Μετακίνηση νηπίων από το Δρυμό στην Ελασσόνα

Δημοσίευση: 03 Απρ 2013 14:04 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:18
Αντί βρούνε νηπιαγωγό για να πληρώσει τη θέση συναδέλφου της με αναρρωτική άδεια, αποφάσισαν να κλείσουν προσωρινά το νηπιαγωγείο Δρυμού και να μεταφέρουν τα νήπια καθημερινά με ταξί στην Ελασσόνα, που απέχει 8 χιλιόμετρα! Πρόκειται για πρωτοφανή απόφαση της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας στην οποία αναφέρεται ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας που καλεί τις τοπικές εκπαιδευτικές υπηρεσίες «να μεριμνήσουν άμεσα για την κάλυψη του κενού».
Το θέμα προκλήθηκε όταν νηπιαγωγός του 2ου νηπιαγωγείου Ελασσόνας χρειάσθηκε να λάβει αναρρωτική άδεια. Ωστόσο αντί να πληρωθεί η θέση με τη μετακίνηση άλλης νηπιαγωγού ή να προσληφθεί αναπληρώτρια για όσο διάστημα απαιτηθεί, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας αποφάσισε να μετακινήσει τη νηπιαγωγό του νηπιαγωγείου Δρυμού, στη «χηρεύουσα» θέση της Ελασσόνας, με το σκεπτικό ότι ο Δρυμός έχει μικρό νηπιαγωγείο και «ελλείψει διαθέσιμης νηπιαγωγού».
Ετσι καθημερινά, από προχθές, μετακινούνται με δυο ταξί από το Δρυμό στην Ελασσόνα (απέχει 8 χιλιόμετρα περίπου) τα 2 νήπια και 4 προνήπια του Δρυμού. Προφανώς για όσο διάστημα διαρκέσει η αναρρωτική άδεια της νηπιαγωγού της Ελασσόνας για να επιστρέψει στο σχολείο της η νηπιαγωγός του Δρυμού, διάστημα «που ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί πόσο θα είναι» όπως σημειώνει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας Βαγγέλης Μάγειρας.
Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση του Συλλόγου της Ελασσόνας «η πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται τα τελευταία 3 χρόνια από τις κυβερνήσεις και την Τρόϊκα στην πατρίδα μας, έχει επιφέρει βαθύτατα πλήγματα σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της κοινωνίας μας, την παιδεία. Η υποχρηματοδότηση των σχολείων, η έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού με τη μείωση προσλήψεων μονίμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών, έχουν κάνει εμφανή τα σημάδια τους και στα σχολεία του Δήμου Ελασσόνας.
Αυτές τις μέρες, οι μαθητές του νηπιαγωγείου Δρυμού αναγκάζονται να μεταφερθούν σε νηπιαγωγείο της Ελασσόνας, προκειμένου η νηπιαγωγός που υπηρετεί στο νηπιαγωγείο Δρυμού να καλύψει το κενό που υπάρχει σε νηπιαγωγείο της Ελασσόνας, επειδή δεν υπάρχει άλλη διαθέσιμη νηπιαγωγός στην Περιφέρεια Λάρισας.
Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας, την Περιφερειακή Διεύθυνση και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας να μεριμνήσουν άμεσα για την κάλυψη του κενού στο νηπιαγωγείο της Ελασσόνας, έτσι ούτως ώστε να συνεχίσουν τα νηπιαγωγεία να λειτουργούν χωρίς προβλήματα» καταλήγει ο Σύλλογος.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ  
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass