ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

Συνεχίζεται ο Βιολογικός Αργυροπουλίου

ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ν. ΜΑΛΑΚΟΣ

Δημοσίευση: 04 Οκτ 2013 20:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:01

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Τις εργασίες κατασκευής του πρότυπου βιολογικού καθαρισμού στο Αργυροπούλι Τυρνάβου επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Τυρνάβου και Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ κ. Νίκος Μαλάκος.

Ο βιολογικός καθαρισμός Αργυροπουλίου, με φορέα διαχείρισης του έργου την Δ.Ε.Υ.Α Τυρνάβου, αποτελεί συνοδό υποέργο των δικτύων αποχέτευσης του οικισμού Αργυροπουλίου, το οποίο αποπερατώθηκε το 2013 με προϋπολογισμό 4.500.000 ευρώ και ολοκληρώνοντάς τον θα δώσει ουσιαστική υπεραξία στην ποιότητα ζωής των κατοίκων του οικισμού αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και του υπόγειου υδροφορέα. Το προτεινόμενο δε σύστημα επεξεργασίας του βιολογικού καθαρισμού είναι  οι τεχνητοί υγρότοποι. Η εγκατάσταση επεξεργασίας εγκαθίσταται σε Δημοτικό οικόπεδο περίπου 18 στρεμμάτων και αποτελείται από τις επιμέρους μονάδες.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο  ποσό των 1.205.400 ευρώ. Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη –ΕΠΠΕΡΑΑ- 2007-2013 (Ταμείο Συνοχής και Εθνικοί Πόροι).

 Η σύμβαση υπογράφηκε στις 24 Μαΐου και ανάδοχος  είναι η ΤΕΔΡΑ ΑΤΕ.

Το έργο θα παραδοθεί σε 18 μήνες, 12 μήνες  ολοκλήρωσης των εργασιών του έργου, της θέσης σε αποδοτική λειτουργία και των δοκιμών ολοκλήρωσης και 6 μήνες για την λειτουργία και συντήρηση και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Τον   κ. Μαλάκο συνόδευαν  οι αντιδήμαρχοι κ. Βασίλης Νταβαρούκας, Λάμπρος Βλιώρας, Ντίνος Κέντρας, ο γενικός διευθυντής  και ο διευθυντής της τεχνικής υπηρεσίας της ΔΕΥΑΤ κ. Στέργιος Τζιτζιόβας και Σταύρος Τσαγκαράκος, ενώ στο χώρο του Βιολογικού βρέθηκαν επίσης ιερέας του Αργυροπουλίου  π. Κωνσταντίνος Τσιγάρας και  ο τοπικός σύμβουλος κ. Γιώργος Σκούπρας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass