Διαγράφονται χρέη καταστηματαρχών στον Τύρναβο

-ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ 2% ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

Δημοσίευση: 17 Δεκ 2013 23:20 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:39

 

   ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

 Υπερψηφίστηκε  πριν λίγο από το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου η διαγραφή των χρεών των καταστηματαρχών υγειονομικού ενδιαφέροντος, που προέκυπτε από την επιβολή του ειδικού τέλους 2% επί των ακαθάριστων εσόδων του και επιβλήθηκε μόνο για το έτος 2005, μαζί με τις προσαυξήσεις τους. Η διαγραφή έγινε μετά από πρόταση του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου.

Πρόκειται για μια απόφαση – ανάσα για τους καταστηματάρχες υγειονομικού ενδιαφέροντος, αφού επρόκειτο για μια απόφαση της τότε δημοτικής αρχής του 2005 και η οποία πάρθηκε πίσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ και το αποτέλεσμα ήταν να επιβαρύνονται οι καταστηματάρχες με τόκους υπερημερίας για ένα τέλος που «ποτέ δεν είχε νομική βάση και επιβλήθηκε άκαιρα». Μάλιστα όπως σημείωσε στο Δημοτικό Συμβούλιο ο δήμαρχος Τυρνάβου, σήμερα ο νόμος έχει αλλάξει και ο συντελεστής μειώθηκε στο 0,5%.  Και ο κ. Μαλάκος  σημείωσε με έμφαση: «Το 2% ήταν ένα αντισυνταγματικό και αποσπασματικό μέτρο εις βάρος των καταστηματαρχών, επιβλήθηκε άπαξ, πάρθηκε πίσω και κανείς δεν μερίμνησε για την είσπραξή του. Αντί μάλιστα να τακτοποιηθεί το χρέος των καταστηματαρχών, συνεχίζει να επιβαρύνεται με τόκους υπερημερίας με αποτέλεσμα οι περισσότεροι των επαγγελματιών να αντιμετωπίζουν προβλήματα στις συναλλαγές τους με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και με την εφορία, αφού στερούνται φορολογικής ενημερότητας».

Με την απόφαση μας αυτή, τόνισε ο δήμαρχος Τυρνάβου, δίνουμε μια οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των καταστηματαρχών του Δήμου μας, αφού  100 περίπου επαγγελματίες απελευθερώνονται από τον βρόγχο του τέλους και μπορούν να συνεχίσουν τις εργασίες τους, δίχως κανένα γραφειοκρατικό πρόβλημα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass