ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΜΕ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ 30% ΚΑΙ 6 ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΔΕΥΑ ΑΓΙΑΣ

Τελική προειδοποίηση για τους οφειλέτες .λογαριασμών ύδρευσης στην Αγιά

Δημοσίευση: 06 Απρ 2013 2:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:23
Τελευταία ευκαιρία, στους οφειλέτες των λογαριασμών ύδρευσης του Δήμου Αγιάς, δίνει η ΔΕΥΑ Αγιάς, αποφασίζοντας χθες σε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, να απευθύνει τελική προειδοποίηση να προσέλθουν για διακανονισμό, προτείνοντας να καταβάλλουν προκαταβολή του 30% του συνόλου των οφειλών και εξόφλησή τους σε έξι μηνιαίες δόσεις.
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο του Δήμου Αγιάς κ. Βασίλη Λέτσιο, το χρονικό περιθώριο να απευθυνθούν στην Επιχείρηση για διακανονισμό εξόφλησης των λογαριασμών τους οι οφειλέτες, ορίστηκε στις δέκα μέρες και όσοι δεν ανταποκριθούν θα υποστούν τις προβλεπόμενες συνέπειες, με διακοπή των παροχών τους.
Ο κ. Λέτσιος ανάφερε ότι στη ΔΕΥΑ Αγιάς, χρωστά σήμερα το 15% των πελατών της και συγκεκριμένα τόνισε ότι οι περισσότεροι εξ αυτών έχουν μεγάλες καταναλώσεις, ως εκ τούτου υψηλούς λογαριασμούς.
*Απ’ την άλλη συνεχίζεται ο αγώνας δημοτών και οι πιέσεις προς τη δημοτική αρχή, με αίτημα τη μείωση της τιμής του νερού. Ειδικότερα προχθές Πέμπτη, πραγματοποιήθηκε λαϊκή συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής του Δήμου Αγιάς, στο οικογενειακό κέντρο «Κιβωτός», με θέμα την «Κατάργηση των υπέρογκων αυξήσεων στο νερό».
Μετά από ευρεία συζήτηση εξεδόθη το ακόλουθο ψήφισμα:
«Καθημερινά διαπιστώνουμε με τον πλέον σκληρό τρόπο τη μείωση του εισοδήματός μας εξαιτίας της πολιτικής Κυβέρνησης – Τρόικας – ΔΝΤ.
Καλούμαστε να πληρώσουμε υπέρογκα χαράτσια, ενώ δεν ευθυνόμαστε για το χρέος. Ούτε το δημιουργήσαμε και ούτε το αναγνωρίζουμε.
Η μείωση του εισοδήματος των αγροτών εξαιτίας της μεγάλης αύξησης του κόστους παραγωγής και των χαμηλών τιμών διάθεσης των προϊόντων, η μείωση του εισοδήματος των αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ, το πετσόκομμα μισθών των εργαζόμενων και των συντάξεων, καθώς και οι εξευτελιστικές συντάξεις του ΟΓΑ, η αύξηση του πετρελαίου, το χαράτσι των 5 ευρώ στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, η υποβάθμιση των υπηρεσιών και κατάργηση ειδικοτήτων γιατρών στο Κέντρο Υγείας Αγιάς, η περαίωση στους ΕΒΕ και νέους αγρότες, η αύξηση των λογαριασμών κοινής ωφέλειας (ΔΕΗ, ΟΤΕ), η Παιδεία που αντί να παρέχεται δημόσια και δωρεάν, μετατρέπεται σε οικονομική αιμορραγία για τις οικογένειές μας, το χαράτσι της έκτακτης εισφοράς ανάλογα με τη δήλωση εισοδήματος, το χαράτσι στα σπίτια μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, η μείωση των φορολογικών ορίων ώστε να πληρώνουν μεγαλύτερους φόρους τα λαϊκά στρώματα την ίδια ώρα που αυξάνεται η φοροαπαλλαγή στους βιομήχανους, εφοπλιστές και τραπεζίτες.
Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χαράτσια που καλούμαστε να πληρώσουμε και έρχονται και άλλα.
Επίσης, διαπιστώθηκε ότι στα πλαίσια του Καλλικράτη συντελείται αποδόμηση υπηρεσιών από τον Δήμο Αγιάς (Διεύθυνση Γεωργίας, ΔΟΥ, Ειρηνοδικείο, ΙΚΑ, υπολειτουργία Κ. Υγείας, Κτηνιατρείο κ.α.).
Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, έρχεται η Δημοτική Αρχή Αγιάς και επιβάλλει χαράτσι στην τιμή του νερού μετατρέποντας αυτό το φυσικό αγαθό σε πανάκριβο εμπόρευμα και μέσο επιβολής νέων φόρων.
Οι μαζικοί φορείς του Δήμου Αγιάς ήδη έχουμε συνυπογράψει υπόμνημα με το οποίο ζητάμε να μην ισχύσουν οι τεράστιες αυξήσεις.
Τώρα είναι η ώρα ευθύνης για τον καθένα και την καθεμιά ώστε να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να πιέσουμε τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει την τιμολογιακή πολιτική στο νερό.
Ζητάμε από τη Δημοτική Αρχή Αγιάς και την ΔΕΥΑΑ να πάρει πίσω τις τεράστιες αυξήσεις. Διεκδικούμε: Τιμή πόσιμου νερού στο ύψος του κόστους για κάθε χωριό. Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% για έργα. Το κόστος έργων και συντήρησης να το αναλάβει το κράτος.
Να γίνεται καταμέτρηση κάθε τρίμηνο και να καταργηθούν τα 30 κυβικά παγίου. Ενιαίο Κρατικό Φορέα διαχείρισης υδάτων.
Αποφασίσαμε σαν πρώτο βήμα να καταθέσουμε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου τις υπογραφές, ζητώντας έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ. με αποκλειστικό θέμα τη μείωση της τιμής του νερού».
Τέλος, εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που επιχειρεί να κάνει η Δημοτική Αρχή.
ΛΕΝΑ ΚΙΣΣΑΒΟΥ
ΝΙΚΟΣ ΓΟΥΡΓΙΩΤΗΣ
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass