ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΡΑΝΙΑ ΟΛΥΜΠΟΥ

Κάηκε σπίτι και ανετράπη πυροσβεστικό εθελοντών

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2013 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:08
 
Σχεδόν οι τέσσερις τοίχοι απέμειναν το βράδυ της Τρίτης, από σπίτι στην Κρανιά Ολύμπου, που έγινε παρανάλωμα της φωτιάς, πιθανώς από σόμπα. Τις προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση σημάδεψε η ανατροπή πυροσβεστικού οχήματος, λόγω της μεγάλης κλίσης του εδάφους, της Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τεμπών, ευτυχώς χωρίς τραυματισμούς.
Η φωτιά στο σπίτι, όπου μέσα βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης του, ξέσπασε γύρω στις 9.30, προχθές το βράδυ και γρήγορα πήρε διαστάσεις. Οι φλόγες ξεπήδησαν πάνω από τη στέγη και ήταν ορατές από μακριά, ξεσηκώνοντας τους λίγους κατοίκους του χωριού. Στο σημείο της πυρκαγιάς κατέφθασαν τρία οχήματα της ΠΥ Λάρισας με έξι πυροσβέστες και της Εθελοντικής Πολιτικής Προστασίας του Δ. Τεμπών, με το δικό της πυροσβεστικό όχημα.
Γενικά η Κρανιά είναι κτισμένη σε επικλινές έδαφος και η πρόσβαση στο σπίτι που καιγόταν γίνεται από ανηφορικό δρόμο, με μεγάλο βαθμό ανωφέρειας. Σύμφωνα με κατοίκους, το όχημα των εθελοντών πήρε μέρος στην κατάσβεση, επανήλθε με νερό και γύρω στη 1 το πρωί της Τετάρτης, ενώ βρισκόταν δίπλα στο σπίτι που καιγόταν, ακινητοποιημένο, άρχισε να κυλά μόνο του, με την όπισθεν στο κατήφορο, Το πυροσβεστικό προσέκρουσε στο πίσω μέρος σε τσιμεντένιο στηθαίο και ανετράπη δίπλα σε κάδους απορριμμάτων.
Το πρωί γερανός της πυροσβεστικής το έσυρε σε πιο χαμηλό σημείο, ώστε να είναι πιο εύκολη η απομάκρυνσή του. Η επιχείρηση της πυροσβεστικής έληξε χθες γύρω στις 10 το πρωί. Από τις φλόγες καταστράφηκε ο εξοπλισμός του σπιτιού και η οροφή. Δέος προκαλούσαν οι φλόγες μέσα στη νύχτα, σύμφωνα και με τον αυτόπτη μάρτυρα κ. Θεοδ. Κυρατζούλη, που παραχώρησε στην «Ε» και μερικές φωτογραφίες.
Ρεπορτάζ Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ
Φωτογραφίες Β. ΝΤΑΜΠΛΗΣ
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass