέχη, μέλη και οπαδοί του, που θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα ενάντια στον φασισμό, για εθνική ανεξαρτησία, ειρήνη, δημοκρατία και σοσιαλισμό.
...Η κυβέρνηση Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ, παριστάνει τον μεγάλο πατριώτη και με ασύστολα ψέματα καλεί τον λαό να θυσιάσει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του στο βωμό της πλουτοκρατίας, στο όνομα δήθεν της πατρίδας. Είναι ψέμα όταν ισχυρίζεται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία για να σωθεί η χώρα. Αναγκαία είναι μόνο για το κεφάλαιο.
Δεν πρόκειται για ελληνικό φαινόμενο. Ανάλογα μέτρα παίρνονται σε όλες τις καπιταλιστικές χώρες. Ελλείμματα και χρέη έχουν οι περισσότερες χώρες.
Αυτά τα χρέη και τα προβλήματα, τα γέννησε ο καπιταλιστικός τρόπος ανάπτυξης, η πολιτική του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, που υπηρετεί την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι γενικά οι 300 της Βουλής. Το ΚΚΕ δεν έχει καμία ευθύνη.
...Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αποτελεί σύγχρονη αριστερή συσπείρωση, αλλά συνονθύλευμα αποστατών από το Κ.Κ., του πιο αμαρτωλού τμήματος του ΠΑΣΟΚ, που σπέρνει την ιδεολογική σύγχυση και εμποδίζει τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης εργατών και νεολαίων, που στόχο έχει να πλαγιοκοπεί την πολιτική και την επιρροή του ΚΚΕ, ώστε να γίνουμε σαν κι αυτούς. Γι’ αυτό πρωτοστατεί, στην αντιΠΑΜΕ επίθεση, στην αντισοσιαλιστική επίθεση, σε κάθε επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ, αφού δεν μπόρεσε να το διαλύσει απ’ τα μέσα.
...Το ΚΚΕ έχασε τους μισούς ψήφους του, γιατί αρνήθηκε να πάρει μέρος σε μια αστική κυβέρνηση. Όσοι καλοπροαίρετοι άνθρωποι μας μέμφονται γιατί δεν μπήκαμε σε μια τέτοια κυβέρνηση ας το σκεφτούν καλύτερα.Ας σκεφθούν καλύτερα, γιατί όλοι οι ορκισμένοι εχθροί του ΚΚΕ που έκαναν ό,τι μπορούσαν να το διαλύσουν, ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή του σε μια τέτοια κυβέρνηση; Αν κάναμε τέτοια υποχώρηση θα μας είχαν ανεβάσει στα ουράνια.
Η θέση του ΚΚΕ για μη συμμετοχή σε αστική κυβέρνηση, αποτελεί μεγάλη παρακαταθήκη για το εργατικό-λαϊκό κίνημα, που θα φανεί η αξία της καλύτερα στην πορεία. Αν συμμετείχαμε, θα ήταν χαντάκωμα για το Κόμμα και το κίνημα. Η πείρα από τη συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, αλλά μιας σειράς Κ.Κ. (Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος) και αλλού, που συμμετείχαν σε αστικές κυβερνήσεις, για να συμβάλουν στην ανακούφιση του λαού, τι δείχνει; Έγιναν συνεργοί στη διαχείριση του συστήματος, οδηγήθηκαν στην ενσωμάτωση και στην παρακμή.
...Ένα ισχυρό ΚΚΕ στον λαό και στη Βουλή, στα εργοστάσια και στους κλάδους, στις πόλεις και στα χωριά, μπορεί να δώσει μεγάλη ώθηση στη λαϊκή αντεπίθεση. Η ισχυροποίησή του στις ερχόμενες ευρωεκλογές, δημοτικές και περιφερειακές και πιθανές πρόωρες βουλευτικές είναι όρος για την ισχυροποίηση του λαϊκού κινήματος και της αντεπίθεσης.
... Μην επιτρέπετε στο αστικό κράτος και τα κόμματά του, να βρίσκουν τρόπους να σας χειραγωγούν, μαζί με νέα μέσα που έχουν, για να επιβάλλουν τη βία, και ένα τέτοιο είναι η φασιστική Χ.Α. που ξεκίνησε τις δολοφονικές επιθέσεις απ’ τους μετανάστες και τώρα τις επεκτείνει σε κομμουνιστές και αγωνιστές.
Ο λαός και ιδιαίτερα η νεολαία δεν πρέπει να ξεγελιούνται από το δήθεν αντισυστημικό προφίλ που καλλιεργούν, από τον τσαμπουκά που πουλάνε στα θύματα της εκμετάλλευσης, ενώ στους βιομήχανους, στους εφοπλιστές, στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, κάνουν τον υπηρέτη. Τα δήθεν καθαρά χέρια που χαιρετούν ναζιστικά, είναι βουτηγμένα στο έγκλημα και στις βρομοδουλειές τους, που αυτές τις μέρες βγαίνουν στη δημοσιότητα και αλήθεια θα είχε ενδιαφέρον να δούμε και από πού προέρχονται τα οικονομικά τους.
Προσπαθούν να κρύψουν το εγκληματικό τους πρόσωπο, πίσω από το μοίρασμα κάποιων τροφίμων σε Ελληνες και άλλες ελεημοσύνες, για να προσελκύσουν φτωχούς και απελπισμένους ψηφοφόρους, που δεν γνωρίζουν ότι άνεργους και φτωχούς τους κατάντησε το καπιταλιστικό σύστημα που υπερασπίζεται η Χ.Α. Όσοι απλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με την ψήφο στην Χ.Α. τιμωρούν το σύστημα, κάνουν μεγάλο λάθος. Έτσι το ενισχύουν, γιατί η Χ.Α. είναι το πιο αντιδραστικό και πιστό στήριγμα του καπιταλιστικού συστήματος, που με μαχαίρια, πιστόλια και ρόπαλα χτυπά και δολοφονεί μετανάστες, κομμουνιστές και εργάτες που παλεύουν για τα λαϊκά δικαιώματα, προσπαθώντας να σπείρουν τον φόβο.
Είναι μπράβοι, δολοφόνοι και τσιράκια των αφεντικών. Η πρόσφατη δολοφονική επίθεση των Χρυσαυγητών εναντίον των κομμουνιστών που κολλούσαν αφίσες στο Πέραμα και η εν ψυχρώ δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι, το επιβεβαιώνουν με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Η εκδήλωση –που την παρακολούθησαν δεκάδες κάτοικοι της περιοχής- έκλεισε με μουσική και τραγούδια από μουσικό συγκρότημα.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass