Έργο πνοής η αποχέτευση στον Αμπελώνα

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 22:46 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14

ΤΥΡΝΑΒΟΣ(Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Τις εργασίες του  μεγάλου έργου της αποχέτευσης του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου επισκέφθηκε χθες το πρωί ο δήμαρχος Τυρνάβου  και πρόεδρος της ΔΕΥΑΤ κ. Νίκος Μαλάκος συνοδευμένος από μέλη της Δημοτικής Αρχής και μέλη της επιχείρησης.

Πρόκειται για ένα έργο πνοής, μείζονος περιβαλλοντικής και αναπτυξιακής σημασίας, που θα συμβάλλει στην περαιτέρω ενίσχυση των αστικών υποδομών της πόλης του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου. Βασίζεται σε μελέτη που εκπονήθηκε επί δημαρχίας Δημοσθένη Τσαμπαλή και υλοποιείται από τη σημερινή δημοτική αρχή, η οποία, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Τ. και δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, δίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στις ποιοτικές υποδομές του δήμου, μιας και με αυτές βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των δημοτών, αυξάνονται η αξίες των έγγειων ιδιοκτησιών, προσελκύουν επενδυτές και κατοίκους από άλλες περιοχές της Θεσσαλίας για να οικίσουν την δημοτική ενότητα του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου.

Οι εργασίες συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς από την ανάδοχο Κοινοπραξία  «Κ/Ξ ΑΙΟΛΟΣ Α.Τ.Ε. – ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ Α.Τ.Ε.» και το ποσό της σύμβασης είναι 6.816.533 ευρώ.

Το αντικείμενο της εργολαβίας αφορά τη κατασκευή των δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων στους οικισμούς Αμπελώνα και Βρυοτόπου και τον αγωγό μεταφοράς λυμάτων στη θέση της Ε.Ε.Λ.

Συγκεκριμένα κατασκευάζονται  86.000 μέτρα δίκτυα αποχέτευσης ακαθάρτων από αγωγούς βαρύτητας PVC σειράς 41 και σε διατομές από Φ200 έως και Φ500 και 740 μέτρα δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων από καταθλιπτικούς αγωγούς HDΡΕ, δεύτερης γενιάς, διατομής Φ110 και ονομαστικής πίεσης ΡΝ 10 atm.

Ακόμα θα κατασκευαστούν 1.027 φρεάτια ελέγχου των δικτύων έγχυτα από οπλισμένο σκυρόδεμα.

Τέλος, προβλέπεται η κατασκευή και πέντε αντλιοστασίων (Α/Σ) ακαθάρτων, κατασκευασμένα πλήρως με εργασίες ΠΜ και ΗΛΜ.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ορίζεται σε είκοσι μήνες  από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη –ΕΠΠΕΡΑΑ- (Ταμείο Συνοχής), (αριθ. ενάρ. έργου .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ  ΝΙΚΟΣ ΜΑΛΑΚΟΣ

      Μιλώντας χθες μετά την επίσκεψη  στην «Ε», ο κ. Μαλάκος τόνισε: «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που κατασκευάστηκαν ποτέ όχι μόνο στην πόλη του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου αλλά σε ολόκληρο τον Δήμο Τυρνάβου. Η κατασκευή των δικτύων της αποχέτευσης σε μήκος 86.000 μέτρων και του προτύπου και σύγχρονου βιολογικού καθαρισμού θα ανακουφίσει τους κατοίκους της περιοχής από τη χρήση των βόθρων και των δαπανών για τη συντήρηση και απόφραξή τους, ενώ οι οικισμοί θα καθαριστούν από τα λύματα που μολύνουν τον υδροφόρο ορίζοντα και το υπέδαφος της περιοχής. Ουσιαστικά, οι οικισμοί του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου αποκτούν σύγχρονες υποδομές και κατατάσσονται στις μοντέρνες πόλεις που κατέχουν όλες τις προϋποθέσεις παροχής ποιοτικής ζωής. Πρόκειται για ένα έργο πνοής – μαμούθ και αυτό που ζητούμε από τους κατοίκους είναι η υπομονή τους σε οποιαδήποτε ταλαιπωρία, αφού αυτή είναι προσωρινή ενώ το έργο και η αξία αυτού θα είναι μόνιμη.  Οι δε τομές στους δρόμους των οικισμών, λόγω του μεγάλου πλάτους και βάθους, θα πρέπει να πατηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα, ώστε να πακτωθούν οι τομές και να ασφαλτοστρωθούν με τις σύγχρονες προδιαγραφές».                                                               

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass