Έκλεβαν καλώδια του ΟΣΕ

Δημοσίευση: 04 Απρ 2013 17:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:20

Συνελήφθη 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος αφαίρεσε καλώδια χαλκού του ΟΣΕ στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας. Αναζητείται ένας 34χρονος ομοεθνής συνεργός του. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της διακεκριμένης κλοπής, διακεκριμένης φθοράς, παραβίασης της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων. Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 100 μέτρα καλωδίου χαλκού του ΟΣΕ και πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων

Ειδικότερα: Συνελήφθη, τις πρώτες πρωινές ώρες χθες (03-04-2013) σε αγροτική περιοχή της Λάρισας (διασταύρωση Μεσαγγάλων), από αστυνομικούς της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας (Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) σε συνεργασία με το Τμήμα Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Γόννων) ένας 30χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μαζί με ομοεθνή συνεργό του που αναζητείται, αφαίρεσαν καλώδιο χαλκού του ΟΣΕ. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διακεκριμένη κλοπή, και πλημμεληματικού για διακεκριμένη φθορά παραβίαση της νομοθεσίας περί όπλων και διατάραξη της ασφάλειας των σιδηροδρόμων.

Αναλυτικότερα, προχθές (02-04-2013) το βράδυ σε αγροτική οδό της περιοχής Παλαιοπύργου, παραπλεύρως σιδηροδρομικής γραμμής του ΟΣΕ, οι αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν δύο ύποπτα Ι.Χ. Επιβατικά αυτοκίνητα με οδηγούς το συλληφθέντα και τον 34χρονο συνεργό του. Κατά την προσέγγιση των αστυνομικών για έλεγχο, οι δύο (2) οδηγοί τράπηκαν σε φυγή αναπτύσσοντας ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από απόσταση 10 χιλιομέτρων, παραπλεύρως της ΠΑΘΕ, στη διασταύρωση Μεσαγγάλων το όχημα που οδηγούσε ο 30χρονος ακινητοποιήθηκε, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του οδηγού. Λίγη ώρα αργότερα, στη διασταύρωση Πυργετού, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν εγκαταλελειμμένο το δεύτερο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 34χρονος συνεργός του.Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο αλλοδαποί είχαν μεταβεί νωρίτερα σε σιδηροδρομική γραμμή ΟΣΕ στο ύψος της χ/θ 392 Π.Α.Θ.Ε. και είχαν αφαιρέσει εκατό (100) περίπου μέτρα καλωδίου χαλκού, προκαλώντας φθορά στη λειτουργία του συστήματος ασφαλείας κυκλοφορίας (σηματοδότησης-τηλεδιοίκησης) των αμαξοστοιχιών του ΟΣΕ, διαταράσσοντας έτσι την ασφαλή κυκλοφορία τους.Τα δύο οχήματα κατασχέθηκαν, ενώ κοντά στη σιδηροδρομική γραμμή του ΟΣΕ, στο ύψος της 392 χ/θ Π.Α.Θ.Ε,. καθώς και στο αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος συλληφθείς βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

εκατό (100) περίπου μέτρα καλωδίου,

•        δύο (2) σιδηροπρίονα,

•        δύο (2) λάμες για σιδηροπρίονο,

•        ένα (1) τσεκούρι,

•        μία (1) «σκύλα»,

•        μία (1) ψαλίδα κοπής,

•        ένα(1) μαχαίρι με μήκος λάμας είκοσι (20) εκατοστών,

•        μία (1) τριγωνική λίμα,

•        τρία (3) ζεύγη  γάντια επαγγελματικής χρήσης,

•        δύο (2) ζευγάρια μπότες και

•        ένας (1) φακός.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας, ενώ την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass