Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΟΑΣΠ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αντισεισμική προστασία σχολικών μονάδων

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:52

Στην αντισεισμική προστασία των σχολικών μονάδων αφορούσε επιμορφωτικό σεμινάριο που συνδιοργανώθηκε χθες από τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) και των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας.

Το σεμινάριο έγινε στο Δημοτικό Ωδείο με τη συμμετοχή διευθυντών σχολείων και υπευθύνων σύνταξης σχεδίων αντισεισμικής προστασίας χολικών μονάδων.  Μετά τους χαιρετισμούς που απηύθυναν οι διοργανωτές ακολούθησαν οι τοποθετήσεις, της  γεωλόγου και προϊσταμένης του Τμήματος Εκπαίδευσης και Ενημέρωσης του ΟΑΣΠ  Ασημίνας Κούρου, πολιτικού μηχανικού του ΟΑΣΠ Κων. Μπάκα και της τοπογράφου  μηχανικού του ΟΑΣΠ Αναστασίας Ιωακειμίδου.

Οι ομιλητές έδωσαν έμφαση στα μέτρα που πρέπει να ληφθούν πριν το σεισμό τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι πρέπει να εμπεδωθεί η σωστή αντισεισμική συμπεριφορά (πρόληψη και όχι πανικός)  έτσι ώστε, όπως τόνισαν οι ομιλητές την ώρα του σεισμού, μαθητές και εκπαιδευτικοί να αντιδράσουν μηχανικά ώστε να υπάρξει ελαχιστοποίηση των απωλειών αλλά και ταχύτερη επαναλειτουργία του σχολείου.