ΤΑ ΦΑΡΣΑΛΑ ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Επίκαιρα τα μηνύματα του 40 χρόνια μετά

Δημοσίευση: 18 Νοε 2013 0:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:56
  
ΦΑΡΣΑΛΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Αχ. Μπακαλέξη
 
Την 40ή επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου τίμησαν σε μία σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στα Φάρσαλα, η δημοτική αρχή, σύλλογοι και φορείς της πόλης.
Το μέλος του ΠΑΜΕ και δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Φαρσάλων κ. Αστέριος Μολόχας μιλώντας στην εκδήλωση ανέφερε, μεταξύ άλλων, «Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου, τιμούμε αγωνιστικά, αντιϊμπεριαλιστικά την ηρωϊκή εξέγερση του λαού και της νεολαίας κατά της Αμερικανοκίνητης χούντας των συνταγματαρχών. Η εξέγερση στις 17 Νοέμβρη του 1973 αποτέλεσε κορυφαία στιγμή της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας οι οποίοι αψήφησαν την τρομοκρατία και πρόταξαν τα στήθη τους στα τάνκς απαιτώντας να φύγει η χούντα. Το σύνθημα «Ψωμί, παιδεία ελευθερία», «Κάτω η χούντα», «Εξω οι Αμερικάνοι» κ.λπ. ακούγονταν παντού.
Σαράντα χρόνια μετά τόνισε ο κ. Αστέριος Μολόχας οι στόχοι και τα συνθήματα είναι πάλι στην επικαιρότητα. Το Πολυτεχνείου Ζει, δείχνει το δρόμο του αγώνα, μας θέλει ανυπότακτους. Τιμούμε την εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζοντας και εντείνοντας τους αγώνες σε μια δύσκολη εποχή για την χώρα μας».
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το Δήμο Φαρσάλων, το ΚΚΕ Φαρσάλων, το Συνδικάτο οικοδόμων, το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο, το 1ο ΕΠΑΛ και 1ο ΓΕΛ Φαρσάλων. Κατόπιν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή και έγινε ανάκρουση του εθνικού ύμνου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο δήμαρχος Φαρσάλων κ. Αρης Καραχάλιος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι του Ε.Κ. του Εμπορικού Συλλόγου, του ΚΚΕ, του Συνδικάτου οικοδόμων, της ΠΕΑΕΑ, εκπαιδευτικοί, της Δημιουργίας Ξανά, των Ενεργών Πολιτών, μαθητές, εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων και αρκετός κόσμος.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass