Την απομάκρυνση Δαυσταυρίδη ζητά ο Γ. Μιχελάκης!

Δημοσίευση: 23 Απρ 2013 23:51 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48

Της Μαρίνας Αποστολοπούλου

 Την άμεση απομάκρυνση του  υποδιοικητή της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρη Δασταυρίδη  ζητά από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής Επικρατείας και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κων. Καραμανλής Γιάννης Μιχελάκης, με αφορμή την γνωστή επιστολή Δασταυρίδη και τις απόψεις που είχε διατυπώσει για την απολαβές των αποστράτων. «Τα στελέχη του κρατικού μηχανισμού οφείλουν να λύνουν και όχι να δημιουργούν προβλήματα» υπογραμμίζει μεταξύ άλλων ο βουλευτής Επικρατείας.

Η  ερώτηση του κ. Μιχελάκη με την διατύπωση του συγκεκριμένου αιτήματος, έρχεται ως συνέχεια της επίσκεψης του στην Λάρισα στα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας στο πλαίσιο του 5ου προσυνεδρίου της ΝΔ, οπότε και ενημερώθηκε από τα τοπικά στελέχη της ΝΔ για το περιεχόμενο της επιστολής αλλά και την θύελλα των αντιδράσεων που προκάλεσε. Σε δηλώσεις του δε για το ζήτημα είχε απερίφραστα καταδικάσει τις θέσεις που εξέφρασε ο κ. Δασταυρίδης σχολιάζοντας ότι  αποτελούν κρίσεις προσωπικές και απαράδεκτες. Ενώ το ζήτημα τέθηκε από στελέχη του κόμματος και στο πλαίσιο των κλειστών διαδικασιών του προσυνεδρίου, όπου επίσης ο κ. Μιχελάκης διατύπωσε ανάλογη θέση.

Η ερώτηση προς Λυκουρέντζο

 

Συγκεκριμένα στην ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργός Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο ο βουλευτής επικρατείας της ΝΔ επισημαίνει τα ακόλουθα:

 «Κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου στη Λάρισα στα πλαίσια του προσυνεδρίου της ΝΔ, έγινα δέκτης εύλογων, δικαιολογημένων και έντονων διαμαρτυριών από απόστρατους αξιωματικούς, με αφορμή τις προκλητικές και απαράδεκτες θέσεις που διατύπωσε δημόσια εις βάρος τους ο Υποδιοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας Γρηγόρης Δασταυρίδης.

Θεωρώ αδιανόητο ένα στέλεχος που έχει κληθεί από την κυβέρνηση να υπηρετήσει υπεύθυνο κυβερνητικό πόστο, να κάνει απαράδεκτες αξιολογικές κρίσεις εις βάρος των αποστράτων, χωρίς μάλιστα να υπάρχει λόγος, και ιδίως την ώρα που η συγκεκριμένη κατηγορία πολιτών έχει υποστεί τεράστιες μειώσεις.

Τα στελέχη που επιλέγονται από την κυβέρνηση για να επανδρώσουν την κρατική μηχανή μέσα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, οφείλουν να λύνουν προβλήματα και όχι να δημιουργούν νέα.  Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος πρόσφατα συναντήθηκε με στελέχη της πολεμικής μας αεροπορίας, αλλά και ολόκληρη η χώρα, τιμούν τόσο τους εν ενεργεία όσο και τους απόστρατους αξιωματικούς. 

Όποιος λοιπόν διαφωνεί με τη θέση αυτή και προσβάλλει τα στελέχη των Ενόπλων μας Δυνάμεων δεν μπορεί να εξακολουθεί να υπηρετεί σε κυβερνητική θέση και θα πρέπει άμεσα να απομακρυνθεί.   

 Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάσθε κ. Υπουργέ :

 Ποια είναι η θέση σας για το συγκεκριμένο ζήτημα  και τι  σκοπεύετε να πράξετε επ’ αυτού;»

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass