Απέχουν από το συσσίτιο κρατούμενοι των φυλακών Λάρισας

Δημοσίευση: 23 Απρ 2013 23:40 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48

 Αποχή από το συσσίτιο, πραγματοποιεί από τη Δευτέρα, μερίδα κρατουμένων των φυλακών Λάρισας, που υπολογίζεται στο ένα τρίτο περίπου των 900 κρατουμένων της φυλακής. Γενικά, οι κρατούμενοι, απαιτούν καλύτερες συνθήκες  διαβίωσης και μεταχείρισης. Οι κρατούμενοι όμως προειδοποιούν ότι θα κατέλθουν σε απεργία πείνας, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους, από τη Δευτέρα 29 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, οι κρατούμενοι της Α, Β, Γ και Ε Πτέρυγας της φυλακής απέστειλαν και στην «Ε» υπόμνημα που απευθύνεται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης και τους προϊστάμενους στις εισαγγελείες Εφετών και Πλημμελειοδικών  Λάρισας, με το οποίo,  μεταξύ άλλων ζητούν: Καλύτερες συνθήκες  διαβίωσης και καλύτερη αντιμετώπιση στις ολιγοήμερες άδειες, καλύτερη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κάλυψη από κοινωνικό λειτουργό. Αναφέρουν δε, ότι θεωρούν εντελώς απαράδεκτο το γεγονός ότι απορρίπτονται από τα συμβούλια και την Εισαγγελία αιτήσεις για υπό όρους απολύσεις, με προσχηματικές δικαιολογίες, όπως ισχυρίζονται. Σημειώνουν ότι εάν κάποιος κρατούμενος έχει πάρει ολιγοήμερες άδειες και έχει επιδείξει άψογη συμπεριφορά εντός και εκτός φυλακής, είναι απαράδεκτο να απορρίπτεται η με όρους απόλυσή τους. Γενικά, ζητούν καλύτερη αντιμετώπιση από τα συμβούλια της φυλακής. 

Εξάλλου, σε σχέση με το θέμα των αδειών οι κρατούμενοι εκφράζουν την λύπη τους που το 3% των παραβάσεων, ισοπεδώνει το 97% που τηρεί τους  όρους που τίθενται. Ακόμη, οι κρατούμενοι επισημαίνουν ότι θεωρούν «ανομία», την κράτηση παρανόμων αλλοδαπών κρατουμένων για μεγάλο διάστημα (2-3 μήνες) στις φυλακές Λάρισας, ενώ, όπως υποστηρίζουν έχει γίνει δεκτή η υπό όρους απόλυση τους.

Μάλιστα, το υπόμνημα που δημοσιοποιήθηκε, στάλθηκε την περασμένη εβδομάδα προς τους παραλήπτες του και οι κρατούμενοι εξέφραζαν την επιθυμία να έχουν συνάντηση με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κ. Καραγκούνη  καθώς και τον γραμματέα του υπουργείου και τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας, προκειμένου να θέσουν και απευθείας τα αιτήματα τους. Επειδή μετά την πάροδο της εβδομάδας αυτό δεν έγινε, δηλώνουν ότι θα προχωρήσουν σε άρνηση συσσιτίου  μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα 29 Απριλίου, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν εν συνεχεία σε απεργία πείνας, μέχρι να δικαιωθούν.

Πρόγευση, για τις κινητοποιήσεις των κρατουμένων, είχε πάρει προχθές και κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ, που επισκέφθηκε τις φυλακές Λάρισας και συζήτησε με κρατούμενους.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass