ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ κ. ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τιμήθηκε η Γοργοϋπήκοος στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 02 Οκτ 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:58
Με την προστασία της Παναγίας της Γοργοϋπηκόου, ξεκίνησε ο μήνας Οκτώβριος στην τοπική Εκκλησία, όπως υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση και «Σε πολλές από τις ενορίες της Ιεράς Μητροπόλεως εορτάσθηκε πανδήμως η Παναγία η Γοργοϋπήκοος, με τη συμμετοχή πολλών πιστών χριστιανών και ευλογημένων προσκυνητών, που επικαλούνται πάντοτε τη χάρη και την ευλογία της Παναγίας και της σεπτής εικόνος Της.
Ιδιαίτερα στην πόλη του Αμπελώνα και στον όμορφο ιερό ναό των Αγίων ενδόξων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάσθηκε μεγαλοπρεπώς η ιερά μνήμη της θαυματουργής Παναγίας μας, που ταχέως ακούει και τάχιστα ενεργεί για τα δίκαια αιτήματα των πιστών, τα οποία αποβαίνουν προς το συμφέρον των ψυχών τους. Στον πανηγυρικό αρχιερατικό εσπερινό, την παραμονή της εορτής, τη Δευτέρα, χοροστάτησε ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, παρουσία του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νικολάου Μαλάκου, πολλών ακόμη αρχόντων του τόπου και πολλών ιερέων και διακόνων. Από του άμβωνος του ναού, ο κ. Ιγνάτιος κάλεσε τους πιστούς να επικαλούνται με καθαρότητα και ευγένεια ψυχής την Υπεραγία Θεοτόκο, να σέβονται και να τιμούν το ιερό της πρόσωπο και να της καταθέτουν ό,τι ευλαβικό και δίκαιο κρύβει η αγαθή διάθεση της καρδίας τους, αγαπώντας και τιμώντας Εκείνην και τον κάθε έναν εκ των συνανθρώπων μας, που απεγνωσμένα σήμερα αναζητά λίγη συμπόνια και περισσότερη χαρά και πληρότητα στην ζωή του».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass