ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΔΩΡΗΤΩΝ ΑΝΤΩΝΙΟΥ – ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ ΔΕΛΗΧΑ

Βραβεύσεις στα «Δελήχεια» Δαμασίου

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 2:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:38
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος ο εορτασμός των «Δεληχείων» στο Δαμάσι Τυρνάβου. Πλήθος πολιτών της τοπικής κοινωνίας συγκεντρώθηκε στην αίθουσα δεξιώσεων του «Δελήχειου» ιδρύματος προκειμένου να παρακολουθήσει την εκδήλωση που διοργάνωσε η διοίκηση.
Την εκδήλωση προλόγισε ο πρόεδρος του ιδρύματος κ. Ευθύμιος Γεωργάκης, ο οποίος αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους αναφερόμενους στους δωρητές Αντώνιο και Ευαγγελία Δεληχά είπε ότι με αυταπάρνηση, με θυσίες στο διάβα της ζωής τους και με ιδιαίτερο ζήλο και αγάπη για την ιδιαίτερη πατρίδα τους το Δαμάσι, άφησαν όλη τους την ακίνητη και κινητή περιουσία στο όνειρί τους, που είναι αυτό το ίδρυμα, το παιδί μου, όπως έλεγε ο αείμνηστος Αντώνιος Δεληχάς. Παρ’ όλες τις οικονομικές συγκυρίες και δυσκολίες, το «Δελήχειο» ίδρυμα, διά της διοικήσεως του, προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τους ελάχιστους πόρους από το αυτοτελές κληροδότημα με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Έτσι ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια της επιβράβευσης των αριστούχων μαθητών του χωριού, των τριτέκνων, που πιστοί στα ιδεώδη της οικογένειας και της πατρίδας ενισχύουν τους Έλληνες και την ύπαιθρο αλλά και η ενίσχυση των φορέων του χωριού, όπως η ομάδα του Δαμασιακού, ο Εκπολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Δαμασίου, ο ιερός ναός του Αγίου Νικολάου, το ΚΑΠΗ κ.α.
Και ο κ. Γεωργάκης κατέληξε λέγοντας πως η ημέρα αυτή είναι σημαντική για όλους αυτούς, τους βραβευθέντες συμπολίτες μας, αλλά κυρίως για τους μακαριστούς ευεργέτες μας, που έμπρακτα ο δήμος τιμά τη μνήμη τους και τη συνεισφορά τους στα κοινά πράγματα.
Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος και ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Δαμασίου κ. Γιάννης Ιωαννίδης.
Ακολούθησε απονομή βραβείων στους αριστεύσαντες μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου - Λυκείου και στους εισαχθέντες σε ΑΕΙ - ΤΕΙ μόνιμους κατοίκους Δαμασίου, απονομή βοηθήματος 3ου, 4ου κ.λ.π. παιδιού γεννηθέντος το τελευταίο έτος στο Δαμάσι, ενώ δόθηκε οικονομική ενίσχυση στον Εκπολιτιστικό-Μορφωτικό Σύλλογο Δαμασίου ως αναγνώριση της προσφοράς του στην πολιτιστική ζωή της τοπικής – και όχι μόνο – κοινωνίας.
Βραβεύτηκαν και Δαμασιώτες αθλητές στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου Δημήτριος Μουσιάρης του Κωνσταντίνου, Τάνια Χαλιβέρα καλαθοσφαίρισης. Και επίσης οι αθλητές Δημήτριος Μουσιάρης του Θεοδώρου, Βάιος Παπακώστας και Ευθύμιος Παπαδημητρίου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass