ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Προσφορά ανθρωπιάς από το σύλλογο «Ελπίς»

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 22:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:39

 ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

 

Στις δύσκολες συγκυρίες της οικονομικής κρίσης , πέρα από την εκκλησία, υπάρχουν άνθρωποι  και φορείς που προσφέρουν στον ανήμπορο πολίτη ένα ζεστό πιάτο φαγητό.  Στο Τύρναβο, συνεχίζοντας μια παράδοση πολλών χρόνων αθόρυβα και χωρίς  καμιά διάθεση αυτοπροβολής  οι κυρίες του συλλόγου «Ελπίς» Τυρνάβου προσφέρουν  καθημερινά στο συνάνθρωπο με  τη διανομή πάνω από 25 ενισχυμένες μερίδες φαγητό και επιπλέον φαγητό για οικογένειες, για μεσημέρι και βράδυ και ότι άλλο χρειάζεται να γεμίσει το τραπέζι όπως τυρί, γιαούρτι, φρούτο και ψωμί.

 Μάλιστα τώρα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά τους πολίτες αυτούς περιμένουν και άλλα δώρα και επιπλέον ένα γιορτινό φαγητό. Σε μια ευνομούμενη χώρα όπως η πατρίδα μας, ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης θεωρητικά οι πολίτες της θα πρέπει να ζουν με αξιοπρέπεια χωρίς από το καθημερινό τραπέζι να απουσιάζουν τα απαραίτητα αγαθά. Δυστυχώς όμως  κάθε χρονιά που περνάει  υπάρχουν άνθρωποι και οικογένειες ολόκληρες, που όχι απλά ζουν κάτω από τα όρια της φτώχειας αλλά και ακόμα χειρότερα.

Ο σύλλογος  «Ελπίς» με την προσφορά των συμπολιτών οι οποίοι για διάφορους λόγους επιθυμούν τιμώντας ακόμα και αγαπημένα τους πρόσωπα που δεν είναι πλέον στη ζωή, προσφέρουν με τον τρόπο αυτό. Καθημερινά η «ψυχή» του εστιατορίου η μαγείρισσα κ. Ιωάννα  ετοιμάζει  πλούσιο φαγητό,  αποκλειστικά χάρη στις προσφορές των πολιτών κυρίως στη μνήμη προσφιλών τους προσώπων. Τον σύλλογο συνδράμουν οικονομικά και οι απανταχού διαμένοντες  Τυρναβίτες και αρκετοί ξένοι φίλοι  κυρίως από τη Λάρισα που αναγνωρίζουν το φιλανθρωπικό έργο.

Οι κυρίες του συλλόγου «ΕΛΠΙΣ» αφιλοκερδώς και με ανιδιοτέλεια κρατούν ζωντανή αυτή τη φλόγα αγάπης μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Ωστόσο λόγω της οικονομικής κρίσης οι ανάγκες του συλλόγου αυξάνουν και  οι κυρίες παρακαλούν   όσο το δυνατόν να ενισχυθεί  το φιλανθρωπικό τους έργο για την διατήρηση του σημαντικού αυτού φιλανθρωπικού έργου του Τυρνάβου.

 Η «Ελπίς» στεγάζεται, από το 1976, σ’ ένα επιβλητικό διατηρητέο νεοκλασικό διώροφο ιδιόκτητο οίκημα προσφέροντας εκτός του υλικού έργου και πνευματικό. Είναι καρπός κόπων πολλών ανθρώπων που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται εθελοντικά για να στηρίξουν το χριστιανικό έργο. Βρίσκεται στην οδό Ηλ. Τριανταφύλλου 17, στο κέντρο του Τυρνάβου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass