ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Κέντρο Διά Βίου Μάθησης στον Δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 26 Νοε 2013 1:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:05
 
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Ο Δήμος Τεμπών και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Διά Βίου Μάθησης και του Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης) θέτουν σε λειτουργία το Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Τεμπών στο οποίο θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις εθνικής εμβέλειας, αλλά και τοπικής εμβέλειας.
Τα Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας, εκφράζουν τις Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πολιτικές σε θέματα Διά Βίου Μάθησης Ενηλίκων στα εξής θεματικά πεδία: οικονομία – επιχειρηματικότητα, ποιότητα ζωής – περιβάλλον, νέες τεχνολογίες, γλώσσα και επικοινωνία, κοινωνικές δεξιότητες και δράσεις, πολιτισμός και τέχνη, προγράμματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων.
Τα Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας προτείνονται από τους Δήμους με γνώμονα τις τοπικές ανάγκες και την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής, πολιτιστικής και προσωπικής ανάπτυξης των δημοτών.
Τα προσφερόμενα προγράμματα μπορούν να παρακολουθήσουν ενήλικες κάθε εθνικής προέλευσης, ηλικίας και μόρφωσης. Για την ένταξη των ενδιαφερομένων στα τμήματα απαιτείται η συμπλήρωση σχετικής αίτησης.
Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.
ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΕΜΠΩΝ
Μιλώντας χθες στην «Ε» ο δήμαρχος Τεμπών κ. Κώστας Κολλάτος και αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Μιχάλης Καρατέγος, τόνισαν ότι σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας θέτουν σε λειτουργία το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Τεμπών.
Ο θεσμός της Διά Βίου Μάθησης προέκυψε ως ανάγκη της σύγχρονης κοινωνίας. Η σχηματοποίηση και ανάπτυξή του στοχεύει στην ύπαρξη διαρκούς εκπαίδευσης, η οποία, υπό το κράτος της ραγδαίας ανάπτυξης της τεχνολογίας, της πληθώρας νέων γνώσεων και της διαχείρισης του όγκου της πληροφορίας σε παγκόσμιο επίπεδο, επιβάλλει την παράλληλη ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων σε μεγάλο αριθμό γνωστικών πεδίων. Με τη συνεχή καλλιέργεια της γνώσης και της ικανότητας, είναι αποδεδειγμένο ότι η μάθηση αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση και ανάπτυξη μιας χώρας, ιδίως στις μέρες μας, κατά τις οποίες ο ανταγωνισμός και οι προκλήσεις είναι σημαντικά αυξημένες. Για τους λόγους αυτούς, ο Δήμος Τεμπών, σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης, υλοποιούν Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας σε ποικίλα γνωστικά πεδία.
Η συμμετοχή στα παρεχόμενα εκπαιδευτικά προγράμματα, μέσα από τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης απευθύνονται σε όλους, ενήλικες άνεργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, θρησκεία, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ., με μόνη προϋπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.
Ο αριθμός των εκπαιδευομένων, που μπορούν να ενταχθούν σε ένα τμήμα μάθησης εξαρτάται από τον τύπο του τμήματος. Σε κάθε τμήμα μάθησης ο αριθμός των εκπαιδευόμενων κυμαίνεται μεταξύ 12 και 20 ατόμων.
Ο αριθμός 12 ατόμων αποτελεί το ελάχιστο όριο έναρξης κάθε τμήματος μάθησης.
Τα τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων (Ρομά, φυλακισμένοι, μουσουλμανική μειονότητα, μετανάστες – παλιννοστούντες, ΑμεΑ) μπορούν να αρχίσουν τη λειτουργία τους με την εγγραφή τουλάχιστον 10 ατόμων, και δεν μπορεί να ξεπερνούν τα 18 άτομα.
Τμήματα, στα οποία μετά από συνεχείς αποχωρήσεις εκπαιδευόμενων, συμμετέχουν λιγότερα των 8 ατόμων διακόπτονται αυτόματα. Για τμήματα ευάλωτων κοινωνικά ομάδων το όριο προσαρμόζεται στα 5 άτομα.
Σε περίπτωση που κάποιο τμήμα παρουσιάζει αυξημένη ζήτηση (περισσότερες από 20 δηλώσεις συμμετοχής), αν δεν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργίας και άλλου παράλληλου τμήματος, θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.
Τα μαθήματα θα διεξάγονται επί το πλείστον απογευματινές ώρες (5-9 μ.μ.) και μόνο αν υπάρξει σχετική ζήτηση και συμφωνία με τους εκπαιδευτές θα μπορούν να γίνουν και πρωινές ώρες.
Αιτήσεις συμμετοχής στα προγράμματα υποβάλλονται στον Δήμο Τεμπών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορύν να απευθύνονται
στην κ. Μαίρη Σαρμαντά τηλ. 2495350401 και στον κ. Μιχάλη Καρατέγο τηλ. 2495350408, email: makrixor@otenet.gr. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 6 Δεκεμβρίου 2013 .
  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass