ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΥΣ ΥΜΝΟΥΣ ΔΟΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ο Τύρναβος τιμά σήμερα τον Άγιο Γεδεών

Δημοσίευση: 30 Δεκ 2013 1:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:51
ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε», του Κώστα Τσόλα)
Κορυφώνονται σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής οι θρησκευτικές εκδηλώσεις στη μνήμη του πολιούχου της πόλης του Τυρνάβου Αγίου Γεδεών, χοροστατούντος του μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνατίου.
Χθες Κυριακή, παραμονή της γιορτής τελέστηκε αρχιερατική θεία λειτουργία και αρτοκλασία παρουσία πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή.
Σήμερα Δευτέρα, ανήμερα της γιορτής, το πρόγραμμα έχει ως εξής:
-Στις 8 το πρωί, Άφιξη του μητροπολίτη και του ιερού κλήρου της ιεράς μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου στον ιερό ναό πολιούχου Αγίου Γεδεών.
-Στις 8:30 το πρωί, έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία παρουσία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του δήμου.
-Στις 10:10 το πρωί, προσέλευση των σχολείων της πόλης, συλλόγων, σωματείων και συνεταιρισμών.
-Στις 10:30 το πρωί, προσέλευση επισήμων.
-Στις 10:45 το πρωί, λιτάνευση της ιεράς εικόνας και της Αγίας Κάρας του Οσιομάρτυρος Αγίου Γεδεών, συνοδεία στρατιωτικού αγήματος και της φιλαρμονικής του δήμου, αρτοκλασία στην κεντρική πλατεία της πόλης από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο.
Την γενική ευθύνη για τις θρησκευτικές κατανυκτικές εκδηλώσεις έχει ο πρωτοσύγκελος της μητρόπολης αρχιμανδρίτης Αχίλλιος Τσούτσουρας. Τέλος, θα ακολουθήσει δεξίωση στο δημαρχείο.
ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Στο μεταξύ, πλήθος κόσμου παρακολούθησε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο δημοτικό θέατρο Τυρνάβου τη συναυλία που διοργάνωσαν από κοινού η Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου, ο Δήμος Τυρνάβου και οι φίλοι του αναλόγιου του Ιερού Ναού Αγίου Γεδεών Τυρνάβου.
Η συναυλία δόθηκε ενόψει της γιορτής του πολιούχου της πόλης Αγίου Γεδεών.
Ακούστηκαν βυζαντινοί ύμνοι των Χριστουγέννων και του Αγίου,
υπό την διεύθυνση του πρωτοψάλτου κ. Χριστόφορου Καρυώτη.
Στο χαιρετισμό του ο σεβασμιότατος μητροπολίτης κ. Ιγνάτιος αφού αναφέρθηκε στην κοινή πρωτοβουλία μητρόπολης και δήμου για τη συγκεκριμένη εκδήλωση μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους ιεροψάλτες της εκκλησίας μας τονίζοντας ότι δεν πρόκειται για τυχαία πρόσωπα αλλά ευλογημένα από τον Θεό ώστε να ψάλουν τους ύμνους της ορθόδοξης εκκλησιάς μας. Ο κ. Ιγνάτιος αναφέρθηκε επίσης στο μεγάλο και πολυεύθυνο έργο του ιεροψάλτη, μέσα στην εκκλησία του Χριστού που καλείται να καλλιεργήσει και να οδηγήσει τις ανθρώπινες ψυχές στην πνευματική ανάταση.
Μάλιστα συνεχάρη τον χοράρχη πρωτοψάλτη του μητροπολιτικού ναού της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου κ. Χριστόφορο Καρυώτη, γιος ιερέα, που μέσα   από πολύ μελέτη και προσευχή το χάρισμα που του έδωσε ο Θεός το αξιοποίησε στο έπακρο. Επίσης ο κ. Ιγνάτιος συγχάρηκε όλα τα μέλη της χορωδίας που συμμετείχαν στην διοργάνωση.
Στο ίδιο επίπεδο και ο χαιρετισμός του δημάρχου Τυρνάβου κ. Νίκου Μαλάκου ο οποίος αφού ευχαρίστησε τον μητροπολίτη και τους χορωδούς ευχήθηκε η καθιερωμένη αυτή εκδήλωση να παγιωθεί στο μέλλον και να αγκαλιστεί από ακόμα περισσότερους πολίτες.
Στη χορωδία με χοράρχη τον κ. Χριστόφορο Καρυώτη συμμετείχαν οι ιεροψάλτες κ. Καραγιάννης Γεώργιος, Κατσογιάννης Δημήτριος, Καφαντάρης Κωνσταντίνος, Μπουρδούβαλης Βασίλειος, Ξενόφως Κωνσταντίνος, Ξιόνης Θεόδωρος, Παπακωστούλης Ευάγγελος και Σιάμος Νικόλαος.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου κ. Δημήτρης Ζώης, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Χαλούλης ο πρωτοψάλτης του Αγίου Νικολάου Λάρισας κ. Αθανάσιος Παναγούλης, οι ιερείς της πόλης του Τυρνάβου , ιεροψάλτες και πλήθους κόσμου.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass