Μέτωπο για το νερό στην Αγιά

Δημοσίευση: 12 Απρ 2013 22:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:35

Του Νίκου Γουργιώτη

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

 

Στη δημιουργία κοινού μετώπου κατά της πολιτικής που ακολουθεί η Δημοτική Αρχή Αγιάς και η τοπική ΔΕΥΑ στην τιμολόγηση της κατα­νάλωσης νερού προχώρησαν η «Κίνηση για Φθηνό Νερό στον Δήμο Αγιάς» και η «Λαϊκή Επιτροπή Φορέων του Δήμου Αγιάς».

Με τον τρόπο αυτό μπαίνουν σε ένα κοινό διεκδικητικό πλαίσιο τα αιτήματά τους και αποκτά μια ξεχωριστή δυναμική η αντίδραση στο τι­μολόγιο της ΔΕΥΑΑ. Δυναμική τόσο μεγάλη που με ενδιαφέρον αναμέ­νεται η αντιμετώπισή της από τη διοίκηση της Επιχείρησης Ύδρευσης και τη Δημοτική Αρχή.

Το θέμα, πλέον, αρχίζει και παίρνει διαστάσεις που «πονοκεφαλιά­ζουν» τον δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα, η αντίδραση γιγαντώνεται και γενικεύεται, προ των πυλών είναι η ανακοίνωση του αριθμού των υπο­γραφών όσων συμφωνούν με τα αιτήματα των δύο κινήσεων, αριθμός του οποίου το μέγεθος θα προκαλέσει «εμφράγματα» σε Δημοτική Αρχή και διοίκηση της ΔΕΥΑ, ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι οι δύο κινήσεις εκ­φράζουν την αντίθεσή τους και στην προσπάθεια που κάνει το τελευταίο διάστημα η Δημοτική Αρχή να ιδιωτικοποιήσει τη διαδικασία συλλογής των σκουπιδιών βάζοντας έτσι ακόμη ένα εμπόδιο στα σχέδιά της.     

Η κοινή ανακοίνωση που εξεδόθη από τα δύο κινήματα, τα οποία, πρέπει να αναφερθεί, διατηρούν το καθένα την αυτονομία του, έχει ως εξής:

«Ύστερα από συμφωνία της Κίνησης για Φθηνό Νερό στον Δήμο Αγιάς με το πλαίσιο που αποφάσισε η συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Φορέων του Δήμου Αγιάς, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση στην οποία αποφασίστηκε να υπάρξει ενιαία δράση μέχρι να υλοποιηθούν οι κοινοί μας στόχοι:

1.     Τιμή πόσιμου νερού σε τιμή κόστους για κάθε χωριό.

2.     Κατάργηση του ειδικού τέλους 80% για έργα. Το κόστος των έρ­γων συντήρησης να αναλάβει το κράτος.

3.     Να γίνεται καταμέτρηση κάθε τρίμηνο και να καταργηθούν τα 30 κυβικά πάγιο.

4.     Ενιαίο κρατικό φορέα διαχείρισης υδάτων.

Αποφασίσαμε τη Δευτέρα 15 Απριλίου να επισκεφθούμε τον πρό­εδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς και να καταθέσουμε τις υπογρα­φές που συγκεντρώθηκαν και από τις δύο Κινήσεις και να ζητήσουμε έκτακτη σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου εντός δεκαπενθημέρου, με αποκλειστικό θέμα τη μείωση της τιμής του νερού.

Επίσης, εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας που επιχειρεί να κάνει η δημοτική αρχή.

Καλούμε τους δημότες να επικοινωνούν με την Επιτροπή για οποιαδήποτε απόπειρα διακοπής νερού προκειμένου να αντιδράσουμε συντονισμένα. Τηλέφωνα επικοινωνίας: Γιάννης Κασίδας 6945701827, Στέφανος Παντελιάδης 6940778411, Χρήστος Καββαδίας 6978023699».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass