ΠΛΗΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΙΤΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Τα θρανία της πείνας...

* Χθες πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση για το πρόβλημα του υποσιτισμού στο 14ο Δημοτικό Σχολείο, που συγκάλεσαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόμενων από τις συνοικίες του Ιπποκράτη και του Αλκαζάρ

Δημοσίευση: 24 Απρ 2013 2:56 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:48
Της Σοφίας Ορφανιώτη
Κάποιοι μαθητές ντρέπονται και προτιμούν να «φάνε»... την περηφάνια τους, παρά να δηλώσουν ότι έχουν δύο μέρες να φάνε ένα πιάτο φαγητό. Κάποιοι άλλοι παραδέχονται ευθέως το γεγονός, ότι αδυνατούν οι οικογένειές τους να τους προσφέρουν ακόμη και το αυτονόητο, ένα κανονικό γεύμα στο σπίτι, λόγω του ότι είναι άνεργοι και οι υποχρεώσεις τους «τρέχουν»...
Αντιμέτωποι με τέτοιου είδους μαρτυρίες έρχονται το τελευταίο διάστημα εκπαιδευτικοί σχολείων κάθε βαθμίδας.
Στην Ελλάδα του 2013, το φαινόμενο του υποσιτισμού έκανε την εμφάνισή του... και δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο. Ολοένα και περισσότερα σχολεία έχουν μαθητές που λόγω της οικονομικής ανέχειας των γονιών τους, δεν τρέφονται σωστά, με αποτέλεσμα να μην είναι επαρκείς στις σχολικές τους υποχρεώσεις.
Λιποθυμικά επεισόδια μαθητών, δημοτικών, γυμνασίων και λυκείων συμβαίνουν αρκετά συχνά πλέον σε σχολεία της Ελλάδας.
Εξαίρεση δεν θα αποτελούσε και η πόλη της Λάρισας, όπου ανησυχητικές διαστάσεις τείνει να λάβει πια και εδώ το φαινόμενο του υποσιτισμού.
Το φαινόμενο-ντροπή της ελλιπούς σίτισης μαθητών και στην ελληνική κοινωνία δεν άφησε ανεπηρέαστους και τους Συλλόγους –Γονέων και Κηδεμόνων των 14ου, 27ου, 31ου Δημοτικών Σχολείων, του 10ου Γυμνασίου και 10ου Λυκείου Λάρισας, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν χθες στον χώρο του 14ου Δημοτικού Σχολείου, για να αναδείξουν το τεράστιο αυτό πρόβλημα που έχει ανακύψει.
Σύσσωμοι οι πρόεδροι των συλλόγων στη χθεσινή τους συνάντηση που ήταν και η πρώτη, ζήτησαν τόσο από τον Δήμο, όσο και από την Περιφέρεια, να πάρουν θέση και μέσω των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων να λάβουν την απόφαση ώστε να δίνεται ένα γεύμα δωρεάν για κάθε μαθητή στα σχολεία της πόλης.
Το πρόβλημα είναι υπαρκτό σημείωσε η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Γυμνασίου κ. Γωγώ Καζαντζίδου –Κατσικάρη «και όλοι πρέπει να αναλάβουμε τις ευθύνες μας. Να δραστηριοποιηθούμε προς κάθε κατεύθυνση και να κινηθούμε στο πλαίσιο του «Εντοπίζω-Αντιμετωπίζω».
Οι δύο διευθυντές του 10ου Γυμνασίου και 10ου Λυκείου, στάθηκαν στην ουσία του προβλήματος και τις προεκτάσεις που αυτό έχει στην ανάπτυξη της κοινωνίας και του μαθητή ειδικότερα.
Η κρίση έχει χτυπήσει την πόρτα πολλών ελληνικών οικογενειών, σημείωσε από την πλευρά του και το μέλος του Δ.Σ του 27ου Δημοτικού Σχολείου και πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων νομού Λάρισας κ. Ζήσης Γκαραλιάκος. Η Πολιτεία πρόσθεσε θα πρέπει να δώσει την αρμόζουσα βαρύτητα στην κοινωνική της πολιτική, να αφυπνιστεί το σύνολο των πολιτών και το πρόβλημα του καθενός να γίνει δικιά του υπόθεση, για να χτυπηθεί το κακό στη ρίζα του».
Αλλά και οι πρόεδροι των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Λυκείου, του 14ου δημοτικού και του 31ου προβληματισμένοι από την υφιστάμενη κατάσταση συμφώνησαν ότι για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα του υποσιτισμού, ο Δήμος και η Περιφέρεια να καλύψουν τις ανάγκες των μαθητών σε όλα τα σχολεία και ακόμη να δημιουργηθεί μια συντονιστική επιτροπή η οποία θα συνεδριάζει και θα αντιμετωπίζει αυτού του είδους τα περιστατικά, ώστε να μην μείνει όπως είπαν χαρακτηριστικά κανένα παιδί νηστικό, να μην μείνει κανένας μόνος του στην κρίση.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΣΕΞ ΣΤΗ ΓΑΥΔΟ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ 1-3-24
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass