Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Πυρετός για τη νέα αντιπυρική περίοδο

Δημοσίευση: 16 Μαρ 2013 2:00 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:55

Με ευρεία σύσκεψη φορέων σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας στη Λάρισα, άρχισαν οι διεργασίες για την καλύτερη προετοιμασία της φετινής αντιπυρικής περιόδου στο Ν. Λάρισας, παρουσία του γενικού γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Πάτροκλου Γεωργιάδη και του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγου Σωτήριου Γεωργακόπουλου.

Οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες βρίσκονται σε «πυρετό» προετοιμασιών  και σε δηλώσεις του στα μέσα ενημέρωσης, ο κ. Πάτροκλος Γεωργιάδης, σημείωσε: «Έχουμε ξεκινήσει με τον αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, περιοδεία από χθες το πρωί (Παρασκευή), από τη Λαμία, πήγαμε στο Βόλο και σήμερα στη Λάρισα και το απόγευμα στα Τρίκαλα και στην Καρδίτσα. Στόχος μας είναι μέχρι την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, να ολοκληρώσουμε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, επισκεπτόμενοι πυροσβεστικούς σταθμούς και περιφερειακές διοικήσεις, σε συνεργασία πάντοτε με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς. Έτσι, θα προετοιμάσουμε καλύτερα την αντιπυρική περίοδο της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο το οποίο προσπαθούμε είναι, όχι μόνο να συνεργαστούμε ενόψει αντιπυρικής περιόδου, αλλά να ακούσουμε προβλήματα, να εκφραστούν οι τοπικοί φορείς και να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βρούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις.

Σίγουρα η οικονομική κρίση που μαστίζει την πατρίδα μας, έχουμε προβλήματα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε απαθείς, ενόψει του καλοκαιριού. Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι και οι δυνάμεις της αυτοδιοίκησης, της πολιτικής προστασίας, αλλά και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος, θα ανταποκριθούν στο έπακρο ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου. Τα ιπτάμενα μέσα θα είναι τα ίδια με πέρυσι και για τα κονδύλια περιμένουμε ανακοίνωση από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών για την πυροπροστασία. Πιστεύω μέσα στην επόμενη εβδομάδα  θα ανακοινωθώ και θα κάνουμε άμεσα τη κατανομή, ούτος ώστε να μη φτάσουμε τέλη Ιουνίου και να μην έχει γί9νει η όποια κατανομή, στους δήμους της χώρας». 

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Σωτ. Γεωργακόπουλος ανέφερε:  «Η επίσκεψη γίνεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού και κάνουμε συναντήσεις σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ευελπιστούμε στην εξαγωγή συμπερασμάτων, τα οποία θα αξιολογήσουμε και θα τα εντάξουμε, κατά τον καλύτερο τρόπο, στον σχεδιασμό, για καλύτερη απόδοση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι ο κύριος φορέας πολιτικής προστασίας, έχει την εμπειρία, έχει την εκπαίδευση και τη φιλοσοφία, να ανταποκριθεί επάξια, όπως τα τελευταία χρόνια. Επίσης, σκοπός μας είναι να χρησιμοποιήσουμε ορθολογικότερα το προσωπικό και τα μέσα.

Παρόλα τα οικονομικά προβλήματα, που έπληξαν και το πυροσβεστικό προσωπικό και τη μείωση των λειτουργικών εξόδων, εντούτοις τα παιδιά είναι όλα έτοιμα  και προβάλουμε το φιλότιμο και αυτό θα ενισχύσουμε, για να ανταποκριθούμε στο δύσκολο έργο. Τελευταία η Θεσσαλία έχει μειούμενη καμένη έκταση και τα αποτελέσματα είναι αρκετά καλά, με βάση τα στατιστικά στοιχεία, που έχουμε. Επίσης και συλλήψεις για εμπρησμούς έχουμε, να δείτε τα στοιχεία των τελευταίον χρόνων. Μέχρι προχθές ακόμα είχαμε συλλήψεις. Ευελπιστούμε όμως στην πρόληψη, το ανακριτικό έργο συμβάλει κι αυτό στην πρόληψη».

Στη σύσκεψη φορέων, που ακολούθησε πήραν επίσης, μέρος: Η γενική γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας κ. Καλλιόπη Γερακούδη, ο βουλευτής κ. Χρ. Κέλλας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων. Αγοραστός, ο γενικός επιθεωρητής Βορείου Ελλάδος της πυροσβεστικής αντιστράτηγος Ιωάννης Καραλιάς, ο γενικός αστυνομικός διευθυντής Περιφέρειας Θεσσαλίας υποστράτηγος Βασίλειος Χαλάτσης, ο διοικητής πυροσβεστικών υπηρεσιών Θεσσαλίας αρχιπύραρχος Νικ. Μιχαλάκης, ο εκπρόσωπος της 1ης Στρατιάς ταξίαρχος Παν. Αλεξανδράκης και του ΑΤΑ ταξίαρχος Γεώργιος Ζουμάς, ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Θεσσαλίας κ. Γρηγ. Παπαχαραλάμπους, οι δήμαρχοι Λάρισας κ. Κ. Τζανακούλης και Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Χρ. Καλομπάτσιος, ο διοικητής ΠΥ ν. Λάρισας πύραρχος Αντ. Πούλιος, άλλοι φορείς της πολιτικής προστασίας  και αξιωματικοί της πυροσβεστικής.

Ε. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΣ

ΝΙΚ. ΡΟΥΜΠΗΣ