Οι υδροβιότοποι του Τυρνάβου

Δημοσίευση: 07 Απρ 2013 20:03 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:25

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)
Του Κώστα Τσόλα

 

Μια ενδιαφέρουσα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο «Αρχοντικό Καράσσου-Μουσείο Οίνου και Αμπέλου, Οίκου και Ανθρώπου», στα πλαίσια των πολιτιστικών και περιβαλλοντικών δράσεων του Δήμου Τυρνάβου. Την έναρξη της εκδήλωσης έκανε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Χαλούλης, ο οποίος στη σύντομη προσφώνηση του για τον μελετητή, αρχιτέκτονα μηχανικό κ. Βασίλη Τσολάκη, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από τον Τύρναβο, τόνισε για το έργο του, την σύνδεση του φυσικού με το κοινωνικό περιβάλλον, όπως αυτό αποτυπώθηκε με εύληπτο τρόπο, μέσω της προβολής βίντεο φωτογραφιών των υδροβιοτόπων της περιοχής, καθώς και την αναφορά του ιστορικού γυμνασίου Τυρνάβου.

Κλείνοντας την εισήγηση του ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Δημήτρης Χαλούλης αναφέρθηκε στην αξία του πονήματος του κ. Βασίλη Τσολάκη που ατενίζει το μέλλον, μέσω της προστασίας του περιβάλλοντος και ταυτόχρονα ενισχύει την συλλογική μνήμη των Τυρναβιτών για την τοπική ιστορία όπως αυτή διακρίνεται μέσω του παλιού γυμνασίου του Τυρνάβου.

Στη συνέχεια προβλήθηκε βίντεο του κ. Βασίλη Τσολάκη, με τίτλο: «Μικροί Υγροβιότοποι...μια ανάσα από τον Τύρναβο,»η οποία περιλαμβάνει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από το ποτάμι «Μάτι» και την περιοχή «Βρύση», όπου αναδεικνύεται η ομορφιά της ευρύτερης περιοχής του Τυρνάβου. Επίσης και προβλήθηκε και το φωτογραφικό υλικό για κτίριο του Γυμνασίου Τυρνάβου που λειτουργούσε για πάρα πολλά χρόνια στη συνοικία του Αγίου Ιωάννη.

Μετά το τέλος της προβολής, το λόγο πήρε ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Νίκος Μαλάκος, ο οποίος ευχαρίστησε τον κ. Βασίλη Τσολάκη για την συνεπή του αγάπη και άοκνη προσπάθεια για περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά ζητήματα που διαπερνούν, το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον.  Καταλήγοντας στο χαιρετισμό του κ . Μαλάκος σημείωσε με έμφαση: «Τέτοιες επιστημονικές εργασίες , όπως αυτές του κ. Βασίλη Τσολάκη, αποδεικνύουν αφ ενός μεν την αγάπη των Τυρναβιτών για τον τόπο τους και αφ εταίρου, αναδεικνύουν την πλούσια ιστορία της περιοχή του Τυρνάβου η οποία είναι προικισμένη από τη φύση».

Με μεγάλη συγκινησιακή φόρτιση ο καταξιωμένος Τυρναβίτης αρχιτέκτονας μηχανικός, ο οποίος διαχρονικά προσφέρει στην ιδιαίτερη πατρίδα και είναι εκείνος ο οποίος κάνοντας πράξη μελέτες και προγράμματα μέσα από συγκεκριμένες ενέργειες ανέδειξε τις πηγές της Βρύσης Τυρνάβου όπως ήταν στη φυσική τους κατάσταση.

Ο κ. Τσολάκης ο οποίος τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια σε συνεργασία με τις εκάστοτε δημοτικές αρχές, έκανε τις μελέτες και τα έργα για την αναστύλωση του Αγίου Δημητρίου Τυρνάβου μετά την φωτιά, σε συνεργασία με τη εταιρία των Αφων Σιαφαρίκα, που και εκείνοι διαχρονικά προσφέρουν στον τόπο τους, τη διαμόρφωση της κεντρικής πλατείας, της πλατείας Αγοράς και της πλατείας Μανδηλαρά, του προφήτη Ηλία, του πεζοδρόμου Στ. Καράσσου και άλλων έργων που κοσμούν την πόλη του Τυρνάβου.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass