Ανακύκλωση απορριμμάτων στο Δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 09 Οκτ 2013 0:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:07

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

 

Ξεκίνησε το πρόγραμμα της ανακύκλωσης στις Δημοτικές ενότητες Μακρυχωρίου , Συκουρίου , Γόννων και κοινότητας Αμπελακίων του Δήμου Τεμπών.

Το πρόγραμμα λειτουργούσε ήδη στην Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου από το 2008 και ενισχύεται σήμερα με την ένταξη όλων των τοπικών κοινοτήτων του Δήμου Τεμπών, μια προεκλογική  δέσμευση του δημάρχου κ. Κώστα Κολλάτου που γίνεται σήμερα πράξη.

Επειδή το πρόγραμμα ανακύκλωσης  στηρίζεται και στην   συμβολή των δημοτών καλούνται όλοι οι κάτοικοι του Δήμου να συμμετάσχουν ανακυκλώνοντας τα υλικά που αναγράφονται τόσο στους μπλε κάδους όσο και στο έντυπο υλικό με τις ειδικές σακούλες που μοιράστηκαν στα σπίτια  των δημοτών δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευαισθησία τους στα περιβαλλοντικά ζητήματα .

Στους μπλε κάδους ανακύκλωσης μπορούμε να πετάμε χαρτί, πλαστικό, μέταλλο και γυαλί. Τα ανακυκλώσιμα αυτά υλικά δεν πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες.

Η ενημέρωση των πολιτών έγινε με τη διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων αλλά και τσαντών ανακύκλωσης και θα συνεχιστεί  για όλες τις προγραμματισμένες δράσεις.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με την ανακύκλωση μειώνουμε τον όγκο και το βάρος των απορριμμάτων, άρα συμβάλλουμε στην οικονομία, εξοικονομούμε πρώτες ύλες, προστατεύουμε το περιβάλλον και δημιουργούμε καλύτερες συνθήκες και καλύτερη ποιότητα ζωής στο σύνολο πλέον του Δήμου Τεμπών αποδεικνύει στην πράξη την μέριμνα για τη προστασία του περιβάλλοντος με το πρόγραμμα ανακύκλωσης χρήσιμων υλικών σε κάθε γωνιά της πόλης και των τοπικών κοινοτήτων. Ο στόχος  είναι μέσα από αυτή τη προσπάθεια να βάλει  ο κάθε πολίτης το δικό του λιθαράκι στη βελτίωση της ποιότητας ζωής στην ευρύτερη περιοχή του δήμου  Τεμπών με στόχο ένα καθαρότερο περιβάλλον για όλους. 

Ξεκινώντας το πρόγραμμα ανακύκλωσης, κάθε τοπική κοινότητα του δήμου εφοδιάζεται με μπλε κάδους μόνο για ανακυκλώσιμα υλικά συσκευασιών χαρτιού, πλαστικού, γυαλιού, αλουμινίου κ.τ.λ.

Επίσης, κάθε επιχείρηση, κάθε κατάστημα και κάθε νοικοκυριό θα μετάσχουν στη συλλογή ανακυκλώσιμων υλικών

 Ξεκινά μια προσπάθεια που για να πετύχει χρειάζεται και η συμμετοχή όλων  σημειώνει ο κ. Κολλάτος ο οποίος ενημερώνει ότι  άμεσα  μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ), θα παραδοθεί στο Δήμο Τεμπών ένα υπερσύγχρονο απορριμματοφόρο για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων απορριμμάτων από τους μπλε κάδους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass