ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ

Ανοιχτά τα Τέμπη -Oλοκληρώθηκαν οι εργασίες

Δημοσίευση: 14 Νοε 2013 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:53
 Του Γιώργου Ρούστα
Ολοκληρώθηκαν χθες το απόγευμα (περίπου στις 6) οι εργασίες συντήρησης της κοιλάδας των Τεμπών και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, ενώ στο διήμερο (Δευτέρα-Τρίτη) των εργασιών που είχαν ως στόχο αποκλειστικά και μόνο την ασφάλεια των οδηγών πραγματοποιήθηκαν επεμβάσεις σε 6 περιοχές στην Κοιλάδα. Οι επεμβάσεις αυτές περιλάμβαναν τις παρακάτω εργασίες: Καθαρισμού των βραχοπαγίδων από συσσωρευμένα υλικά βράχων, επισκευές των βραχοπαγίδων, ξεσκαρώματα βράχων σε σημεία που κρίθηκαν από τους επιστήμονες επίφοβα για μελλοντικά συμβάντα. Παράλληλα, εκτελέστηκαν εργασίες ασφαλτόστρωσης, φωτισμού και πρασίνου, ενώ για την εκτέλεση όλων των παραπάνω εργασιών απασχολήθηκαν περίπου 50 άτομα – 10 εκ των οποίων ήταν οι αλπινιστές οι οποίοι ήρθαν στην χώρα μας από διάφορα άλλα μέρη της Ευρώπης – όπως Αυστρία, Ελβετία, Ισπανία κλπ – και οι υπόλοιποι ήταν το υποστηρικτικό δυναμικό για την ολοκλήρωση των εργασιών.
Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ
Γενικά για την πρόοδο των εργασιών κατασκευής των νέων τμημάτων, σύμφωνα με την εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου» κατά το τέλος Οκτωβρίου 2013 υπολογίζεται στο 78,5%, ενώ αν όλα πάνε καλά και σημειωθεί η πολυπόθητη επανεκκίνηση των εργασιών μέχρι τέλος του έτους 2013, τότε οι εργασίες στα Νέα Τμήματα θα ολοκληρωθούν και θα παραδοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία μέσα στο καλοκαίρι του 2015.
Όσον αφορά στα εργοτάξια της ανοικτής οδοποιίας, βρίσκονται σε λειτουργία τα εξής:
- Ευαγγελισμός – Είσοδος Σήραγγας Τ1 – όπου εκτελούνται χωματουργικές εργασίες και κατασκευή γέφυρας
- Έξοδος Σήραγγας Τ1 – Είσοδος Σήραγγας Τ2 – όπου εκτελούνται χωματουργικές εργασίες
- Έξοδος Σήραγγας Τ2 – Ραψάνη – όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής γεφυρών
- Αιγάνη – Πλαταμώνας – όπου εκτελούνται εργασίες κατασκευής γέφυρας και κόμβου (νέος κόμβος Πλαταμώνα)
- Έξοδος Σήραγγας Τ3 – Σκοτίνα – όπου εκτελούνται χωματουργικές εργασίες, κατασκευή γεφυρών και αποχέτευση.
Δεν γίνονται εργασίες στο τμήμα πριν την είσοδο της Σήραγγας Τ3 διότι εκκρεμεί ακόμη απαλλοτρίωση εκτάσεων περίπου 40 στρεμμάτων.
Όσον αφορά στις Σήραγγες στις Τ1 + Τ2 έχει ολοκληρωθεί η διάνοιξη και η τελική επένδυση, γίνονται εργασίες εγκατάστασης Η/Μ εξοπλισμού, όπως οδοφωτισμού, αερισμού, πυρόσβεσης κ.λπ., ενώ στην Τ3 είναι υπό εξέλιξη η εκσκαφή στο Βόρειο Μέτωπο και στους δύο κλάδους, απομένουν για την διάνοιξη 200 μέτρα στο Βόρειο Κλάδο και 400 στο Νότιο Κλάδο. Η τελική επένδυση έχει προχωρήσει σε ποσοστό 75%.
Υπό κατασκευή είναι ακόμη και τα κτίρια Η/Μ Ελέγχου των Σηράγγων Τ1 + Τ2.
Τέλος σχετικά με τις υπόλοιπες κατασκευαστικές εργασίες, αυτές ολοκληρώθηκαν και λειτουργούν πλήρως (από τον Αύγουστο 2013) και από τις δύο κατευθύνσεις τα ΣΕΑ στη Σκοτίνα και στον Αλμυρό. Αντίστοιχα τα ΣΕΑ Ευαγγελισμού και Κορινού βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Υπό εξέλιξη βρίσκονται οι χωματουργικές εργασίες και εργασίες αποχέτευσης στον Βόρειο Κόμβο Κατερίνης. Ολοκληρώθηκε η κατεδάφιση της γέφυρας του Αιγινίου (Σεπτέμβριος 2013), ενώ επίκειται η έναρξη εργασιών κατασκευής του νέου ημικόμβου.
Υπό εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής πλευρικών διοδίων στον κόμβο του Ευαγγελισμού και στον κόμβο Γλύφας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass