Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ

Ν. Μαλάκος: Μιλάμε με έργα

* ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΕΗ ΑΠΟ ΤΟ 2006 * ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΕΙΧΕ

Δημοσίευση: 28 Σεπ 2013 2:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:54
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Τον ετήσιο απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Τυρνάβου πραγματοποίησε χθες βράδυ ο δήμαρχος κ. Νίκος Μαλάκος στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου, στη διάρκεια εκδήλωσης που χαρακτηρίστηκε από την απουσία της αντιπολίτευσης.
Ο κ. Μαλάκος στην ομιλία του μίλησε για την αλλαγή που έγινε στους Δήμους όλης της χώρας από την 1η-1-2011 όπου στην οικονομική επιχορήγηση υπήρξε μείωση κατά 70% ΣΑΤΑ, ενώ μηδενίστηκαν άλλες χορηγίες. Αναφέρθηκε στη συγχώνευση δύο Δήμων (Τυρνάβου και Αμπελώνα) με μεταφορά 205 νέων αρμοδιοτήτων.
Σε ό,τι αφορά στη διοίκηση ο κ. Μαλάκος ενημέρωσε ότι υπήρξε συσσωρευμένη συνταξιοδότηση δημοτικών υπαλλήλων με απαγόρευση έως το 2016 των προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, ενώ στον τομέα των οικονομικών αποκάλυψε ότι «Το χρέος του νέου Δήμου όταν αναλάβαμε ήταν στα 6.500.000 ευρώ. Χρέος τεράστιο το οποίο έπρεπε να αντιμετωπιστεί. Και διότι τα χρήματα αυτά ανήκουν στους πολίτες επαγγελματίες κ.λπ.»
Ο κ. Μαλάκος έκανε αναφορά στην επιχορήγηση των 3.070.000 ευρώ και μέχρι σήμερα αποπληρώθηκαν χρέη των δύο τέως Δήμων Τυρνάβου και Αμπελώνα μέχρι και το 2010, ενώ άμεσα αποπληρώνονται χρέη έως και το 2012. Υποστήριξε μάλιστα ότι από την πρώτη μέρα η σημερινή δημοτική αρχή εφάρμοσε διαφάνεια σε ό,τι αφορά στις προμήθειες.
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα ο δήμαρχος Τυρνάβου ενημέρωσε ότι οι οφειλέτες προσέρχονται για πληρωμή στο Δήμο ενώ για τους μισθωτές δημοτικών χώρων η δημοτική προχώρησε σε οικονομικό νοικοκύρεμα και στον τομέα αυτό.
Επιπρόσθετα
* Θύμισε ότι αναλογιζόμενη η Δημοτική Αρχή την οικονομική συγκυρία πάγωσε τα δημοτικά τέλη μη προχωρώντας σε αυξήσεις..
* Σημείωσε με έμφαση ότι λειτούργησε το πρώτο Κ.Ε.Φ. στην Ελλάδα στον Τύρναβο και Γραφείο Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων.
* Μίλησε για τη σωστή αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας. Σε ό,τι αφορά τον Πολιτισμό ο δήμαρχος Τυρνάβου έκανε ιδιαίτερη αναφορά μιλώντας αναλυτικά για τις πολλές δραστηριότητες της αρμόδιας αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας
Σε ό,τι αφορά τα έργα μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη ράμπα του Ξηριά ύψους 500.000 ευρώ, τα ηχοπετάσματα 1.050.000 ευρώ, το θέατρο ΜΑΞΙΜ 560.000 ευρώ, τα έργα στον καταυλισμό των τσιγγάνων 800.000 ευρώ, διανοίξεις δρόμων, αντιπλημμυρικά Ροδιάς 1.700.000 ευρώ, Γαλογάβρας 1.918.000 ευρώ, γέφυρα 790.000 ευρώ. Αναφέρθηκε με ιδιαίτερη έμφαση στα δύο μεγάλα έργα στον Αμπελώνα και το Αργυροπούλι συνολικού προϋπολογισμού και με τη δημιουργία των βιολογικών καθαρισμών συνολικού ύψους 21.000.000 ευρώ, καθώς και πολλά άλλα, ενώ έδωσε αναλυτικά στοιχεία για υπηρεσίες και οργανισμούς του Δήμου
ΑΠΕΙΧΕ Η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ
Αναφερόμενος στον χθεσινό απολογισμό ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Θανάσης Νασίκας τόνισε στην «Ε»: «Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στην παρωδία του δημόσιου απολογισμού που επιχειρεί ο κ. Μαλάκος. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε με την παρουσία μας να νομιμοποιήσουμε μια πράξη που κινείται στα όρια της παρανομίας. Δημόσιος απολογισμός κατά το νόμο σημαίνει ότι ενημερώνεται το Δημοτικό Συμβούλιο, αποφασίζεται ειδική απολογιστική συνεδρίαση, σε 15 ημέρες.
Ο κ. Μαλάκος τίποτα δεν έπραξε από αυτά και επιχειρεί εντός δύο ημερών να «βαφτίσει» τη χθεσινή εκδήλωση παρωδία ως «δημόσιο απολογισμό». Ασφαλώς με την πράξη του αυτή προσπαθεί να αιφνιδιάσει, να μην ενημερωθούν οι πολίτες και φορείς για περάσει ανώδυνα γι΄ αυτόν η επί δύο χρόνια πλήρης απραξία στα δημοτικά τεκτενόμενα».
«Η με αυταρχικό τρόπο διοίκηση του Δήμου Τυρνάβου, από τον δήμαρχο κ. Νίκο Μαλάκο έφθασε στο αποκορύφωμά της με την ανακοίνωση στο Δημοτικό Συμβούλιο, την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου, ότι ο απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής θα πραγματοποιηθεί, σε ειδική συνεδρίαση στην κεντρική πλατεία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013 (χθες)».
 Με αυτά τα λόγια ξεκινά η παρέμβαση των δύο δημοτικών συμβούλων του Δήμου Τυρνάβου κ. Λέλλας Μάγγου – Στατήρη και κ. Στέλιου Χατζηκράχτη.
Οι σύμβουλοι της μειοψηφίας σημειώνουν επίσης με έμφαση ότι η απόφαση αυτή του δημάρχου είναι κατάφωρα αντίθετη με το άρθρο 217 του Δημοτικού Κώδικα, που αναφέρεται ότι: η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανακοινώνεται πριν από δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες σε πολίτες και φορείς.
Η κ. Μάγγου – Στατήρη και ο κ. Στ. Χατζηκράχτης καταλήγουν: «Η στάση αυτή του δημάρχου καταγγέλθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από μέρους μας και ζητήθηκε η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής, αλλά «εις μάτην».
Ο αλαζονικός τρόπος διοίκησης, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή, υποσκάπτει τις όποιες δημοκρατικές διαδικασίες έχουν απομείνει μετά την εφαρμογή των μνημονιακών πολιτικών και στην τοπική διοίκηση. Βοηθά στην απαξίωση της ενασχόλησης των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα της νεολαίας, με τα κοινά και γενικότερα την οργανωμένη πάλη για καλύτερους όρους διαβίωσης.
Τις πρακτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής, τις καταγγέλλουμε, και καλούμε τους συνδημότες μας να οργανωθούν και να παλέψουν για μια άλλη πολιτική στο Δήμο, κοντά στον εργαζόμενο λαό και στα προβλήματά του».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass