ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ ΧΘΕΣ, Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ, Ρ. ΚΟΜΗΤΣΑΣ,

«Δεν κινδυνεύει καμία θέση εργαζόμενου»

Δημοσίευση: 23 Απρ 2013 21:49 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48
 

Της Λένας Κισσάβου

 «Δεν κινδυνεύει καμία θέση εργαζόμενου, ούτε τη θέτουμε σε κίνδυνο», υποστήριξε ο δήμαρχος Κιλελέρ κ. Ρίζος Κομήτσας, σε συνάντησή του με αντιπροσωπεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που μετέβηκε χθες στο δημαρχείο προκειμένου να εκφράσει την αντίθεσή της στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής απορριμμάτων.

Η επίσκεψη, με επικεφαλή τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, κ. Θέμη Μπαλασόπουλο, έγινε στο πλαίσιο της στάσης εργασίας που πραγματοποίησαν οι δημοτικοί υπάλληλοι του Δήμου, για το εν λόγω θέμα και κατά τη διάρκειά της οι δύο πλευρές κατέθεσαν μεν τις απόψεις τους, χωρίς βέβαια να προκύψει κάποια αλλαγή στα σχέδια του Δήμου, παρά και μόνο η αναβολή της προγραμματισμένης για χθες, δημοπρασίας του έργου ανάθεσης αποκομιδής σκουπιδιών, στις δημοτικές Ενότητες Νίκαιας και Πλατυκάμπου, η οποία θα γίνει την Τρίτη 30 Απριλίου.

Όπως τόνισε ο κ. Κομήτσας, «Η αποκομιδή σκουπιδιών τόσο στη Νίκαια όσο και στον Πλατύκαμπο, είχε ανατεθεί εδώ και χρόνια σε ιδιώτες, (από το 1996 στη Νίκαια) πριν τη σύσταση των Καλλικρατικών Δήμων και συνεχίζεται μέχρι σήμερα, χωρίς να έχει προκύψει κανένα πρόβλημα. Η απόφαση να συνεχίζει η αποκομιδή σκουπιδιών στο ίδιο μοντέλο, στις δύο δημοτικές Ενότητες, πάρθηκε ομόφωνα από το  Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κιλελέρ. Καθότι με το ισχύον νομικό πλαίσιο ο Δήμος δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις προσωπικού, για να επανδρώσει την υπηρεσία καθαριότητας, η οποία σύμφωνα με τα μέσα που διαθέτει και τον αριθμό των υπαλλήλων, έχει τη δυνατότητα να κάνει αποκομιδή σκουπιδιών μόνο στις Δημοτικές Κοινότητες Αρμενίου, Κιλελέρ και Κραννώνα.

Αρα οδηγούμαστε αναγκαστικά σε αυτές τις λύσεις. Ούτε απαξιώνουμε τους εργαζόμενους, ούτε τον εξοπλισμό που διαθέτει ο Δήμος για την καθαριότητα, με το να αναθέτουμε την αποκομιδή σε ιδιώτες, ενώ παράλληλα έχει διαπιστωθεί τόσο χρόνια, ότι συμφέρει και οικονομικά στο Δήμο. Δεν κινδυνεύει καμία θέση εργαζόμενου, ούτε τη θέτουμε σε κίνδυνο. Παράλληλα δεν τίθεται ούτε θέμα αύξησης δημοτικών τελών…».

Μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατέθεσε την πρόταση να νοικιάσει ο Δήμος Κιλελέρ απορριμματοφόρο, προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες του, άποψη που αντέκρουσε ο κ. Κομήτσας, τονίζοντας ότι δεν επαρκεί το προσωπικό, αλλά ούτε σώζεται η κατάσταση με τις προσλήψεις των εποχιακών υπαλλήλων για οκτώ μήνες.

Να σημειωθεί ότι η αντιπροσωπεία και εργαζόμενοι του Δήμου, παρέμειναν στο χώρο του δημαρχείου επί τέσσερις ώρες, όσο και η στάση εργασίας και αποχώρησαν χωρίς να προκύψει κλίμα έντασης. Για προληπτικούς λόγους, στον περιβάλλοντα χώρο του δημαρχείου, στη Νίκαια, υπήρχε παρουσία αστυνομικής δύναμης.

 

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass