Σπίτι Παραμυθιού στην Καλλιπεύκη

Δημοσίευση: 29 Νοε 2013 15:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:11

ΤΥΡΝΑΒΟΣ – ΤΕΜΠΗ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Μια εποικοδομητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε μεταξύ  της  Αναπλ. Καθηγήτριας  του τμήματος Προσχολικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Τασούλας Τσιλιμένη, με καταγωγή από την Καλλιπεύκη και  του  Δήμαρχου Τεμπών κ. Κώστα  Κολλάτο σε μια πρώτη  προσέγγιση του πολλά υποσχόμενου έργου  που αφορά  την ίδρυση του Σπιτιού του Παραμυθιού σε χώρο της  Τ. Κ.  Καλλιπεύκης, ένα έργο που θα πραγματοποιηθεί από  τον  Δήμο Τεμπών.  Η πρόταση για την υλοποίηση ενός χώρου που θα φιλοξενεί το υλικό από το φεστιβάλ Αφήγησης που κάθε δύο χρόνια διοργανώνεται στην Καλλιπεύκη με επιτυχία ,  αλλά και σχετικό υλικό που σχετίζεται με την αφήγηση, το παραδοσιακό παραμύθι, την παιδική λογοτεχνία , και θα είναι επισκέψιμο όλο τον χρόνο αποτελώντας  ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο αφήγησης και μελέτης του ελληνικού παραμυθιού ,  υποβλήθηκε στους αρμοδίους φορείς .

 Ο Δήμος Τεμπών αναλαμβάνει τώρα την πρωτοβουλία να υλοποιήσει και να ολοκληρώσει το φιλόδοξο σχέδιο , προσφέροντας στο κοινό ένα πρότυπο ερευνητικό κέντρο αφήγησης και μελέτης του ελληνικού παραμυθιού , σε ένα από τα πιο όμορφα ορεινά χωριά του Δήμου την Καλλιπεύκη ,που έχει συνδεθεί την τελευταία δεκαετία με το Φεστιβάλ Αφήγησης .

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Τεμπών κ. Χρήστος Τσάτσαρης  και Χρήστος  Τσούγιας, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλλιπεύκης κ. Αν. Κούσιος, ο δημοτικός σύμβουλος κ . Θ.Τσαπλές, ο καθηγητής  κοινωνιολογίας του ΑΠΘ κ. Ζήσης Παπαδημητρίου ,  η μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου  κ. Μπαρμπούτη Βάσω και η βιβλιοθηκονόμος του Δήμου κ.  Χ. Πανταζή.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass