ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Γιορτή Ακτινιδίου στον Πυργετό

Δημοσίευση: 12 Οκτ 2013 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:11
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Στηρίζοντας ένα σημαντικό προϊόν στην ευρύτερη περιοχή για 9η συνεχή χρονιά , ο Δήμος Τεμπών και η ΔΟΠΑΠΕΠΤ διοργανώνουν τη Γιορτή Ακτινιδίου Πυργετού - Αιγάνης , στον ίδιο όπως κάθε χρόνο χώρο, στη διασταύρωση της εθνικής οδού με τον δρόμο προς Πυργετό , σήμερα Σάββατο και αύριο Κυριακή 12 - 13 Οκτωβρίου.
 Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από τον Δήμο Τεμπών, η φετινή γιορτή διοργανώνεται ένα μήνα νωρίτερα , σε μια προσπάθεια προσέγγισης των εμπόρων αγοράς του προϊόντος , δίνοντας την ευκαιρία στους παραγωγούς να διαπραγματευτούν καλύτερα τις τιμές τους και να προσεγγίσουν περισσότερους αγοραστές.
 Η γιορτή εξάλλου έχει ως σκοπό να προβάλει το εξαιρετικό αγροτικό προϊόν που παράγει ο τόπος της ευρύτερης περιοχής και μάλιστα θεωρείται αρίστης ποιότητας και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών. Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι έχει επιτύχει σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης έχουν γίνει ευρύτερα γνωστά .
Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων έχει ως εξής:
Σήμερα Σάββατο, στην αίθουσα συνελεύσεων της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου , και ώρα 7.30 το απόγευμα. θα πραγματοποιηθεί ομιλία του καθηγητή Γεωπονίας του Α.Π.Θ. κ. Ευαγ. Σφακιωτάκη και του εδαφολόγου, διευθυντή του ΕΘΙΑΓΕ Δρ. Χρίστου Τσαντήλα σχετικά με την καλλιέργεια του ακτινιδίου στην περιοχή.
Αύριο Κυριακή 13 Οκτωβρίου, το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Στις 11 το πρωί έναρξη και αγιασμός και αμέσως μετά χαιρετισμός του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου.
Θα ακολουθήσει χαιρετισμός του εκπροσώπου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πυργετού κ. Νικ. Γκρίγκα. Ομιλία της εκπροσώπου της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Λάρισας κ. Νικολέτας Μπότση . Αμέσως μετά ομιλία του καθηγητή Γεωπονίας κ. Ευαγ Φακιωτάκη.
Στις 11.40 το πρωί θα παρουσιαστούν παραδοσιακοί χοροί από το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού.
Αμέσως μετά θα τραγουδήσει η χορωδία του συλλόγου γυναικών Λευκών Θεσσαλονίκης .
Στον χώρο της εκδήλωσης θα υπάρχει περίπτερο των Συλλόγου Γυναικών Αιγάνης και του Πολιτιστικού Συλλόγου Πυργετού με εδέσματα και χυμούς ακτινιδίου και παραγωγοί ακτινιδίου .
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass